Næste udsendelse: 02:00 Nationalpark Thy (48:52) (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:10Sommerservice (G)
  • 06:20Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 06:45Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
  • 07:20Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:10Sommerservice (G)
  • 08:20Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 08:45Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
  • 09:20Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
  • 09:55Danmark i kold krig - Danmarks vagthunde 3:8 (G)I 3. afsnit af Danmark i kold krig skal vi se, hvordan Flyvevåbnet fra radaren i Skovhuse nøje overvågede alle de fly, der nærmede sig dansk luftrum, og vi skal til Flyvestation Skrydstrup og møde en tidligere F-16 pilot, der ofte blev sendt ud for at kigge på dem. På Langeland møder vi en udkigsmand, som holdt øje med Warszawa-pagtens skibe, og så skal en tur til Flådestation Frederikshavn sammen med en tidligere chef for flådens korvetter og motortorpedobåde.
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:40Sommerservice (G)
  • 10:50Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 11:15Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
  • 11:50Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
  • 12:15Danmark i kold krig - Klar til krig 2:8 (G)I 2. afsnit af Danmark i kold krig skal vi møde tre hjemmeværnsfolk i Nymindegab, hvor hjemmeværnet gennem tiden har uddannet de mange tusinde frivillige medlemmer, og vi skal besøge en ruinby i Hedehusene, hvor Civilforsvaret trænede sit mandskab i at redde Københavns befolkning ud af murbrokkerne. Og så skal vi med to dragoner ud at køre kampvogn i Oksbøl skyde- og øvelsesterræn.
  • 12:45Kryb og kravl: Brod med gift eller æg (G)Hvepse dækker over mange forskellige spændende arter. Gedehamsens bo er et arkitektonisk vidunder, sabelhvepsen skal stå på stylter for at lægge æg, buksebien har travlt og hvepse og bier har et sexliv.
  • 13:15Kun i til navlen - Den store strandfest (G)Få steder er så dramatiske og golde som Afrikas ørkener - det skulle da lige være Dueodde strand. Mellem de høje klitter er der kampe på liv og død med løver, slaveri og flyvende nomader. Resten af øen byder også på den ene strandfest efter den anden, og det bedste er, at du ikke behøver bevæge dig længere ud end til navlen. Første afsnit om Bornholms fantastiske kyst, set fra biologen Anders Kofoeds synspunkt.
  • 13:40Et spring fra toppen - Eliterytter på Bornholm 1:2 (G)Lærke Olesen repræsenterer Bornholm som den eneste rytter i international ridebanespringning. Men hvad skal der til for at lykkes på det niveau, og hvordan kommer man rundt om det faktum, at både stævner og resten af eliten er en ekstra færgesejlads væk. I dette program åbner Lærke og resten af familien Olesen dørene til gården, hvor benarbejdet lægges frem mod næste store stævne: Den internationale springkonkurrence ved Hingstekåringen i Herning.
  • 14:05Etape Bornholm - De bedste øjeblikke (G)
  • 14:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
  • 14:58Vejret i aften
  • 15:00Tilbageblik - Sabber og de underjordiske (G)Bornholms berømte papirklipper, Jens Jakob Sabber, forsynede øen med sine fine kunstværker fra begyndelsen af 1970erne frem til sin død i 2005. Dette Tilbageblik handler dog mest om hans store inspiration – de underjordiske.
  • 15:30Perspektiv (G)Adskillige lejere er de seneste år kommet i klemme, efter de har boet i en af ejendomsselskabet Facility Managements bornholmske ejendomme.
  • 16:10Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Mit Bornholm - Mai Ørsted (G)Grønbechs Gårds leder Mai Ørsted viser sit yndlingssted på Bornholm frem.
  • 17:15Blink - jæger Thomas Anker (G)
  • 17:20Sommerservice (G)
  • 17:30Spis din Ø 6:8 (G)Bornholm befinder sig i en rivende udvikling, hvor små og mellemstore producenter arbejder intenst og med største omhu for at udvikle de bedst mulige fødevarer. I Spis din Ø besøger vi nogle af producenterne, som fortæller om deres arbejde og bestræbelser på at levere fødevarer i verdensklasse. Vi følger fritgående dyr i deres mest naturlige omgivelser, til de slagtes og til sidst ender hos os forbrugere. Bornholmsk kød og bornholmske grøntsager fra jord til bord. Og naturligvis skal vi også lave mad af de forskellige produkter.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:15Etape Bornholm
  • 19:00Kryb og kravl: Med violin og skralde (G)Kæmpe løvgræshopper fra Sorø, sumpgræshopper fra Ry og den blåvingede ørkengræshoppe fra Bornholm. Men også en lille cikade fra Fyn, som må ind i Mortens øre for at være hørbar.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:39Vejret i morgen (G)
  • 19:40Etape Bornholm (G)
  • 20:25Lædersmeden (G)En af de yngste virksomheder på Bornholm, har mange år på bagen. Claus Broe begyndte at arbejde med læder for 45 år siden, og nu driver han Læderværkstedet i Pedersker.
  • 20:59Vejret i morgen (G)
  • 21:00Bornholm knokler - Svineproducent (G)På St. Muregård, mellem Klemensker og Olsker, produceres der smågrise og det er en omstændig proces. Vi er kommet med ind i maskinrummet, hvor man ikke skal være bange lort, når fremtidens flæskestege og kotelletter produceres.
  • 21:30Danmark i kold krig - Spionage 4:8 (G)I 4. afsnit af Danmark i kold krig skal vi møde en tidligere ubådskaptajn på Holmen i København, og vi skal høre, hvordan russerne fik en lærestreg, da de kom lidt for tæt på et missilbatteri på Stevns. Vi skal også en tur til Bornholm med en tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, der vil vise os den hemmelige lyttestation på Dueodde.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:15Etape Bornholm (G)
  • 23:00Lædersmeden (G)En af de yngste virksomheder på Bornholm, har mange år på bagen. Claus Broe begyndte at arbejde med læder for 45 år siden, og nu driver han Læderværkstedet i Pedersker.
  • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Etape Bornholm (G)
  • 01:00Lædersmeden (G)En af de yngste virksomheder på Bornholm, har mange år på bagen. Claus Broe begyndte at arbejde med læder for 45 år siden, og nu driver han Læderværkstedet i Pedersker.
  • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 02:00Nationalpark Thy (48:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Bente Jensen (G)Bente Jensen, Cand. mag. i Historie, fortæller om turismens udvikling på Bornholm.
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
  • 04:00Flere sider af Jussi Adler-Olsen (G)Forfatter Jussi Adler-Olsen fortæller om sin krimiroman "Selfies".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)Ree Parks tre sorte næsehorn har indtil nu gået i hvert sit indelukke men drømmen er at få en lille næsehornsbaby men før det kan ske, skal de store dyr kunne gå sammen på den store savanne. I dag skal Anna Louise lukke hunnen Bashira og hannen Tabo sammen
  • 05:00Stafetten - David Camacho (G)David Camacho har rigtigt mange forskellige strenge at spille på. Han er blandt andet konsulent for flere virksomheder. Overordnet set drejer meget af hans virke om at hjælpe andre mennesker.

