Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:44Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:10Folkemødet - live rundtur med Sofie Andersen (G)
  • 02:40Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 04:30Folkemødet - Bornholm i EU (G)Debat om, hvor og hvordan Bornholm kan gøre mere brug af EU, og hvilke muligheder der er?
  • 04:31Folkemødet - Ikke i min baghave! (G)Debat om, hvem der skal have generne, når politikerne gerne vil skaffe mere bæredygtig energi såsom landvindmøller og solcelleanlæg.
  • 05:00Folkemødet - Hvor er folket? (G)Debat om, hvorvidt Folkemødet bevæger sig væk fra folket, men også væk fra græsrodsbevægelser og bliver mere elitært.

FV19: V foreslår at bredbåndspulje fortsætter

Venstre foreslår, at bredbåndspuljen, der tilgodeser områder i landet med dårlige eller langsomme internetforbindelser, skal fortsætte efter 2019.
Venstre har i dag foreslået, at der også efter 2019 eksisterer har en bredbåndspulje til de egne af landet, hvor det er vanskeligt på markedsvilkår, at etablerer bedre bredbånd.

- Venstre har en vision om, at Danmark skal have den bedste europæiske udrulning af den digitale infrastruktur. For en forudsætning for bosætning, vækst og udvikling i hele landet er adgang til et stabilt og hurtigt internet. På Bornholm ved vi, at en god digital infrastruktur betyder muligheder, både for at kunne etablerer nye arbejdspladser, for i højere grad at kunne få et pendler liv til at hænge sammen, men også for at kunne udvikle allerede eksisterende arbejdspladser, siger MF Peter Juel-Jensen i forbindelse med udmeldingen fra Venstre.

Det bornholmske folketingsmedlem siger i forbindelse med forslaget at der i de seneste år allerede er gjort meget for at gøre forbindelserne hurtigere.

Venstre gik i 2015 blandt andet til valg på at oprette Danmarkshistoriens første bredbåndspulje, der skulle støtte udrulning af hurtigt bredbånd i de dele af landet, hvor tele- og forsyningsselskaberne ikke kunne gøre det på markedsvilkår.

- Vi indfriede valgløftet og lavede en bredbåndspulje, der fra 2016-2018 har været på i alt 290 mio. kr., siger Peter Juel Jensen.

Venstre foreslår en ny bredbåndspulje på 150 mio. kr. Bredbåndspuljen skal fortsat målrettes områder som Bornholm, hvor det i dag er allersværest at få adgang til bredbånd på markedsmæssige vilkår, lyder det fra Peter Juel-Jensen.

Aktuelle programmer på Play