Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 20:20Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 21:35Danmark i kold krig - Danmarks vagthunde 3:8 (G)I 3. afsnit af Danmark i kold krig skal vi se, hvordan Flyvevåbnet fra radaren i Skovhuse nøje overvågede alle de fly, der nærmede sig dansk luftrum, og vi skal til Flyvestation Skrydstrup og møde en tidligere F-16 pilot, der ofte blev sendt ud for at kigge på dem. På Langeland møder vi en udkigsmand, som holdt øje med Warszawa-pagtens skibe, og så skal en tur til Flådestation Frederikshavn sammen med en tidligere chef for flådens korvetter og motortorpedobåde.
 • 22:0519.30Nyheder (G)
 • 22:15Sommerservice (G)
 • 22:25Vejret i morgen (G)
 • 22:30Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:00Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
 • 23:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 00:1019.30Nyheder (G)
 • 00:20Sommerservice (G)
 • 00:30Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:55Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
 • 01:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 02:10Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:40Månedens foredrag - Anders Pihl (G)"Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra?" Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Flere sider af Jens Henrik Jensen (G)Forfatter Jens Henrik Jensen fortæller om sin krimiroman "De frosne flammer".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
 • 05:00Stafetten - Morten Holten (G)Morten Holten flyttede 1. januar 2015 med sin familie til Bornholm. Han arbejder nu som direktør i Bornholms Brand. Morten Holten er optaget af øens udvikling og ser fortrøstningsfuldt på Bornholms fremtid.

Folkemødet: Dyrt materiel stjålet

Folkemødet har oplevet en stor stigning i ting, der bliver stjålet. I år har Folkemødet blandt andet mistet en sejldug til en værdi af en kvart million.
Folkemødet er ramt af en træls tendens, hvor flere og flere ting bliver stjålet i forbindelse med den politiske festival i juni.

Det drejer sig især om ting, som Folkemødet bruger til at skabe atmosfære: europaller, lamper og tæpper.

Men i år er der også blevet stjålet en sejldug fra Energiens Scene.

- Den blev taget natten mellem den 24. og 25. juni. Den repræsenterer en værdi på 250.000 kroner. Den er specialdesignet, så der er ikke så meget, den kan bruges til, siger kommunikationsansvarlig i Foreningen Folkemødet, Pelle Nybirk.

Udover sejldugen er der også blevet taget et antal store skruer til at bolte den fast med.

Pelle Nybirk tror ikke på, at nogen ved en fejl kan være kommet til at tage den med hjem, men han håber, at de ansvarlige uanset hvad vil aflevere den tilbage.

Til gengæld kan folk godt have taget fejl af de mindre ting, der har stået rundt omkring, da Folkemødet sluttede.

- Måske har folk troet, at det skulle smides ud, men det tager altså mere end en lille uge at få ryddet alle tingene op efter Folkemødet, så folk må gerne aflevere dem tilbage, siger Pelle Nybirk.

Udover Folkemødet har også Knudsker El, der har stået for al el på Folkemødet, været udsat for tyveri. Her har man også oplevet en stigende tendens.

- Vi har mistet omkring 80 enheder ud af cirka 2.500 enheder. Størstedelen er forlængerledninger og adaptere, og så er der en lille håndfund fordelingstavler, siger projektleder i Knudsker El, Anders Lassen.

Han tror dog ikke, at det er blevet stjålet, men at folk er kommet til at tage det med hjem, da de pakkede sammen. Derfor opfordrer han ligesom Pelle Nybirk folk til at aflevere det tilbage, hvis de er kommet hjem med noget, der ikke er deres.

For Pelle Nybirk er det et glansbillede, der er ved at gå i stykker, hvor Bornholm ikke længere er en ø, hvor man trygt kan lade sine ting stå og lade døren være ulåst.

Konsekvensen af det stigende tyveri er ikke bare, at Folkemødet skal bruge penge på at erstatte de stjålne ting. Det betyder også, at Folkemødet vil skulle bruge flere penge på vagter under og ikke mindst efter Folkemødet, siger Pelle Nybirk.

Aktuelle programmer på Play