Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:50Nyhedskavalkade (G)
  • 00:2019.30Nyheder (G)
  • 00:35Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 02:00Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
  • 03:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
  • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:00Vild Med Dyr - sortbjørn (G)Hvordan man lokker en sortbjørn op i en Land Rover, det kan man se i dag når Anna Louise skal ind i bjørneanlægget i Ree Park for at komme helt tæt på ungerne, der kom ud af hiet i foråret.
  • 04:30Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.

Kritik af spareforslag

Bornholms Regionskommune skal finde besparelser i omegnen af 60 millioner kroner. Politikernes spareforslag bliver i dag mødt med kritik
Lige nu bliver der rundt på Bornholm kigget alvorligt på politikernes nye spareforslag. På undervisnings- og ældreområdet mener man, at nogle spareforslag rammer for hårdt:

-Altså rengøring hver sjette eller ottende uge med gulvvask - det er uhygiejnisk, det er simpelthen ikke i orden, siger Erik A. Larsen, formand for Bornholms Ældreråd.

Ældrerådet peger også på klippekortssystemet, der hjælper ældre lidt ud af hjemmet, og hjælp så de ældre spiser nok, som områder man helst ikke skal spare meget på.

Børn og unge bliver også ramt af spareforslag, mener lærerforeningen:

-Det værste punkt er efter min mening, at man laver salamimetoden: Man skærer simpelthen bare 10 lærerstillinger og en børnehaveklasseleder og sparer på undervisningstiden, siger Christian Faurholdt Jeppesen, formand for Bornholms Lærerforening.

Lærerforening er dog klar til at se med milde øjne på et par af politikernes spareforslag - blandt andet det følgende:

-Der er sat nogle ekstra midler af for at lave den her genopretningsplan for Bornholms folkeskole, og jeg ser det som om, at man vil sætte den på pause. Fair nok, siger Christian Faurholdt Jeppesen.

Ældre Rådet er også til at snakke med angående et par forslag - blandt andet omkring rehabiliteringsindsatsen:

-Den har vi været skeptisk overfor hele tiden, siger Erik A. Larsen, formand for Bornholms Ældreråd.

Spareforslagene er i høring frem til 24. september, og Kommunalbestyrelsen tager hul på budgetforhandlingerne 1. oktober.

Aktuelle programmer på Play