Næste udsendelse: 03:35 Søens folk (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:20E65 Bornholm (G)I den her udgave af E65 – nu på Bornholm skal vi høre om russisk soldat, der ligger begravet på Hammeren, et gammelt vadested og kanonen på Sorthat Skanse.
  • 06:50Mellem os (G)I dag får vi besøg af Mads Kofod, der fortæller om sin tid som direktør for Campus Bornholm. Bibliotekar Marie Wildt kommer også og giver sit bud på gode efterårsbøger
  • 07:20De Usynlige - På tålt ophold (3) (G)Mød Nabinto fra Congo, der ikke kan rejse hjem og nu lever på tålt ophold på ubestemt tid.
  • 07:45Ferieservice (G)Bornholm er i efterårsferien et overflødighedshorn af sjove og spændende aktiviteter for både børn og voksne. Ferieservice har været rundt på øen og giver et bud på nogle af de steder, hvor der venter en dejlig oplevelse. Tag for eksempel en tur i skoven og pluk svampe.
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:20E65 Bornholm (G)I den her udgave af E65 – nu på Bornholm skal vi høre om russisk soldat, der ligger begravet på Hammeren, et gammelt vadested og kanonen på Sorthat Skanse.
  • 08:50Mellem os (G)I dag får vi besøg af Mads Kofod, der fortæller om sin tid som direktør for Campus Bornholm. Bibliotekar Marie Wildt kommer også og giver sit bud på gode efterårsbøger
  • 09:20De Usynlige - På tålt ophold (3) (G)Mød Nabinto fra Congo, der ikke kan rejse hjem og nu lever på tålt ophold på ubestemt tid.
  • 09:45Ferieservice (G)Bornholm er i efterårsferien et overflødighedshorn af sjove og spændende aktiviteter for både børn og voksne. Ferieservice har været rundt på øen og giver et bud på nogle af de steder, hvor der venter en dejlig oplevelse. Tag for eksempel en tur i skoven og pluk svampe.
  • 10:00Bagom TV 2/Bornholms valgdækning (G)91 fotografer, journalister, teknikere, rengøring- og køkkenpersonale fra TV 2/Bornholm var på arbejde på valgdagen, hvilket gør det til stationens hidtil største valgproduktion. Se med bag om TV 2/Bornholms valgdækning.
  • 10:2519.30Nyheder (G)
  • 10:50E65 Bornholm (G)I den her udgave af E65 – nu på Bornholm skal vi høre om russisk soldat, der ligger begravet på Hammeren, et gammelt vadested og kanonen på Sorthat Skanse.
  • 11:15Mellem os (G)I dag får vi besøg af Mads Kofod, der fortæller om sin tid som direktør for Campus Bornholm. Bibliotekar Marie Wildt kommer også og giver sit bud på gode efterårsbøger
  • 11:45Ferieservice (G)Bornholm er i efterårsferien et overflødighedshorn af sjove og spændende aktiviteter for både børn og voksne. Ferieservice har været rundt på øen og giver et bud på nogle af de steder, hvor der venter en dejlig oplevelse. Tag for eksempel en tur i skoven og pluk svampe.
  • 12:0012Nyheder
  • 12:04Vejret i aften
  • 12:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anne Lise Marstrand-Jørgensen
  • 12:3512Nyheder (G)
  • 12:39Vejret i aften (G)
  • 12:40Kong Gulerod (G)Der kommer både gris og grønt på gaflen i oktoberprogrammet. Brombær-grisene skæres op af en slagter fra Hallegård og vi ser på nogle af udskæringerne. Kokken Søren Tornberg tilbereder to lækre retter af boven og vi besøger Karensminde i Vestermarie som gennem de sidste 30 år har arbejdet med permakulturens principper. Hjemme følger vi op på køkkenhaven som også er under omlægning, så de meget tidskrævende grønsagsbede bliver til bede med bærbuske der kræver mindre pasning.
  • 13:3012Nyheder (G)
  • 13:34Vejret i aften (G)
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Bagom TV 2/Bornholms valgdækning (G)91 fotografer, journalister, teknikere, rengøring- og køkkenpersonale fra TV 2/Bornholm var på arbejde på valgdagen, hvilket gør det til stationens hidtil største valgproduktion. Se med bag om TV 2/Bornholms valgdækning.
  • 14:35Hygge og hestekræfter (G)Der er masser af hygge og hestekræfter når Englænderklubben på Bornholm holder motorcykeltræf. Vi er med på campingpladsen og møder en masse af de små 200 deltagere fra hele Norden, der kommer for at fejre 25 års jubilæumstræf.
