Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:44Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:10Folkemødet - live rundtur med Sofie Andersen (G)
  • 02:40Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 04:30Folkemødet - Bornholm i EU (G)Debat om, hvor og hvordan Bornholm kan gøre mere brug af EU, og hvilke muligheder der er?
  • 04:31Folkemødet - Ikke i min baghave! (G)Debat om, hvem der skal have generne, når politikerne gerne vil skaffe mere bæredygtig energi såsom landvindmøller og solcelleanlæg.
  • 05:00Folkemødet - Hvor er folket? (G)Debat om, hvorvidt Folkemødet bevæger sig væk fra folket, men også væk fra græsrodsbevægelser og bliver mere elitært.

Bornholm rundt med diagnose

Elever fra Behandlingsskolen, Fyrtårnet er kommet på prøve på Bornholm. Både fysisk og psykisk.
- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke er hårdt, siger 14-årige Tristan Baustier.

De seneste to dage har han og sine klassekammerater gået henholdsvis 35 og 20 kilometer langs den Bornholmske kyst. I morgen, torsdag, har de gået hele øen rundt.

Det er dog ikke kun tunge ben, der er en prøvelse for eleverne. De har alle psykiske diagnoser - for størstedelen autisme. De kommer fra Behandlingsskolen Fyrtårnet i Vanløse.

- Det kan være ekstremt grænseoverskridende at være sammen med de samme mennesker så lang tid af gangen. De er væk fra deres computere og telefoner. Det kan også være meget lærerigt, hvis de kommer ud over de grænser, fortæller Kristian Lindegaard, der er lærer på skolen.

Eleverne går også til udfordringen med oprejst pande. Tristan Baustier mener, at han allerede kan mærke effekten af samværet og den bornholmske natur.

- Det er frirum. Man skal ikke tænke så meget over tingene, som man skal i hverdagen. Så det er rigtig dejligt at komme lidt væk fra det hele, siger han.

- Jeg tror, jeg er mere frisk, når vi kommer hjem. Så er der tømt ud af de tanker, der nok fylder.

Aktuelle programmer på Play