Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

 • 21:35Arkitektur'en - om at bygge på havnenProgrammet ser denne gang på et fænomen, der spreder sig rundt til regionens havnebyer.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15 Sobczyk og Sofie spiser æg (G)En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 22:50Nyhedskavalkade (G)
 • 00:2019.30Nyheder (G)
 • 00:35Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 02:00Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
 • 03:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Vild Med Dyr - sortbjørn (G)Hvordan man lokker en sortbjørn op i en Land Rover, det kan man se i dag når Anna Louise skal ind i bjørneanlægget i Ree Park for at komme helt tæt på ungerne, der kom ud af hiet i foråret.
 • 04:30Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.

Ny hjemmeplejestruktur volder problemer

Både borgere og hjemmeplejere har svært ved at se det positive i den nye omstrukturering af hjemmeplejen. De ældre savner stabilitet og hjemmeplejerne savner tid.
Siden 3. juni har den bornholmske hjemmepleje været i en omstrukturering. Før var der syv større teams på øen, nu er der ti mindre teams. Alt sammen for at skabe bedre trivsel blandt medarbejderne og bedre kvalitet i hjemmeplejen hos de ældre.

Men allerede nu volder den nye struktur problemer hos de ældre. Johnny Pedersen og Solveig Pedersen er dybt afhængige af hjælp - og gerne en stabil hjælp med kendte ansigter - for Solveig Pedersen har Alzheimers. Som det ser ud nu, får de ikke det.

- Jeg kan se, Solveig er forandret. Hun er mere urolig, end hun plejer at være, sige Johnny Pedersen.

Ægteparret har været vant til de samme ansigter, men efter den nye struktur har de skiftet team, og det betyder nye ansigter, de skal forholde sig til.

- De nye aner ikke, hvor tingene er, og så skal jeg fortælle, hvor dit og dat ligger, og det tager tid, siger Johnny Pedersen.

Det er ikke kun de ældre, der ser udfordringerne. Også i hjemmeplejen har man ikke armene over hovedet.

- Personalet er frustreret. De melder sig syge eller siger op, fordi de ikke vil være med til at arbejde i sådan en verden, siger Pernille Ipsen, sosu-assistent i hjemmeplejen.

Hun uddyber, at omstruktureringen ikke løser det egentlige problem, hvilket er, at der mangler hænder i hjemmeplejen.

Det er Ældrechef i Bornholms Regionskommune, Birgit Mortensen helt enig i. Men hun mener alligevel, at omstruktureringen er et skridt på vej til at forbedre plejen hos de ældre.

- Det her er lavet for at øge kvaliteten, og vi har haft alle parter repræsenteret, når vi skulle udarbejde den her struktur, siger Birgit Mortensen.

Hun beder de ældre og personalet om at være tålmodige.

- Al forandring er svær, og vi er kun lidt over to uger inde i den nye struktur, siger Birgit Mortensen.

Aktuelle programmer på Play