Næste udsendelse: 18:00 18Nyheder

TV i dag

 • 17:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 18:0018Nyheder
 • 18:04Vejret i morgen (G)
 • 18:05Mellem os (G)Den nye præst i Allinge hedder Elon Anders Enevoldsen Lauterlein og er 38 år, men hvem er han og bliver han også i embedet i 37 år, som forgængeren? Få svaret i Mellem Os, hvor også den prisbelønnede forfatter Thomas Rydahl kommer og fortæller om tredje og sidste bind i serien om den nifingrede klaverstemmer, ’De tre paver’.
 • 18:31Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 18:55Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aabenraa, Vendsyssel, Rønne, Lemvig, Næstved og Odense.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:49Vejret i morgen (G)
 • 19:50Savnet (G)Steen på 72, har dedikeret hele sit liv til arbejdet som clairvoyant og har hjulpet utallige familier med at finde forsvundne personer. Det har haft en stor personlig pris, og forholdet til hans egen voksne søn hænger i en tynd tråd. Da barnebarnet har fødselsdag, opstår der en sidste mulighed for forsoning. Men igen banker det på Steens dør; en desperat mor har opgivet al håb om at finde sin forsvundne dreng i Sveriges ødemark, og Steen er hendes sidste mulighed. Steen bliver stillet overfor valget om at hjælpe en anden familie, på bekostning af sin egen. 
 • 20:10Mellem os Wonderfestiwall er færdig for i år. Medarrangør Daniel Mühlendorp og frivilligansvarlig Martin Paarup besøger Mellem Os-studiet til en evaluering af festivalen årgang 2019. Stifteren af Pokerbornholm, Thomas Glud, lægger også vejen forbi studiet til en snak om pokerfjæs og hans nye turnering, der skal samle øens pokerglade spillefugle i Østermarie.
 • 20:40Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Ildsjæle på Gram SlotDet er fortællingen om spøgelsesslottet, der blev til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn. I kraft af idérigdom, mod og lokal opbakning har ægteparret Sanne og Svend Brodersen revitaliseret ikke alene Gram Slot, men hele egnen.
 • 21:30Vild Med Dyr (G)Bjørnen sover ikke mere. Den er tværtimod endelig kommet ud af vinterhiet i Ree Park, og den er sulten. Anna Louise Thranæs Didriksen har lavet en lækker madpakke bestående af frisk hestekød.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Mellem os (G)Wonderfestiwall er færdig for i år. Medarrangør Daniel Mühlendorp og frivilligansvarlig Martin Paarup besøger Mellem Os-studiet til en evaluering af festivalen årgang 2019. Stifteren af Pokerbornholm, Thomas Glud, lægger også vejen forbi studiet til en snak om pokerfjæs og hans nye turnering, der skal samle øens pokerglade spillefugle i Østermarie.
 • 22:40På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 23:15Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 23:30Ildsjæle på Gram Slot (G)Det er fortællingen om spøgelsesslottet, der blev til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn. I kraft af idérigdom, mod og lokal opbakning har ægteparret Sanne og Svend Brodersen revitaliseret ikke alene Gram Slot, men hele egnen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os (G)Wonderfestiwall er færdig for i år. Medarrangør Daniel Mühlendorp og frivilligansvarlig Martin Paarup besøger Mellem Os-studiet til en evaluering af festivalen årgang 2019. Stifteren af Pokerbornholm, Thomas Glud, lægger også vejen forbi studiet til en snak om pokerfjæs og hans nye turnering, der skal samle øens pokerglade spillefugle i Østermarie.
 • 00:40Ildsjæle på Gram Slot (G)Det er fortællingen om spøgelsesslottet, der blev til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn. I kraft af idérigdom, mod og lokal opbakning har ægteparret Sanne og Svend Brodersen revitaliseret ikke alene Gram Slot, men hele egnen.
 • 01:10Vild Med Dyr (G)Bjørnen sover ikke mere. Den er tværtimod endelig kommet ud af vinterhiet i Ree Park, og den er sulten. Anna Louise Thranæs Didriksen har lavet en lækker madpakke bestående af frisk hestekød.
 • 01:44EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Holbæk, Mors, Aalborg, Thisted og Ribe.
 • 04:30Helt i fisk - På karpejagt (G)I Klemensker ligger en lille sø, hvor Helt i Fisk-holdet har besluttet at prøve kræfter med medefiskeriet. Det går. Ja, faktisk helt og aldeles over forventning. Vi er skridtet over melklister, og dét giver i den grad pote.
 • 05:00Stafetten - Peter Bræstrup (G)Peter Bræstrup er født og opvoket i Nexø. Han bor nu i Snogebæk med sin kone og to drenge. Peter Bræstrup har sammen med sin familie drevet chokoladevirksomheden Kjærstrup siden 1999.

