Næste udsendelse: 14:50 Sprogblomster (G)

TV i dag

  • 14:10EKKO (G)Naturprogrammet EKKO tager i oktober udgangspunkt i strandkanten og følger en flok skoleelever på tangjagt, ser nærmere på havbænkebidderen og nogle af de vadefugle, der fylder depoterne op i de energirige tangdynger. Der er også et strandet marsvin, en aflivning af af en skadet gråsæl og en stor flok aftenfalke i programmet.
  • 14:50Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 15:40Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 16:10Grøn, Grønnere, Bornholm - Sort el og grøn varme (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 16:45Kulturreportagen - BM for kokkeelever 2019 (G)På Campus Bornholm afholdes det årlige BM for kokkeelever - vi følger eleverne når det syder og bobler i køkkenet og når det hele afgøres.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)Skovarbejder Anders Jensen har modtaget en fortjentsmedalje af Dronningen og han er også manden bag et ganske særligt træ i Almindingen, som kaldes for "Hønen Anja". Mød ham og mød også forfatter Dennis Gade Kofod, som netop har udgivet bog nr. 13 og nr. 14 - og flere er snart på vej.
  • 18:30Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
  • 19:00Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Kolding, Bangsbo, Skive og Næstved.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Verdens mindste travbane - 5. del I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
  • 20:20Mellem os Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
  • 20:45Karateklubben - Karla (G)I slutningen af oktober skal prøven stå for 13 bornholmere. Alle deltager i dette års WUKF europamesterskab i karate, der i år afholdes i Danmark. På skift skal de vise deres evner i kamp på de rød/blå måtter. Tre af dem har TV 2/Bornholm fulgt frem mod mesterskabet. Der er yngstekæmperen, trænerens søn og medaljehåbet.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Mig & Harley (4:8)Det årlige stumpemarked i Harley klubben er en ren guldgrube af alle mulige dele, så Ronny er på jagt efter nogle gode stumper, mens Henrik forsøger at få solgt ud af alt det hans kone ikke mener han har brug for længere. Og så er det tid til det legendariske julebanko som er årets største arrangement, og det går ikke stille af sig når over 130 bikere svinger bankopladerne. Produceret 2018.
  • 21:30Vild Med Dyr - Sæler (G)Vild Med Dyr besøger sælerne i Kattegatcentret ,og Anna Louise Tranæs Didriksen skal forsøge sig som træner af de livlige og ikke mindst sultne sæler.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Verdens mindste travbane - 5. del (G)I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
  • 22:40Mellem os (G)Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
  • 23:10Mig & Harley (4:8) (G)Det årlige stumpemarked i Harley klubben er en ren guldgrube af alle mulige dele, så Ronny er på jagt efter nogle gode stumper, mens Henrik forsøger at få solgt ud af alt det hans kone ikke mener han har brug for længere. Og så er det tid til det legendariske julebanko som er årets største arrangement, og det går ikke stille af sig når over 130 bikere svinger bankopladerne. Produceret 2018.
  • 23:35Helt ærligt - Hvor hurtigt kører vi? (6) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Verdens mindste travbane - 5. del (G)I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
  • 00:40Mellem os (G)Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
  • 01:05Møde i Region Hovedstaden d. 22. oktober 1. del (G)
  • 02:25Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
  • 05:00Fra lade til landevej - Det flyvende tæppe (12:12) (G)Det flyvende tæppe, en Ford Taunus 17m Deluxe, flyver igen, og Ole Bramsgaard er stolt. Fra Ægypten over Australien og Los Angeles til Jylland Ole Bramsgaard har fået respons fra tæt på hele verden, men der er en, der betyder mere end alle andre, nemlig hustruen Birgitte. Det er hende, der har fået bilen, og hende der slutter ringen. Hun har nemlig en helt særlig tilknytning til bilen.

Kong Gulerod: Grillet rådyr og græskar på menuen

Det bliver vildt i Kong Gulerod i aften kl. 19.45, hvor den blandt andet står på grillet rådyr. Her får du alle opskrifterne.
Det er blevet efterår i Kong Gulerod, og det betyder, at der skal laves lækker mad med masser af græskar.

Her får du opskrifterne på alle de lækre retter.

Grillet rådyrfilet
Ingredienser:
Filet af rådyr, hel eller delt i to
Finthakkede krydderurter (fx rosmarin, persille, timian, purløg og merian)
Fintrevet citronskal
Fintrevet parmesan
Lidt smeltet smør
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Såfremt fileten sidder på ryggen, skæres den forsigtigt af og pudses for hinder, sener m.v., så den rene filet er tilbage. Drys med salt og peber, og lad den stå en halv times tid. Bland de hakkede krydderurter med citronskal og en lille håndfuld fintrevet parmesan. Grill fileten ca. 4 minutter på hver side ved forholdsvis høj varme. Lad den trække et par minutter. Pensl med smør og rul fileten i krydderurteblandingen og skær den i potionsstykker.