  • 15:0014Nyheder (G)
  • 15:08Vejret i aften (G)
  • 15:10Ferieservice (G)Bornholm er i efterårsferien et overflødighedshorn af sjove og spændende aktiviteter for både børn og voksne. Ferieservice har været rundt på øen og giver et bud på nogle af de steder, hvor der venter en dejlig oplevelse. Tag for eksempel en tur i skoven og pluk svampe.
  • 15:3014Nyheder (G)
  • 15:38Vejret i aften (G)
  • 16:0014Nyheder (G)
  • 16:08Vejret i aften (G)
  • 16:3014Nyheder (G)
  • 16:38Vejret i aften (G)
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)I dag får vi besøg af Mads Kofod, der fortæller om sin tid som direktør for Campus Bornholm. Bibliotekar Marie Wildt kommer også og giver sit bud på gode efterårsbøger
  • 18:35360Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 19:00De Usynlige - På tålt ophold (3) (G)Mød Nabinto fra Congo, der ikke kan rejse hjem og nu lever på tålt ophold på ubestemt tid.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 20:05Stafetten - Lisa Korsgaard WesthJurist Lisa Korsgaard Westh er fra Jylland. Under studietiden i Aarhus mødte hun sin mand og i dag bor de med deres fire børn på en stor gård udenfor Klemensker.
  • 20:30Mellem os
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Maria Lucia Heiberg Rosenberg
  • 21:30Er Der Nogen ? Reportage om spøgelsesjægere.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 22:30Stafetten - Lisa Korsgaard Westh (G)Jurist Lisa Korsgaard Westh er fra Jylland. Under studietiden i Aarhus mødte hun sin mand og i dag bor de med deres fire børn på en stor gård udenfor Klemensker.
  • 22:55Mellem os (G)
  • 23:25Kulturreportagen (G)Kunstneren Esben Klemann er i gang med værket, der skal opføres i rundkørslen ved Torneværksvej og Østre Ringvej i Rønne. Det er den tredie rundkørsel, hvori der skal opføres kunst. Men hvad er det, Esben Klemann vil opføre, og hvordan arbejder han med beton som materiale? Mød Esben Klemann i Kulturreportagen.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Maria Lucia Heiberg Rosenberg
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 00:30Stafetten - Lisa Korsgaard Westh (G)Jurist Lisa Korsgaard Westh er fra Jylland. Under studietiden i Aarhus mødte hun sin mand og i dag bor de med deres fire børn på en stor gård udenfor Klemensker.
  • 00:55Mellem os (G)
  • 01:20Stafetten - Ben Woodhams (G)Ben Woodhams har boet flere steder i verden, men han havde aldrig forestillet sig, at han skulle slå sig ned på en lille ø i Danmark. Nu er Bornholm hans hjem, og han nyder at tegne i naturen tæt på hans bolig i Vestermarie.
  • 01:50Månedens foredrag - Poul A. Pedersen (G)Pensioneret major Poul A. Pedersen fortæller om Hjemmeværnets historie. Det handler om Hjemmeværnets start og frem til afslutningen på den kolde krig.
  • 02:35Flere sider af Bo Lidegaard (G)Historiker Bo Lidegaard fortæller om sin bog "Øjeblikke i Danmark under den kolde krig".
  • 03:05Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
  • 03:35Søens folk (G)Ivar Holm tager hul på et togt med Skoleskibet Danmark. Og kommandørkaptajn Carsten Schmidt gør klar til at tage på togt med Galathea 3-ekspeditionen.
  • 04:00I Østersøens dyb: Fu Shan Hai vragdyk (G)Det mest kendte skibsvrag ved Bornholm er utvivlsomt det store tørlastsskib Fu Shan Hai. Og selvfølgelig har vragdykkerne fra I Østersøens Dyb også været nede på det der kaldes nordeuropas største skibsvrag.
  • 04:30Billeddetektiverne - i den lukkede afdeling (G)Anette Eriksen fortsætter med at vise os rundt på Ø-arkivet. Og denne gang kommer vi blandt andet ind i ”den lukkede afdeling”. Det er et sted i arkivet, der gemmer sig bag kodelås og alarm. Her ligger der lokale hemmeligheder der er klausulerede og personfølsomme oplysninger.
  • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Nationalret: Her er de bornholmske opskrifter