Ny koncertplan for Bornholms Musikfestival

Koncertrækken i år lægger ud med en mindekoncert for den tidligere formand for foreningen gennem mange år, Mogens Rafn, der døde i efteråret 2009.
Den første koncert i årets udgave af Bornholms Musikfestival finder sted på mandag. Og første koncert bliver en mindekoncert for festvalens formand gennem mange år, Mogen Rafn, der døde i 2009.

Det er 42. sæson Bornholms Musikfestival løber af stablen. I år er det med Steffen Hyldig som formand for foreningen.

Koncertrækken, der består af 12 koncerter, indledes som nævnt 5. juli med en mindekoncert for festivalens formand fra 1990 til 2009, Mogens Rafn. Det er en koncert med kunstnere, der har betydet meget for festivalen i Rafns formandstid: Delmé-kvartetten og pianisten Elisabeth Westenholz. Sidstnævnte er i øvrigt en af de kunstnere, der har spillet ved festivalens koncerter næsten siden starten. De har valgt at spille Haydn og Dvorak.

Formanden og bestyrelsen for Bornholms Musikfestival meddeler endvidere:

I slutningen af koncertrækken finder man traditionelle elementer: Velkendte kunstnere som Amalie Malling, Tim Frederiksen og klarinettisten John Kruse spiller Schumann og Kurtag. Komponistaftenen er med Bo Gunge, der medbringer Mirakvartetten og guitaristen Anders Borby. Hvis vejret vil, bliver en del af koncerten blive afholdt i kirkeruinen. Det var i øvrigt Mogens Rafn, der havde valgt Bo Gunge som årets komponist. Ud over Gunge spilles der musik af Gade, Nielsen og Gudmundsen-Holmgreen.

Og koncertrækken slutter med de efterhånden traditionelle masterclass for unge ensembler med professor Tim Frederiksen. De to ensembler, Nightingale String Quartet og Trio Gimelia slutter koncertrækken midt i august med værker fra det traditionelle repertoire.

Netop unge og talentfulde kunstnere er temaet for resten af dette års koncerter.

Det efterhånden veletablerede Ensemble Nordlys spiller nyere musik, bl. a. Stravinskijs Historien om en soldat.

En helt ung, men yderst velspillende trio Vitruvi spiller Haydn, Beethoven og Dvorak.

Markus Kreul, der et par år har haft masterclass på Svanekegården for helt unge musikelever, spiller musik af 200 års jubilaren Schumann. Den koncert afholdes i samarbejde med Svanekegården.

Og så er der sang:

Fra England kommer Sara Stowe og Matthew Spring, der leverer lutsange fra 3 århundreder.

Liedkompagniet med Christian Westergaard og Adam Riis, begge med bornholmske aner, giver sammen med violinisten Christian Ellegaard et meget varieret program.

Kristoffer Hyldig og Hetna Regitze Bruun laver en koncert med nyere musik, bl. a. Holmboe og Messiaen. Sidstnævnte har de indspillet en meget rost CD med.
Og endelig går de to pianister Christian Westergaard og Kristoffer Hyldig sammen med fire sangere: Signe Asmussen, Francine Vis, Adam Riis og Jakob Bloch Jespersen om en koncert, der bl. a. indeholder Brahms velkendte Liebeslieder.

Bornholms Musikfestival byder dermed i år både på kunstnere, der har løftet festivalen op på et højt niveau gennem mange år og kunstnere, der sikkert vil være at finde blandt dem, man kommer til at høre om i de kommende år. Lige som Elisabeth Westenholz var det for op mod 40 år.

En del af fornyelsen – som dog har været på vej gennem de senere år – er samarbejdet mellem festivalen og de øvrige udbydere af klassisk musik på Bornholm i sommerperioden.

Der er samarbejdet om en plakat, der indeholder alle klassiske koncerter på Bornholm i juli og august, og der er lavet en fælles hjemmeside www.klassiskbornholm.dk (eller via nedenstående link), der oplyser om koncerterne. Herfra linkes der til Bornholms Festivals koncerter, der får en grundig omtale. Og som noget nyt kan der reserveres billetter direkte fra hjemmesiden. Bestiller man herfra vil billetterne ligge klar ved indgangen.

Aktuelle programmer på Play