Næste udsendelse: 21:25 360 Eventuelt (G)

TV i dag

 • 21:00Silles Hus - hønsene flytter indSille udnævner program nummer 25 til sølvbryllupsprogram og det bliver fejret ved at en flok høns og hanen Carlos flytter ind. Sille har også inviteret til åbent hus og der bliver mulighed for lidt afslapning i hængekøjen.
 • 21:25360 Eventuelt (G)360 Eventuelt har Bjarne Kristiansen og Charlotte Berg i studiet til debat om aktuelle emner.
 • 21:55Fantastiske fællesskaber - Christiansø Støtteforening (G)Hvem skal løbe med titlen som årets mest fantastiske fællesskab på Bornholm? Mød en af kandidaterne her.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 22:5520 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
 • 23:20Silles Hus - hønsene flytter ind (G)Sille udnævner program nummer 25 til sølvbryllupsprogram og det bliver fejret ved at en flok høns og hanen Carlos flytter ind. Sille har også inviteret til åbent hus og der bliver mulighed for lidt afslapning i hængekøjen.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 00:55Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 01:40Bornholm knokler - NaturBornholm (G)Vi ved allesammen, at der har været dinosaurer på Bornholm, men vidste du, at pedelen på NaturBornholm har en dinosaur som vagthund? At krokodillerne derude ikke rigtigt kan se under vand? Hør og se mere i aftenens udsendelse, hvor vi går bag facaden på NaturBornholm.
 • 02:10Månedens foredrag: Arkæolog Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fra Bornholms Museum fortæller om sommerens store udgravning af en rig jernalderboplads i Nexø. På området blev der bl.a fundet enorme mængder af keramik og mange fine og unikke oldsager.
 • 03:00Helt i fisk - Fladfiskefiskeri (G)Der fiskes ikke meget efter fladfisk på Bornholm, men i dette afsnit giver Helt i Fisk-holdet sig i kast med et voldsomt populært fiskeri. I hvert fald populært i resten af landet. På molen i Hammerhavn jagtes de smækre spisefisk, og William ser ud til at have fundet sin hjemmebane.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - dolkhale (G)Den ligner noget fra en gyserfilm men dolkhalen er faktisk ret fredelig. I Kattegatcentret i Grenaa har de dolkhaler man må røre ved og vi ser nærmere på de urgamle væsener i dagens Vild Med Dyr.
 • 04:30Nationalpark Thy (12:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Bach-Jensen (G)Mikkel Bach-Jensen har boet på Bornholm i 12 år. Han er nu bornholmsk gift, har to børn og bor i Rønne. Han arbejder på Gaarden ved Melstedgård. Mikkel Bach-Jensen mistede tidligt sin Far på grund af sygdom, og det har præget hans forhold til nære relationer siden: De skal plejes.

Råd mangler penge: Politisk uenighed om støtte

Det har været en dyr fornøjelse at flytte Rådet for Socialt Udsatte til Bornholm. Politisk er man uenige om, der skal tilføres flere midler.
Da Rådet for Socialt Udsatte blev rykket fra København til Bornholm i 2016 var det den daværende regeringen med Venstre i spidsen, der stod for det.

- Der er steder, hvor vi har leveret over evne, og så er der måske andre steder, hvor der måske godt kunne have været afsat lidt flere penge, siger Anni Matthiesen, socialordfører hos Venstre.

I fredags kunne vi på TV 2/Bornholm fortælle, at det har været en dyr fornøjelse for rådet at operere fra Bornholm. Mens "Rådet for socialt udsatte" var i København brugte det i gennemsnit 33.600 kroner om året på rejser fra 2014-2016.

De første to år på Bornholm var det tal oppe på 190.000 kroner årligt. I år er der indtil videre blevet brugt 111.000 kroner.

- Det vi kan gøre er jo at se på rejseudgifterne og være opmærksom på, om det har betydning for deres arbejde, siger Camilla Fabricius, socialordfører hos Socialdemokratiet.

Ifølge formanden for Rådet for Socialt Udsatte har rejserne dog sat sit aftryk.

- Det betyder, at sekretariatet ikke kan producere helt så meget eller lige så effektivt, som det kunne i København, lyder det fra Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

I øjeblikket er der fem fastansatte i rådet, og hos formanden efterspørger midler, så der er flere til at løfte opgaverne.

Det ser man positivt på hos Radikale Venstre.

- Jeg synes, at Rådet for Socialt Udsatte gør et super vigtigt stykke arbejde. Og jeg synes, det er skammeligt, at man på den her måde fra den tidligere regerings side, har sagt at nu må de socialt udsatte betale for, at vi har pålagt dem at bo på Bornholm, siger Rasmus Helveg Petersen, socialordfører hos Radikale Venstre.

Hos den nuværende regering, mener man dog ikke det er helt lige til at give flere penge til rådet.

- Så synes jeg også, det er vigtigt, at man holder det op mod de rigtig gode arbejdspladser, som det er med, at rådet er kommet til Bornholm. Og det synes jeg også er meget væsentlig for et lokalsamfund, siger Camilla Fabricius.

Og så må de finde sig i, at de ikke har råd til at have så mange ansatte?

- Altså jeg synes, det er vigtigt, vi ser på det arbejde, de skal have løst, og så efterfølgende finde ud af, hvad skal der til, siger hun.

Flytningen har dog betydet, at sekretariatet har sparet cirka 50.000 kroner om året på husleje.

Aktuelle programmer på Play