Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 20:20Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
  • 21:35Danmark i kold krig - Danmarks vagthunde 3:8 (G)I 3. afsnit af Danmark i kold krig skal vi se, hvordan Flyvevåbnet fra radaren i Skovhuse nøje overvågede alle de fly, der nærmede sig dansk luftrum, og vi skal til Flyvestation Skrydstrup og møde en tidligere F-16 pilot, der ofte blev sendt ud for at kigge på dem. På Langeland møder vi en udkigsmand, som holdt øje med Warszawa-pagtens skibe, og så skal en tur til Flådestation Frederikshavn sammen med en tidligere chef for flådens korvetter og motortorpedobåde.
  • 22:0519.30Nyheder (G)
  • 22:15Sommerservice (G)
  • 22:25Vejret i morgen (G)
  • 22:30Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 23:00Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
  • 23:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
  • 00:1019.30Nyheder (G)
  • 00:20Sommerservice (G)
  • 00:30Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 00:55Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
  • 01:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
  • 02:10Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:40Månedens foredrag - Anders Pihl (G)"Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra?" Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien.
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
  • 04:00Flere sider af Jens Henrik Jensen (G)Forfatter Jens Henrik Jensen fortæller om sin krimiroman "De frosne flammer".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
  • 05:00Stafetten - Morten Holten (G)Morten Holten flyttede 1. januar 2015 med sin familie til Bornholm. Han arbejder nu som direktør i Bornholms Brand. Morten Holten er optaget af øens udvikling og ser fortrøstningsfuldt på Bornholms fremtid.

Flere får smag for madfestival

Foreløbigt kunne det se ud til, at Kulinarisk Ø Madfestival Bornholm, der afholdes for andet år i træk, trækker flere gæster til sammenlignet med sidste år.
Fedthulskager, sennep og gæs er blandt oplevelserne under overskriften, Gaardens smagsforstærkning ved Melstedgård i forbindelse med Kulinarisk Ø Madfestival Bornholm 2019.

Og det trak folk til det gamle landbrugsmuseum.

Over halvdelen af gæsterne besøgte det gamle landbrugsmuseum på grund af madfestival, vurderer Jytte Kofod, der er formidler i Stuehuset på Melstedgård.

Hun oplever en klart stigende interesse for maden, og flere fokuserede gæster, der spørger helt ind til kernen.

Nogen af dem, er eksempelvis familien Riedel fra Dresden i Tyskland. Familien har hørt om Madfestival Bornholm via tysk tv.

- Jeg tænkte, at det var meget interessant, og ville af sted, fortæller Jacob Riedel.

Jacobs mor, Heike Riedel var en af dem, der udviste stor interesse for at runke sennep og kærne smør. Ting, hun gerne vil prøve af derhjemme.

Se mere fra familien Riedel i nyhederne i aften på TV 2/Bornholm.

Bornholms Landbrug og Fødevarer, Gourmet Bornholm og Destination Bornholm står bag Kulinarisk Ø Madfestival Bornholm, der som nævnt tidligere, bliver arrangeret for andet år i træk. Og alt tyder på, at der også bliver en tredje gang. Det oplyser Elisabeth Falk fra Bornholms Landbrug og Fødevarer. Det afgøres dog først endeligt til evaluering til efteråret.

Sidste år håbede arrangørerne på 500 interesserede, men fik 1.000 gæster. Og i år satser man på endnu flere gæster.





Aktuelle programmer på Play