Den 12. september skød fødevareminister Dan Jørgensen gang i en konkurrence, som skal kåre Danmarks nationalret. Her er de bornholmske retter.
Fra den 16. oktober til den 26. oktober kan borgerne i regionerne stemme på den af de tre retter, som de vil sende videre i den landsdækkende konkurrence. Den endelige vinder kåres den 20. november.


Her er de bornholmske opskrifter:


1. Gule ærter med Svinekæber og salat med mormordressing

Til 4 personer

Tilberedningstid: 90 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge

Gule ærter

1 dl vindruekerne olie
8 stk svinekæber
300 g Bacon – skåret i tern
2 løg – pillet og skåret i tern
1 fed hvidløg – pillet og hakket
¼ knoldselleri – skrællet og skåret i tern
500 g flækærter
1 glas hvidvin
1 liter vand
1 bouillonterning, hønse
100 g smør
3 spsk eddike
½ bdt timian – kommes i kaffefilter og bindes tæt
Grov sennep
1 tsk grov salt
Peber


Salat med mormordressing

2 stk hjertesalat – skyllet og i grove stykker
1 dl fløde
1 citron – saften presses
100 g bacon i tern
1 bdt purløg - skæres fint
¼ tsk groft salt
Lidt sukker

Sådan gør du:

Gule ærter

Bacon i tern og svinekæber brunes godt i olien i en tykbundet gryde. Løg, hvidløg, knoldselleri kommes i og ristes med i ca. 1 min. Tilsæt flækærter og timianposen og vend godt rundt.

Tilsæt hvidvin, 1 l vand, bouillonterning og timian i og læg låg på. Kog ved svag varme ca. 1 time – rør ca. hver 10. minut og tilsæt evt. ekstra vand lidt af gangen.

Når retten har kogt ca. 1 time og kødet er mørt - tilsæt smør, eddike og smag til med salt og peber, smag gerne flere gange.

Tag timianposen op før servering

Salat med mormordressing:

Rist baconen og vend med det hakkede purløg.

Pisk fløde, sukker og citron til det er luftigt. Smag til med salt. Vend dressingen med hjertesalaten.

Server grov sennep til.

Tips:

Retten kan laves med andre kødudskæringer/typer eller bruges som tilbehør til andre retter, hvis retten laves uden kød. Salaten kan erstattes af evt råkost eller anden god salat.

God ret at lave dagen før eller i store portioner og fryse ned.

Vegetarversion:

Tilbered retten uden kød og server brød til. Tilsæt evt. flere grønsager 10 min. inden retten er færdig. Kom en spsk rygeost i til sidst. I salaten kan baceon erstattes med ristet rugbrød.



2. Stegt Kylling med skilt sovs og grønkålssalat

Til 4 personer

Tilberedningstid: 60 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

800 g kartoffel – skyl og skær i grove tern
1 stor kylling – gnedet ind i olie og salt
1 tsk. olie
½ tsk groft salt
1 bdt persille – skyls og kom i kyllingen
1 bdt timian – skyl og kom i kyllingen
1 citron – skær i kvarte og kom i kyllingen
1 bouillon terning
2 dl piskefløde
2 dl vand
8 stk. gulerødder – vask
2 spsk olie
½ tsk groft salt
200 g grønkål i grove stykker
2 stk gulerødder – skær i tynde strimler

Sådan gør du:

Kom kartoflerne i et ildfast fad og vend dem med salt og olie.

Fyld kyllingen med persille, timian og citron og læg den ovenpå kartoflerne. Sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 45 min. Efter ca. 30 min tilsæt fløde, 2 dl vand og en bouillonterning i fadet.

Kom de 8 vaskede gulerødder i et ildfast fad og vend dem med olie og salt. Sæt dem i ovnen i 45 min ved 220 grader – de må gerne blive lidt sorte.

Lad kyllingen trække ca. 10 minutter og skær den i grove stykker inden servering.

Grønkålssalat:

Gulerødder dryppes af. Vend grønkålen med koldpresset olie og drys med lidt salt og tynde skiver gulerod.

Tips:

Ribs gele og asier eller agurkesalt ville passe godt hertil.



3. Stegt sild med kartoffelkompot

Til 4 personer

Tilberedningstid: 30 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

Kartoffelkompot

1 dl vindruekerne olie
600 g kartofler – vaskede med skræl
100 g smør
50 g creme fraiche 18%
½ dl eddike

Stegte sild

12 stk. sildefileter – dryp af på viskestykke
Ca. 1 dl olie, skal dække bunden af panden
¼ tsk groft salt

Tilbehør

4 skiver rugbrød – hak fint og læg i koldt vand
½ dl olie
¼ tsk salt
1 bdt radisser – vask og skær dem tyndt evt. på mandolin
1 bdt purløg – skær fint
4 æggeblommer
4 æg – kog i 7 min og køl af, hak groft
200 g asier – i mindre, mundrette skiver

Sådan gør du:

Kartoffelkompot

Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft med et piskeris. Tilsæt smør og cremefraiche – vend godt rund og smag til med salt og eddike.

Stegte sild

Steg sildene på skindsiden på en varm pande med olie indtil de slipper, og steg kort på modsatte side. Drys med salt.

Tilbehør

Rist rugbrødet i ovnen på en bageplade med ½ dl olie og salt ved 160 grader i ca. 15 min.

Anret sildene på kartoffelkompotten. Drys først med hakket æg og aiser. Læg æggeblommen forsigtig på og drys med rugbrød, radiser og purløg. Æggeblomme kan undlades.

Tips

Denne ret kan laves med alle slags fisk.

Aktuelle programmer på Play