Næste udsendelse: 15:40 Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)

TV i dag

 • 14:50Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 15:40Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 16:10Grøn, Grønnere, Bornholm - Sort el og grøn varme (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 16:45Kulturreportagen - BM for kokkeelever 2019 (G)På Campus Bornholm afholdes det årlige BM for kokkeelever - vi følger eleverne når det syder og bobler i køkkenet og når det hele afgøres.
 • 17:0017Nyheder
 • 17:04Vejret i morgen
 • 17:05Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 18:0018Nyheder
 • 18:04Vejret i morgen (G)
 • 18:05Mellem os (G)Skovarbejder Anders Jensen har modtaget en fortjentsmedalje af Dronningen og han er også manden bag et ganske særligt træ i Almindingen, som kaldes for "Hønen Anja". Mød ham og mød også forfatter Dennis Gade Kofod, som netop har udgivet bog nr. 13 og nr. 14 - og flere er snart på vej.
 • 18:30Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
 • 19:00Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Kolding, Bangsbo, Skive og Næstved.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:49Vejret i morgen (G)
 • 19:50Verdens mindste travbane - 5. del I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
 • 20:20Mellem os Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
 • 20:45Karateklubben - Karla (G)I slutningen af oktober skal prøven stå for 13 bornholmere. Alle deltager i dette års WUKF europamesterskab i karate, der i år afholdes i Danmark. På skift skal de vise deres evner i kamp på de rød/blå måtter. Tre af dem har TV 2/Bornholm fulgt frem mod mesterskabet. Der er yngstekæmperen, trænerens søn og medaljehåbet.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Mig & Harley (4:8)Det årlige stumpemarked i Harley klubben er en ren guldgrube af alle mulige dele, så Ronny er på jagt efter nogle gode stumper, mens Henrik forsøger at få solgt ud af alt det hans kone ikke mener han har brug for længere. Og så er det tid til det legendariske julebanko som er årets største arrangement, og det går ikke stille af sig når over 130 bikere svinger bankopladerne. Produceret 2018.
 • 21:30Vild Med Dyr - Sæler (G)Vild Med Dyr besøger sælerne i Kattegatcentret ,og Anna Louise Tranæs Didriksen skal forsøge sig som træner af de livlige og ikke mindst sultne sæler.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Verdens mindste travbane - 5. del (G)I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
 • 22:40Mellem os (G)Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
 • 23:10Mig & Harley (4:8) (G)Det årlige stumpemarked i Harley klubben er en ren guldgrube af alle mulige dele, så Ronny er på jagt efter nogle gode stumper, mens Henrik forsøger at få solgt ud af alt det hans kone ikke mener han har brug for længere. Og så er det tid til det legendariske julebanko som er årets største arrangement, og det går ikke stille af sig når over 130 bikere svinger bankopladerne. Produceret 2018.
 • 23:35Helt ærligt - Hvor hurtigt kører vi? (6) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Verdens mindste travbane - 5. del (G)I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
 • 00:40Mellem os (G)Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
 • 01:05Møde i Region Hovedstaden d. 22. oktober 1. del (G)
 • 02:25Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
 • 05:00Fra lade til landevej - Det flyvende tæppe (12:12) (G)Det flyvende tæppe, en Ford Taunus 17m Deluxe, flyver igen, og Ole Bramsgaard er stolt. Fra Ægypten over Australien og Los Angeles til Jylland Ole Bramsgaard har fået respons fra tæt på hele verden, men der er en, der betyder mere end alle andre, nemlig hustruen Birgitte. Det er hende, der har fået bilen, og hende der slutter ringen. Hun har nemlig en helt særlig tilknytning til bilen.

Narkosag: Relationer til Satudarah

Rockergruppen Satudarah er stiftet i Holland i 1990 af indvandrere fra den tidligere hollandske koloni Molukkerne, der nu er en del af Indonesien.
Den aktuelle narkosag på Bornholm, der indtil videre har ført til beslaglæggelse af i alt 32,8 kilo amfetamin og adskillige tusinde ecstasypiller, er blevet kædet sammen med rockergruppen Satudarah, der har afdeling i Danmark, men oprindeligt er stiftet i Holland.

Satudarah Danmark har tilmed haft sin egen hjemmeside på nettet, der dog ikke længere er tilgængelig.

I forbindelse med narkodommmen, der blev afsagt på Bornholm for 14 dage siden, og hvor en 39-årig mand fra Østbornholm blev idømt syv års fængsel, kom det ikke frem, hvor stofferne kom fra og hvordan, de var kommet til Bornholm. Det ville den nu dømte ikke udtale sig om.

Alligevel har der fra politiets side, været stærke antydninger af, at der er relationer til Satudarah Danmark. Det har været fremme, at man denne sommer har observeret medlemmer af grupperingen på Bornholm. Og det har været mere end antydet, at gruppen har stået bagved den omfattende handel med stoffer på Bornholm. Og at den var indblandet i et voldsopgør i Rønne i juli måned.

Den mand, der siden 5. juli har siddet fængslet for besiddelse af 27,1 kilo amfetamin er også kædet sammen med Satudarah. Han beskrives uofficielt som en slags forbindelsesofficer for Satudarah, der har forsynet bornholmske mellemhandlere med stoffer.

På nettet kan man søge og finde adskillige oplysninger om Satudarah. Rockergruppen bliver af myndighederne i flere lande kædet sammen med narkohandel, voldssager, bandeopgør og drab.

Navnet "Satu darah" er indonesisk og betyder "ét blod". Det symboliserer, at alle uanset race og kultur er kan optages i gruppen, og som er en manifestation som afspejles fra molukkernes gamle kultur. Molukkerne er navnet på en ø-gruppe i Indonesien og som tidligere var en Hollandsk koloni.

Klubben Satudarah benytter et logo som er et mørkt indianer-ansigt ved siden af et gult ansigt med blod løbende imellem, og klubbens motto er "Sort og gul nation over hele verden".

Gruppen er i praksis alment kendt blandt andet fra medier som en rockergruppe. Selv betegner de sig som en multikulturel motorcykelklub, og de kalder selv deres afdelinger for 'chapters'.

Et sådant 'chapter" findes i Danmark. Her kalder de sig Satudarah MC Northside. Ifølge Satudarah selv har de været etableret i Danmark siden sommeren 2013.

I forbindelse med narkosager og voldsopgøret i Rønne, har der i folkemunde været en del snakken frem og tilbage - nogen vil måske kalde det for uofficielle rygter - om at Satudarah har forsøgt at etablere sig på Bornholm.

Da der stadig efterforskes en del i både de lokale narko- og voldssager, er politiet meget forsigtig med at stille sig frem, og be- eller afkræfte eller præcisere banderelationerne til Bornholm. Og således også, om de har forsøgt eller er ved at etablere sig.

Vicepolitiinspektør Henrik Schou fra Bornholms Politi tør dog godt sige, at Satudarah vil få meget svært ved at etablere sig og foretage skjulte handlinger på Bornholm.

- De vil være meget synlige. Vi vil lynhurtigt vide, hvem de er, og finder vi ikke selv ud af det, så ved vi at den bornholmske befolkning, nok skal informere os. De vil få meget svært ved at etablere sig i et forholdsvist lille samfund, som det bornholmske, siger han.

I den aktuelle narkosag, er det da også tips fra offentligheden, der har ført til, at sagen nu trevles op.

Aktuelle programmer på Play