Næste udsendelse: 20:40 Nationalpark Thy (44:52)

TV i dag

 • 20:10Mellem os - ugens udvalgte
 • 20:40Nationalpark Thy (44:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 21:07Vejret i morgen (G)
 • 21:10Fotovognen - ÅdumHvor mon Fotovognen ender? Vi kører ud et tilfældigt sted og møder de folk der bor der. Denne gang er vi i Ådum.
 • 21:3520 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:15Næste uges tv (G)
 • 22:19Vejret i morgen (G)
 • 22:20Sportsaften (G)Sportsaften handler om indefodbold og bordtennis. Vi er med til første runde, om Bornholmsmesterskabet i indefodbold, hvor Rønne og Nexø ligner favoritter til at komme i finalen i januar. Du kan også se bordtennis - Knudsker og Hasle spiller topkamp i Bornholmsserien.
 • 22:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 23:10Nationalpark Thy (44:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:35Fotovognen - Ådum (G)Hvor mon Fotovognen ender? Vi kører ud et tilfældigt sted og møder de folk der bor der. Denne gang er vi i Ådum.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)Sportsaften handler om indefodbold og bordtennis. Vi er med til første runde, om Bornholmsmesterskabet i indefodbold, hvor Rønne og Nexø ligner favoritter til at komme i finalen i januar. Du kan også se bordtennis - Knudsker og Hasle spiller topkamp i Bornholmsserien.
 • 00:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:10Nationalpark Thy (44:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:40Bornholm knokler - Militærrådgiver (G)Soldaterne på Almegårdskaserne træner til missionen i Afghanistan. Vi fik lov til at komme med på en øvelse, hvor de træner i eskorte af en militærrådgiver, og hvem var bedre til at spille militærrådgiver end journalisten? Det er blevet til et program med rekognisering, planlægning og ikke mindst skudveksling i ellers fredelige Åkirkeby.
 • 02:05Månedens foredrag: Arkæolog Michael Thorsen (G)Arkæolog på Bornholms Museum Michael Thorsen fortæller udgravningen ved Vasagård og viser billeder.
 • 03:00Helt i fisk - Silden (G)Vi er i dette afsnit taget til Gudhjem. Mens Jesper har været på delvis hjemmebane i alle programmer indtil nu, så er sildefiskeriet ikke noget, han har prøvet før. Håbet er dog stadig en helt nyfanget og nyrøget sild. Hvis fisken da gider at komme forbi, så vi kan fange den.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Brud og snoge (G)I dag skal Anna Louise til Aqua i Silkeborg og indrette et nyt levested til Danmarks mindste rovdyr, en brud som Aqua fik da den var lille. Den er utrolig smuk og lynhurtig. Og så skal snogeungerne fodres - med regnorme.
 • 04:30Nationalpark Thy (13:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Christiane Larsen (G)Christiane Larsen kom til øen i 2009. Eneste forbindelse til øen var hendes søster, der er læge på øen. Hun er uddannet sygeplejerske, men besluttede sidste år at oprette sit eget firma. Første produkt bliver økologisk modelervoks, men flere hobbyprodukter er i støbeskeen.

Wermelin byder til møde om naturen

Der skal laves en samlet plan for naturen i Danmark. Derfor er statsministeren og miljøministeren værter på et møde med naturorganisationerne i dag.
Regeringen vil vende tilbagegang i den danske natur til fremgang, efter at indsatsen i en årrække har været svingende.

Nu skal der laves en samlet plan. Derfor inviteres en lang række interessenter og politikere mandag til embedsboligen Marienborg.

Det bliver startskuddet til regeringens arbejde med en ny pakke for natur- og biodiversitet, der er naturens mangfoldighed.

- Vi er valgt på et historisk grønt mandat. Vi ønsker mere urørt skov, flere sammenhængende naturarealer og mere vild natur, siger miljøminister Lea Wermelin (S) forud for mødet, hvor hun byder velkommen sammen med statsminister Mette Frederiksen (S).

Pakken skal være med til at sikre, at dyre- og plantearter ikke forsvinder, og planen ventes at blive præsenteret til september næste år.

Den er en af en af de vigtigste opgaver for den nye miljøminister, hvis tilbagegangen for natur og biodiversitet skal bremses, mener Danmarks Naturfredningsforening, DN.

- Indsatsen har grundlæggende i årtier været katastrofal, fordi det kun er gået tilbage både for naturen og arter. Vi har over 2000 arter, der er akut truet af udryddelse. Det er et meget alvorligt billede, vi kigger ind i, siger Maria Reumert Gjerding, præsident for foreningen.

Regeringen får på forhånd kritik for ikke at sætte en overordnet målsætning, som man kender fra for eksempel klimaområdet. Her er der en ambition om 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030.

DN så gerne, at man satte et mål om, at 30 procent af det danske areal i 2030 er disponeret til beskyttet natur, hvoraf 20 procent af landarealet skal være naturzone.

Det er ambitiøst, men det som naturen har behov for, lyder det. Ifølge ministeren er det dog endnu for tidligt at sige noget om det.

- Vi har ikke en skuffeplan, hvor vi har facit på forhånd, fordi vi reelt er optaget af, at alle skal kunne bidrage, siger Lea Wermelin.

Det møder kritik fra syv interesseorganisationer, der spænder fra Danmarks Naturfredningsforening til Landbrug & Fødevarer. I et fælles udspil mandag efterlyser de netop konkrete og bindende målsætninger.

- Det er fuldstændig afgørende, at naturpolitikken arbejder målrettet, så vi ved, hvor vi skal hen. Udkommet af processen skal være nogle klare mål, og det skal forankres i en lov for biodiversitet fuldstændig ligesom klimaloven, siger Maria Reumert Gjerding.

Aktuelle programmer på Play