Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

 • 21:35Arkitektur'en - om at bygge på havnenProgrammet ser denne gang på et fænomen, der spreder sig rundt til regionens havnebyer.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15 Sobczyk og Sofie spiser æg (G)En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 22:50Nyhedskavalkade (G)
 • 00:2019.30Nyheder (G)
 • 00:35Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 02:00Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
 • 03:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Vild Med Dyr - sortbjørn (G)Hvordan man lokker en sortbjørn op i en Land Rover, det kan man se i dag når Anna Louise skal ind i bjørneanlægget i Ree Park for at komme helt tæt på ungerne, der kom ud af hiet i foråret.
 • 04:30Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.

God ledelse kommer før god løn

Et godt arbejdsmiljø er for de fleste vigtigere end høj løn, viser ny undersøgelse fra a-kassen Ase. Ni ud af ti er glade for at gå på arbejde.
Lønnen ligger ikke øverst på listen over de vigtigste ting, en arbejdsgiver kan bidrage med for at sikre tilfredse medarbejdere.

Det viser en måling, som Analyse Danmark har lavet for a-kassen Ase. Øverst finder man et godt arbejdsmiljø, som mere end otte ud af 10 finder vigtigst.

- Oprindeligt har arbejdsmiljø handlet om røg, støj og møg, men i mange brancher handler det i dag mere om det psykiske og dermed i meget høj grad om ledelse, siger direktør i Ase Karsten Mølgaard Jensen i en kommentar til undersøgelsen.

I det indgår også, om der er en fornuftig organisering af arbejdet, og om den enkelte ansatte basalt set har et godt og fortroligt forhold til sin leder.

- I det lys er det naturligt, at arbejdsmiljø rangerer højt, uanset om man nu er tømrer eller revisor, lyder forklaringen fra Karsten Mølgaard Jensen.

Næst efter et godt arbejdsmiljø, vurderer danskerne det som vigtigt, at man har indflydelse på dagligdagen.

66 procent af de 2400 deltagere i undersøgelsen angiver således, at det vigtigste for et godt arbejdsliv er, at man har en høj grad af selvbestemmelse over sit arbejde.

- Undersøgelsen viser, at folk er bevidste om, at de har unikke kompetencer, og at det er individuelt under hvilke rammer, man bedst udfolder sit potentiale. Det stiller store krav til ledelsen, men gøres det rigtigt, er der gevinst for alle, siger han.

Karsten Mølgaard Jensen anerkender, at løn specielt i nogle brancher har stor betydning for motivationen, men konstaterer ud fra undersøgelsen, at det ryger temmelig langt ned på listen, når man ser på, hvad der udgør kernen i et godt arbejdsliv ud fra en helhed.

Undersøgelsen viser i øvrigt også, at næsten ni ud af 10 som oftest er glade for at gå på arbejde.

Aktuelle programmer på Play