Slagteriansatte fjollede fridag væk

På Danish Crowns slagteri i Rønne har medarbejderne i fem år haft en fire-dages arbejdsuge, men nu bliver der igen slagtet og snittet fem dage om ugen
For de fleste varer en weekend to dage, men for medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Rønne på Bornholm har weekenden indtil for nylig været tre dage lang.

Men selvom en fire-dages arbejdsuge er sød musik i nogens ører, har det hverken været godt for det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø blandt medarbejderne, skriver 4A Nu.

Derfor er slagteriarbejder John Tøt glad for at have fået sin fem-dages arbejdsuge tilbage. Med den gamle aftale skulle de ansatte nemlig stadig arbejde 40 timer, blot fordelt på færre dage.

- Lige meget hvem du spørger omkring mig, vil du få at vide, at det er virkelig dejligt, at vi har fået fem-dages ugen tilbage, siger John Tøt til A4 Medier.

Den kortere arbejdsuge blev introduceret i 2014 som led i en spareplan, da det bornholmske Danish Crown-slagteri var lukningstruet. En arbejdsdag mindre betød også mindre rengøring og mindre energiforbrug, så slagteriet sparede omkring 1,8 millioner kroner om året.

Det fysisk hårde arbejde på slagteriet kræver nøje præcision og opmærksomhed. Når John Tøt endelig fik fri efter fire arbejdsdage af 10 timer, følte han sig ikke længere særligt produktiv.

- Fridagen blev fjollet væk på at lave ingenting og gøre mig klar til arbejde, siger John Tøt, som har arbejdet på slagteriet i Rønne 25 år.

Tillidsrepræsentant Thomas Hansen fik heller ikke meget ud af
fridagen:

- Det var fysisk hårdt, og de sidste timer af arbejdsdagen, kunne man bare ikke mere. Man brugte første dag af weekenden på at slappe af og nå alle de ting, man ikke havde tid til i løbet af ugen, siger Thomas Hansen.

Forhandlinger mellem medarbejdere og ledelse førte i april til, at fem dages ugen blev genindført.

- Jeg har mere energi, når jeg kommer hjem. Jeg er et helt andet menneske, siger John Tøt.

Produktionsdirektør Per Laursen medgiver, at det var nødvendigt at ændre på arbejdstiderne.

- Vi lægger ikke skjul på, at det er en virksomhed med hårdt, fysisk arbejde, siger Per Laursen.

Danish Crown har sat flere aktiviteter i gang med henblik på at styrke de ansatte helbred, Der er fælles strækøvelser i løbet af arbejdsdagen og mulighed for at låne træningsredskaber med hjem

Aktuelle programmer på Play