Næste udsendelse: 21:30 Danmark i kold krig - Én for alle - alle for en 5:8 (G)

TV i dag

 • 21:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 21:30Danmark i kold krig - Én for alle - alle for en 5:8 (G)I 5. afsnit af Danmark i kold krig skal vi besøge forvalteren i Klosterheden Plantage, hvor ammunitionen lå klar til krig, og vi skal til Esbjerg Havn, som skulle modtage forstærkningerne fra NATO. Vi skal også en tur til et depot i Jerup i Nordjylland, hvorfra den vesttyske marine kunne forsyne fartøjer på operationer i de danske farvande.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:15Etape Bornholm (G)
 • 23:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
 • 23:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Etape Bornholm (G)
 • 01:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
 • 01:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 02:00Nationalpark Thy (49:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Thomas Guldbæk, Bornholm på kryds og tværs (G)Bornholm på kryds og tværs.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Flere sider af Hella Joof (G)Skuespiller Hella Joof fortæller om sin livsfilosofiske voksenbog "Papmaché-reglen".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Selvom der er forsket meget i ålen, er den stadig et stort mysterium. På Aqua fortæller de gerne historien om ålens vandring. I denne Vild Med Dyr skal de dog kun vandre fra et akvarium til et andet, men ålen er som bekendt glat og ikke sådan at fange
 • 05:00Stafetten - Ida Gro Hansen (G)Ida Gro Hansen er initiativtager til- og leder af natur- og musikbørnehaven Lille Gryn i Svaneke. Privat er hun økologisk avler og nu også økologisk svineproducent. Ida Gro Hansen er passioneret omkring børns opvækst og er ved at skrive en bog om emnet.

Ressourcecenter: Studerende som prøvekaniner

Der er en drøm om at etablere et nationalt ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi. I disse dage er en gruppe ph.d. studerende prøvekaniner som et led af projektet.
12 ph.d. studerende gæster Bornholm i disse dage. Det gør de som en del af et kursus, men de studerende er også et led i en proces, hvor man her på Bornholm afsøger mulighederne for at skabe et national ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

- De her ph.d. studerende er i virkeligheden prøvekaniner på en målgruppe, som vi gerne vil have i det her nationale ressourcecenter. De er her også for at gøre os kloge på, om det også er dem, vi skal satse på, fortæller Mikkel Bach-Jensen, Leder af Gaarden Bornholms Madkulturhus og sekretariatschef for Gourmet Bornholm.

I løbet af en toårig periode afsøger man mulighederne for at etablere et national ressourcecenter samt hvilke målgrupper, sådan et center kan være spændende for.

- Vi kan få testet, om det her nationale ressourcecenter skal spænde så vidt, så det også skal spænde tilbud til ph.d. studerende, eller om vi lægge fokus et andet sted. Måske er det mere rettet mod sådan nogle som fødevareproducenter, siger han.

De ph.d. studerende er på Bornholm i fire dage, hvor de blandt andet også skal på virksomhedsbesøg. Ifølge en professor i fødevaresystemer, så kan Bornholm noget særligt, som også er spændende for de studerende.

- Der er en helt unik udvikling på Bornholm. Generelt samfundet af unge mennesker og købestærke forbrugere, der gerne vil prøve at genopfinde maden og måltidet. Så der er en udvikling der, og den er særligt fremtrædende her på Bornholm, siger Bent Egberg Mikkelsen, der er professor i fødevaresystemer ved Aalborg Universitet.

De studerende gæstede her til formiddag Campus Bornholm, hvor der var oplæg. Der ud over har de blandt andet været på virksomhedsbesøg hos Høstet, og tirsdag skal de 12 studerende også et smut forbi Mosteriet.

Mikkel Bach-Jensen håber dermed, at de studerende kan få et indblik i Bornholm, og at man her på øen bliver klogere på, om "prøvekaninerne" skal være en del af målgruppen ved det mulige ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

- Jeg håber først og fremmest, at de studerende kommer beriget tilbage fra Bornholm og kan bruge nogle bornholmske virksomhedscases, og noget af det, de har set, vi gør på Bornholm, i deres arbejde. Hvis de kan det, så har vi erkendt, at vi har en målgruppe, som også kan se sig selv som en form for aktør eller kunde i et national ressourcecenter, siger han.

Projektet, der skal danne en vej til et nationalt ressourcecenter, kører fra 2018-2020.

Aktuelle programmer på Play