Næste udsendelse: 21:35 Arkitektur'en - om at bygge på havnen

TV i dag

 • 21:05Silles Hus - julehygge og lun æbledrik (G)I Silles Hus laver kokken i dag en lun æbledrik over bålet til at varme sig på. Fuglene får et foderbrædt, så de også kan mærke det snart er jul og det er en fryd for øjet når blomsterbinderen slår sig løs og laver pynt til julebordet.
 • 21:35Arkitektur'en - om at bygge på havnenProgrammet ser denne gang på et fænomen, der spreder sig rundt til regionens havnebyer.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15 Sobczyk og Sofie spiser æg (G)En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 22:50Nyhedskavalkade (G)
 • 00:2019.30Nyheder (G)
 • 00:35Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 02:00Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
 • 03:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Vild Med Dyr - sortbjørn (G)Hvordan man lokker en sortbjørn op i en Land Rover, det kan man se i dag når Anna Louise skal ind i bjørneanlægget i Ree Park for at komme helt tæt på ungerne, der kom ud af hiet i foråret.
 • 04:30Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.

Ressourcecenter: Studerende som prøvekaniner

Der er en drøm om at etablere et nationalt ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi. I disse dage er en gruppe ph.d. studerende prøvekaniner som et led af projektet.
12 ph.d. studerende gæster Bornholm i disse dage. Det gør de som en del af et kursus, men de studerende er også et led i en proces, hvor man her på Bornholm afsøger mulighederne for at skabe et national ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

- De her ph.d. studerende er i virkeligheden prøvekaniner på en målgruppe, som vi gerne vil have i det her nationale ressourcecenter. De er her også for at gøre os kloge på, om det også er dem, vi skal satse på, fortæller Mikkel Bach-Jensen, Leder af Gaarden Bornholms Madkulturhus og sekretariatschef for Gourmet Bornholm.

I løbet af en toårig periode afsøger man mulighederne for at etablere et national ressourcecenter samt hvilke målgrupper, sådan et center kan være spændende for.

- Vi kan få testet, om det her nationale ressourcecenter skal spænde så vidt, så det også skal spænde tilbud til ph.d. studerende, eller om vi lægge fokus et andet sted. Måske er det mere rettet mod sådan nogle som fødevareproducenter, siger han.

De ph.d. studerende er på Bornholm i fire dage, hvor de blandt andet også skal på virksomhedsbesøg. Ifølge en professor i fødevaresystemer, så kan Bornholm noget særligt, som også er spændende for de studerende.

- Der er en helt unik udvikling på Bornholm. Generelt samfundet af unge mennesker og købestærke forbrugere, der gerne vil prøve at genopfinde maden og måltidet. Så der er en udvikling der, og den er særligt fremtrædende her på Bornholm, siger Bent Egberg Mikkelsen, der er professor i fødevaresystemer ved Aalborg Universitet.

De studerende gæstede her til formiddag Campus Bornholm, hvor der var oplæg. Der ud over har de blandt andet været på virksomhedsbesøg hos Høstet, og tirsdag skal de 12 studerende også et smut forbi Mosteriet.

Mikkel Bach-Jensen håber dermed, at de studerende kan få et indblik i Bornholm, og at man her på øen bliver klogere på, om "prøvekaninerne" skal være en del af målgruppen ved det mulige ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

- Jeg håber først og fremmest, at de studerende kommer beriget tilbage fra Bornholm og kan bruge nogle bornholmske virksomhedscases, og noget af det, de har set, vi gør på Bornholm, i deres arbejde. Hvis de kan det, så har vi erkendt, at vi har en målgruppe, som også kan se sig selv som en form for aktør eller kunde i et national ressourcecenter, siger han.

Projektet, der skal danne en vej til et nationalt ressourcecenter, kører fra 2018-2020.

Aktuelle programmer på Play