Næste udsendelse: 19:00 Livet på landet - Gamle danske husdyrracer (G)

TV i dag

 • 18:30Stafetten - Kasper Staalegård Rasmussen (G)Kasper Staalegaard Rasmussen er født og opvokset i Østerlars. Han arbejder som skolelærer på Davidskolen i Aakirkeby, hvor han også selv gik i skole. Kasper Staalegaard Rasmussen har en bibeskæftigelse som fritidslandmand, hvor han opdrætter kvalitetskvæg af racen Wagyu.
 • 19:00Livet på landet - Gamle danske husdyrracer (G)Det er lige før der bliver bedt til vejrguderne på Knuthenlund. Godsets tidligere ejer, Susanne Hovmand-Simonsen, vil gerne have at markernes græs kan høstes som tørt hø. Men så skal der ikke komme regn. I mejeriet får fåremælken snart selskab af komælken. Så snart godsets røde danske malkekøer begynder at kælve, kan de nemlig producere mælk til mejeriet. Se med når vært Maria Bernhard besøger Knuthenlund på Lolland. Produceret i år 2015.
 • 19:3019.30Nyheder og Kulturuge
 • 19:45Kulturugen
 • 19:54Vejret i morgen (G)
 • 19:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 20:25Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Drømmejobbet - ErnæringsassistentI det første afsnit af Drømmejobbet møder vi faglig stolthed, når ernæringsassistenten tilbereder sund og velsmagende mad i store mængder. Vi følger en ung studerende både på skolen i Nykøbing Falster og i praktik hos Næstved Madservice.
 • 21:25Portrætter Punkt for Punkt (5:14)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter. Med i dette program er Susanne Sangill
 • 22:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturugen (G)
 • 22:25På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:55Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
 • 23:25Drømmejobbet - Ernæringsassistent (G)I det første afsnit af Drømmejobbet møder vi faglig stolthed, når ernæringsassistenten tilbereder sund og velsmagende mad i store mængder. Vi følger en ung studerende både på skolen i Nykøbing Falster og i praktik hos Næstved Madservice.
 • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
 • 00:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:45Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
 • 01:20Krimimesse 2015 - Claus Mørbak Højrup (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 01:45Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.
 • 02:30Månedens foredrag - Poul A. Pedersen (G)Pensioneret major Poul A. Pedersen fortæller om Hjemmeværnets historie. Det handler om Hjemmeværnets start og frem til afslutningen på den kolde krig.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Nykøbing Mors, Ribe, Vendsyssel, Egeskov, Rønne og Stevns.
 • 04:00Vild Med Dyr - Næsehorn bades (G)Anna Louise Tranæs Didriksen besøger Thabo i Ree Park, og Thabo bliver forkælet med Wellness for næsehorn.
 • 04:30Nationalpark Thy (9:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Vibeke Eskesen (G)Vibeke Eskesen er født og opvokset i Vestjylland. Hun kom til Bornholm i 1974. Hun er gift med forfatteren Peter Poulsen og bor i Svaneke. Vibeke Eskesen har siden 2008 været formand for Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

Overblik: Bus væltet - 20 kommet til skade

Kl. 11.05 væltede en bus fra Bjert Busser i Sønderjylland. Bussen var lejet af Riis Rejser, som var på udflugt til stenbruddet Moseløkken. 12 er alvorligt tilskadekomne. Seks af dem fløjet til Rigshospitalet. Ingen har livstruende skader.
Bussen væltede ned fra den meget smalle Moseløkkevej. Den lagde sig på siden efter at have forsøgt at undvige cyklister. Det siger øjenvidner. Bussen skred ud og væltede ned i en kornmark.

Der blev slået katastrofealarm. Tre redningshelikoptre blev fløjet til øen. Med sig havde den første blod til blodtransfusion. Helipkoptrene blev brugt som ambulancer, og de fløj frem og tilbage fra ulykkesstedet og til Bornholms Hospital. Der var også tilskadekomne, der blev fløjet direkte til Rigshospitalet i København. Politiet oplyste ved 14-tiden, at det handlede om seks, der var fløjet væk fra øen for at aflaste Bornholms Hospital.

Samtlige ambulancer på øen blev sendt derop.

Bornholms Hospital blev også sat i alarmberedskab.

Ambulancerne begyndte at køre frem og tilbage ledsaget af motorcykelbetjente.

Der er sikkerhedsseler i bussen, men det var ikke alle, der brugte dem. De, der kom tilskade, er dem, der ikke brugte seler.

Stenbruddet i Moseløkken er et arbejdende museum. Bag det står en støtteforening med Poul Ellehøj som formand.

Vejen hen til stenbruddet er en ganske smal grusvej.

Der var 51 passagerer ombord plus chaufføren og en lokal guide. Alle - også de uskadte - er blevet bragt til Bornholms Hospital.

Direktør Jacob Riis fra Riis Rejser skriver på sin hjemmeside, at der er blevet etableret et kriseberedskab, og at man har sikret, at der er en krisepsykolog tilstede på Bornholms Hospital.

Bjert Busser er ganske ofte på Bornholm i sæsonen, men det er ikke oplyst, om chaufføren tidligere har kørt turen og derfor kendte vejen på forhånd.

Før kl. 15 var politi og redningspersonale færdig på ulykkesstedet. Bussen ligger der stadig. Den bliver først hentet i morgen.

Lige efter kl. 16 kom Bornholms Hospital med en status over de tilskadekomne. 49 personer er bragt til Bornholms Hospital, heraf er 24 blevet indlagt og 25 er blevet behandlet for mindre skader på hospitalets skadestue.

To personer er fløjet til Rigshospitalet med helikopter. Yderligere er tre patienter blevet fløjet til Rigshospitalet direkte fra skadestedet.

Af de 24 der er indlagt på Bornholms Hospital forventes otte patienter at blive udskrevet igen senere i dag.

Aktuelle programmer på Play