Næste udsendelse: 22:00 22Nyheder

TV i dag

 • 21:30Danmark i kold krig - Én for alle - alle for en 5:8 (G)I 5. afsnit af Danmark i kold krig skal vi besøge forvalteren i Klosterheden Plantage, hvor ammunitionen lå klar til krig, og vi skal til Esbjerg Havn, som skulle modtage forstærkningerne fra NATO. Vi skal også en tur til et depot i Jerup i Nordjylland, hvorfra den vesttyske marine kunne forsyne fartøjer på operationer i de danske farvande.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:15Etape Bornholm (G)
 • 23:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
 • 23:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Etape Bornholm (G)
 • 01:00Corts nye hold (G)Magnus Cort er skiftet til det kasakhiske storhold Astana. Den bornholmske cykelrytter har haft en god sæsonstart, og vi har fulgt ham til den belgiske åbningsweekend. Kom med bag om Corts start på Astana, når han kører Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Det bliver en weekend, der byder på dansk succes, økonomiske problemer og styrt.
 • 01:30Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 02:00Nationalpark Thy (49:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Thomas Guldbæk, Bornholm på kryds og tværs (G)Bornholm på kryds og tværs.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Flere sider af Hella Joof (G)Skuespiller Hella Joof fortæller om sin livsfilosofiske voksenbog "Papmaché-reglen".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Selvom der er forsket meget i ålen, er den stadig et stort mysterium. På Aqua fortæller de gerne historien om ålens vandring. I denne Vild Med Dyr skal de dog kun vandre fra et akvarium til et andet, men ålen er som bekendt glat og ikke sådan at fange
 • 05:00Stafetten - Ida Gro Hansen (G)Ida Gro Hansen er initiativtager til- og leder af natur- og musikbørnehaven Lille Gryn i Svaneke. Privat er hun økologisk avler og nu også økologisk svineproducent. Ida Gro Hansen er passioneret omkring børns opvækst og er ved at skrive en bog om emnet.

Ny hjemmeplejestruktur volder problemer

Både borgere og hjemmeplejere har svært ved at se det positive i den nye omstrukturering af hjemmeplejen. De ældre savner stabilitet og hjemmeplejerne savner tid.
Siden 3. juni har den bornholmske hjemmepleje været i en omstrukturering. Før var der syv større teams på øen, nu er der ti mindre teams. Alt sammen for at skabe bedre trivsel blandt medarbejderne og bedre kvalitet i hjemmeplejen hos de ældre.

Men allerede nu volder den nye struktur problemer hos de ældre. Johnny Pedersen og Solveig Pedersen er dybt afhængige af hjælp - og gerne en stabil hjælp med kendte ansigter - for Solveig Pedersen har Alzheimers. Som det ser ud nu, får de ikke det.

- Jeg kan se, Solveig er forandret. Hun er mere urolig, end hun plejer at være, sige Johnny Pedersen.

Ægteparret har været vant til de samme ansigter, men efter den nye struktur har de skiftet team, og det betyder nye ansigter, de skal forholde sig til.

- De nye aner ikke, hvor tingene er, og så skal jeg fortælle, hvor dit og dat ligger, og det tager tid, siger Johnny Pedersen.

Det er ikke kun de ældre, der ser udfordringerne. Også i hjemmeplejen har man ikke armene over hovedet.

- Personalet er frustreret. De melder sig syge eller siger op, fordi de ikke vil være med til at arbejde i sådan en verden, siger Pernille Ipsen, sosu-assistent i hjemmeplejen.

Hun uddyber, at omstruktureringen ikke løser det egentlige problem, hvilket er, at der mangler hænder i hjemmeplejen.

Det er Ældrechef i Bornholms Regionskommune, Birgit Mortensen helt enig i. Men hun mener alligevel, at omstruktureringen er et skridt på vej til at forbedre plejen hos de ældre.

- Det her er lavet for at øge kvaliteten, og vi har haft alle parter repræsenteret, når vi skulle udarbejde den her struktur, siger Birgit Mortensen.

Hun beder de ældre og personalet om at være tålmodige.

- Al forandring er svær, og vi er kun lidt over to uger inde i den nye struktur, siger Birgit Mortensen.

Aktuelle programmer på Play