Risotto med græskar og kantareller
Ingredienser 4 pers.:
½ hokkaido-græskar eller andet fast kogeegnet græskar
150 g rensede kantareller
1 stort skalotteløg
2-3 fede hvidløg
2 dl tør hvidvin evt. Vermouth
3 dl risottoris
1 l god hønsefond (jo bedre fond, jo bedre risotto)
10 kviste frisk timian
1 tsk. knust fennikel frø
Smør og olie til stegning
75 g fintrevet parmesan
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Rengør svampe og skær dem i grove tern. Del græskarret og skrab kærnerne ud. Skræl græskarret afhængig af sort og skær det i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Hak løg og hvidløg fint og riv bladende af timianen. Sæt gryden over bålet og kom en god klat smør samt samme mængde olie i. Lad det bruse op og tilsæt løg, hvidløg og græskar og steg et par minutter til løgene er klare. Tilsæt svampe timian og fennikel og steg yderligere et par minutter (pas på varmen). Tilsæt herefter risottorisene og steg videre et minuts tid og tilsæt vinen under omrøring indtil vinen er absorberet. Spæd løbende til med hønsefond, lidt ad gangen, så risene kan suge væsken til sig. Fortsæt med at koge og røre forsigtigt og tilsæt bouillon indtil risene er møre, ca. 15-20 min. Konsistensen skal være blød og cremet. Tilsæt parmesan og smag til med salt og peber.

Grillet græskar med appelsin og gedeost
Ingredienser:
1 Hokkaido græskar eller andet fast græskar
3 fed hvidløg
2 appelsiner
1 bdt. Merian
200 g frisk gedeost
3 spsk. Sherryeddike
1 æggeblomme
1 skalotteløg
6 spsk. Græskarolie
6 spsk. Olivenolie
Salt og peber.

Fremgangsmåde:
Halver græskarret på langs og skrab kærner og indmad ud. Skær det i lange, ca. 1 cm. brede strimler. Hak hvidløget og bland det i en skål med merianblade, lidt olie og salt. Vend græskarstrimlerne og lad det trække en times tid. Pisk sherryeddike med æggeblomme i en skål og bland med finthakket skalotteløg. På en meget varm grill, grilles græskarstrimlerne et par minutter på hver side. Mens de stadig er varme hælde marinaden og vendes i. Anret græskarstrimlerne på et fad med appelsinfileter uden skind. Pluk gedeost groft og kom den over blandingen og drys med salt og peber samt merianblade. Dryp med lidt oliven og græskarolie.

Grønkålssalat
Mængden af indhold i denne salat er efter eget ønske omkring fylde etc. og kan varieres på 1000 måder alt afhængig årstid, råvarer mv.

Ingredienser:
Skyllet og fint hakket grønkål
Friske hasselnødder eller valnødder hakket groft
Pære skåret i tern vendt i lidt citronsaft
Gul- og bolchebede skåret i tynde stave (evt. også gulerod)
Majskolber
Lidt smør
Fintrevet citronskal
citronsaft
Honning
Vindruekærneolie eller græskarolie, rapsolie evt. Jordnøddeolie
Sennep
Hvidvinseddike

Fremgangsmåde:
Bland smør og citronskal med lidt salt og peber. Træk bladene væk, ikke af, fra majskolben og fjern "hårene". Smør smørret på majskolben og luk med bladene og læg den på grillen. Grill i ca. 10–15 minutter og vend den jævnligt. Lad den køle af og skær kærnerne af. Bland med grønkål, nødder, pære og beder. Blend eller pisk en dressing af 2 x olie, 1 x eddike, 1 x honning, 1 x sennep, lidt citronsaft samt salt og peber. Dressingen skal piskes sammen, så den hænger sammen og bliver tyk. Bland dressingen sammen med salaten.

Grillede glaserede rødbeder
Ingredienser:
4 rødbeder med skal
1 skefuld honning
1 skefuld balsamico
Lidt salt og peber.

Fremgangsmåde:
Pak to rødbeder ind i stanniol og læg dem på grillen sammen med to uindpakkede rødbeder. Grill dem i ca. 15-20 minutter. Vend dem af og til. Tag dem af grillen, og lad dem køle lidt af. Fjern skindet på alle rødbederne og skær dem i mindre tern. Kom honning og balsamico i en gryde og lad det smelte sammen. Tilsæt rødbederne. Kog til saften er tyknet og smag til med lidt salt og peber.

Aktuelle programmer på Play