Næste udsendelse: 21:03 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 20:35Mellem os - ugens udvalgte
  • 21:03Vejret i morgen (G)
  • 21:05Nationalpark Thy (19:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 21:30Årstidens Spisekammer - påskesalaterMette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15EP19 - valgaften (G)

Ny koncertplan for Bornholms Musikfestival

Koncertrækken i år lægger ud med en mindekoncert for den tidligere formand for foreningen gennem mange år, Mogens Rafn, der døde i efteråret 2009.
Den første koncert i årets udgave af Bornholms Musikfestival finder sted på mandag. Og første koncert bliver en mindekoncert for festvalens formand gennem mange år, Mogen Rafn, der døde i 2009.

Det er 42. sæson Bornholms Musikfestival løber af stablen. I år er det med Steffen Hyldig som formand for foreningen.

Koncertrækken, der består af 12 koncerter, indledes som nævnt 5. juli med en mindekoncert for festivalens formand fra 1990 til 2009, Mogens Rafn. Det er en koncert med kunstnere, der har betydet meget for festivalen i Rafns formandstid: Delmé-kvartetten og pianisten Elisabeth Westenholz. Sidstnævnte er i øvrigt en af de kunstnere, der har spillet ved festivalens koncerter næsten siden starten. De har valgt at spille Haydn og Dvorak.

Formanden og bestyrelsen for Bornholms Musikfestival meddeler endvidere:

I slutningen af koncertrækken finder man traditionelle elementer: Velkendte kunstnere som Amalie Malling, Tim Frederiksen og klarinettisten John Kruse spiller Schumann og Kurtag. Komponistaftenen er med Bo Gunge, der medbringer Mirakvartetten og guitaristen Anders Borby. Hvis vejret vil, bliver en del af koncerten blive afholdt i kirkeruinen. Det var i øvrigt Mogens Rafn, der havde valgt Bo Gunge som årets komponist. Ud over Gunge spilles der musik af Gade, Nielsen og Gudmundsen-Holmgreen.

Og koncertrækken slutter med de efterhånden traditionelle masterclass for unge ensembler med professor Tim Frederiksen. De to ensembler, Nightingale String Quartet og Trio Gimelia slutter koncertrækken midt i august med værker fra det traditionelle repertoire.

Netop unge og talentfulde kunstnere er temaet for resten af dette års koncerter.

Det efterhånden veletablerede Ensemble Nordlys spiller nyere musik, bl. a. Stravinskijs Historien om en soldat.

En helt ung, men yderst velspillende trio Vitruvi spiller Haydn, Beethoven og Dvorak.

Markus Kreul, der et par år har haft masterclass på Svanekegården for helt unge musikelever, spiller musik af 200 års jubilaren Schumann. Den koncert afholdes i samarbejde med Svanekegården.

Og så er der sang:

Fra England kommer Sara Stowe og Matthew Spring, der leverer lutsange fra 3 århundreder.

Liedkompagniet med Christian Westergaard og Adam Riis, begge med bornholmske aner, giver sammen med violinisten Christian Ellegaard et meget varieret program.

Kristoffer Hyldig og Hetna Regitze Bruun laver en koncert med nyere musik, bl. a. Holmboe og Messiaen. Sidstnævnte har de indspillet en meget rost CD med.
Og endelig går de to pianister Christian Westergaard og Kristoffer Hyldig sammen med fire sangere: Signe Asmussen, Francine Vis, Adam Riis og Jakob Bloch Jespersen om en koncert, der bl. a. indeholder Brahms velkendte Liebeslieder.

Bornholms Musikfestival byder dermed i år både på kunstnere, der har løftet festivalen op på et højt niveau gennem mange år og kunstnere, der sikkert vil være at finde blandt dem, man kommer til at høre om i de kommende år. Lige som Elisabeth Westenholz var det for op mod 40 år.

En del af fornyelsen – som dog har været på vej gennem de senere år – er samarbejdet mellem festivalen og de øvrige udbydere af klassisk musik på Bornholm i sommerperioden.

Der er samarbejdet om en plakat, der indeholder alle klassiske koncerter på Bornholm i juli og august, og der er lavet en fælles hjemmeside www.klassiskbornholm.dk (eller via nedenstående link), der oplyser om koncerterne. Herfra linkes der til Bornholms Festivals koncerter, der får en grundig omtale. Og som noget nyt kan der reserveres billetter direkte fra hjemmesiden. Bestiller man herfra vil billetterne ligge klar ved indgangen.

Aktuelle programmer på Play