Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:35Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Stafetten - Princie Falk Lindahl (G)Princie Falk Lindahl er født og opvokset i Helsingør. Hun blev vild med Bornholm på en cykelferie, og hun bor nu syd for Almindingen på et landsted med mand og barn. Princie Falk Lindahl er deltids folkeskolelærer og arbejder på at blive selvforsynende med mad.
 • 00:40Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 01:10Bornholm knokler - Svineproducent (G)På St. Muregård, mellem Klemensker og Olsker, produceres der smågrise og det er en omstændig proces. Vi er kommet med ind i maskinrummet, hvor man ikke skal være bange lort, når fremtidens flæskestege og kotelletter produceres.
 • 01:35Månedens foredrag - Bjørn Ørding Thomsen (G)Bjørn Ørding Thomsen fortæller om Den sorte død og dens efterfølgende virkninger
 • 02:35Mens du sover (1:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.
 • 03:30Fra lade til landevej - Krise i klubben (6:12) (G)I dette afsnit besøger vi Ole Bramsgaard i hans fintænkningsværksted på matriklen i Rønne. Her ordner han de små finesser til den gamle Taunus, og selvom det går godt, kommer der uventede problemer, da hans elskede skruefællesskab trues på sin eksistens.
 • 04:00Vild Med Dyr - Signalkrebs (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Grethe Viborg (G)Grethe Viborgs liv har altid været og er stadig fyldt med aktivitet. Hun har fra barnsben dyrket gymnasik og underviste senere i flere årtier. I dag løber hun og træner sin krop i Nyvest Centret. Derudover er hun med i flere foreninger og hjælper for eksempel gigtramte i gigtcentret i Rønne.

Hjemmebygget keramikovn

Anne Mette Hjortshøj er ved at bygge sin egen keramikovn - og den bliver bygget i baghaven.
I næsten tre uger har keramiker Anne Mette Hjortshøj sammen med kollegaen Ann Charlott Ohlsson og med assistance fra skotske Fergus Stewart bygget en kermaikovn i Anne Mette Hjortshøjs baghave.

- Det er en stor udfordring og vi er meget spændte, fortæller Anne Mette Hjortshøj.

Hun er en af få der brænder keramik ved hjælp af brænde. Den nye ovn er også til brænde, og så er den inspireret af Anne Mette Hjortshøjs rejser til Korea.

- I Korea har man ovne med 12 eller 14 kammer. Og når man bruger den samme mængde brænde, så giver det jo god mening.

Den nye ovn i Nyker har dog kun to kamre, men det er nok til Anne Mette Hjortshøj og Ann Charlott Ohlsson.

Ovnen er den eneste af sin slags i Danmark, men den er også speciel, fordi den er bygget af genbrugsmaterialer. Fundamentet er bygget af Hasle Klinker. Skorstenen har også fået sten fra en gammel ovn på Hasle Klinker, og mørtlen er lavet af ler fra kysten ved Hasle.

- Det føles egentlig meget rart, at vi har genbrugt så mange ting fra Bornholm, fortæller Anne Mette Hjortshøj.

Hun ved ikke, hvornår ovnen er færdig, men hun regner med, at der går et par uger endnu.

Aktuelle programmer på Play