Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:44Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:10Folkemødet - live rundtur med Sofie Andersen (G)
  • 02:40Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 04:30Folkemødet - Bornholm i EU (G)Debat om, hvor og hvordan Bornholm kan gøre mere brug af EU, og hvilke muligheder der er?
  • 04:31Folkemødet - Ikke i min baghave! (G)Debat om, hvem der skal have generne, når politikerne gerne vil skaffe mere bæredygtig energi såsom landvindmøller og solcelleanlæg.
  • 05:00Folkemødet - Hvor er folket? (G)Debat om, hvorvidt Folkemødet bevæger sig væk fra folket, men også væk fra græsrodsbevægelser og bliver mere elitært.

Klimastrejke i Rønne og resten af verden

Den internationale klimastrejke finder sted i dag, og det bliver også markeret på Bornholm.
Klimaet er på programmet i Rønne. Fredag bliver den internationale klimastrejke afviklet, som også bliver markeret i Rønne.

- Vi gør det jo dels for at gøre andre mennesker, der ikke kommer til klimastrejken opmærksom på, at klimaproblemerne eller klimakatastrofen, som vi er midt i, er alvorlig. Og så for at gøre politikerne opmærksomme på, at der skal altså gøres noget, siger Jan Cirkola, der er tovholder på strejken i Rønne.

Klimastrejken sætter endnu en gang fokus på klimadebatten. Her på øen vil der være klimademonstration på Store Torv i Rønne fra klokken 11-13.

- Jeg synes, at det er vigtigt at gøre opmærksom på. Der er rigtig, rigtig mange, der er begyndt at gøre opmærksom på klimaet, og vi har i en del år følt os lidt alene om at tænke på klimaet og miljøet. Så jeg synes, at det er fedt at komme og møde især så mange unge mennesker, som synes, at der er interessant, siger Sissel Moody Elsberg Jørgensen, der var mødt op til strejken sammen med sin mand og børn.

På landsplan er der arrangeret 26 strejker i 24 forskellige byer, mens der over hele verden vil være 1300 strejker fordelt på over 100 lande.

Aktuelle programmer på Play