Næste udsendelse: 06:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:15Kulturreportagen - Nynne Rosenkrantz Christiansen (G)Enkle former og flotte farver. Det er keramiker Nynne Rosenkrantz Christiansens varemærke. Og hendes speciale er den magiske, men besværlige krystalglasur.
  • 06:20Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 06:25Bornholm knokler - Havopmåler (G)Skibet hedder Jens Sørensen og det har i flere år sejlet zigzag og frem og tilbage ved den bornholmske kyst. Jens Sørensen har nemlig opmålt havbunden rundt om Bornholm. Vi fik lov til at komme ombord og se hvordan livet er ombord på skibet med det underlige sejlemønster.
  • 07:05Mellem os (G)
  • 07:35Mød Din Mad - Får (G)Lars Elgaard har forelsket sig i fåreracen Suffolk. De græsser i engene på hans landbrug ved Kolind på Djursland, og når de skal slagtes bliver de kørt ud til Slagter Kruse på Mols, der laver lækkerier af Lars' dyr. (Sendt første gang 17.10.2012)
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:15Kulturreportagen - Nynne Rosenkrantz Christiansen (G)Enkle former og flotte farver. Det er keramiker Nynne Rosenkrantz Christiansens varemærke. Og hendes speciale er den magiske, men besværlige krystalglasur.
  • 08:20Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 08:25Bornholm knokler - Havopmåler (G)Skibet hedder Jens Sørensen og det har i flere år sejlet zigzag og frem og tilbage ved den bornholmske kyst. Jens Sørensen har nemlig opmålt havbunden rundt om Bornholm. Vi fik lov til at komme ombord og se hvordan livet er ombord på skibet med det underlige sejlemønster.
  • 09:05Mellem os (G)
  • 09:35Mød Din Mad - Får (G)Lars Elgaard har forelsket sig i fåreracen Suffolk. De græsser i engene på hans landbrug ved Kolind på Djursland, og når de skal slagtes bliver de kørt ud til Slagter Kruse på Mols, der laver lækkerier af Lars' dyr. (Sendt første gang 17.10.2012)
  • 10:2519.30Nyheder (G)
  • 10:40Kulturreportagen - Nynne Rosenkrantz Christiansen (G)Enkle former og flotte farver. Det er keramiker Nynne Rosenkrantz Christiansens varemærke. Og hendes speciale er den magiske, men besværlige krystalglasur.
  • 10:45Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 10:50Bornholm knokler - Havopmåler (G)Skibet hedder Jens Sørensen og det har i flere år sejlet zigzag og frem og tilbage ved den bornholmske kyst. Jens Sørensen har nemlig opmålt havbunden rundt om Bornholm. Vi fik lov til at komme ombord og se hvordan livet er ombord på skibet med det underlige sejlemønster.
  • 11:30Mellem os (G)
  • 12:0012Nyheder
  • 12:04Vejret i aften
  • 12:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæster: Christine Delmar og Mikkel Ibsen
  • 12:3512Nyheder (G)
  • 12:39Vejret i aften (G)
  • 12:40EKKO (G)Naturprogrammet EKKO tager med forskningsskibet Dana ud for at se, hvordan torskekvoterne bliver bestemt. Et døgn ombord på landets største forskningsskib byder også på søliv og andre spændende undersøgelser.
  • 13:3012Nyheder (G)
  • 13:34Vejret i aften (G)
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Perspektiv (G)Galt eller genialt. Udvidelsen af Bornholms Kunstmuseum trækker store overskrifter for tiden. En noget nær samlet dansk arkitektstand raser mod det planlagte byggeri - mens politikere og museumsfolk skyder igen med påstande om smagsdommeri og brødnid.
  • 15:0014Nyheder (G)
  • 15:08Vejret i aften (G)
  • 15:3014Nyheder (G)
  • 15:38Vejret i aften (G)
  • 16:0014Nyheder (G)
  • 16:08Vejret i aften (G)
  • 16:3014Nyheder (G)
  • 16:38Vejret i aften (G)
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Esters Rejse (2:4) (G)Tag med Ester Christiansen på en rejse i faderens fodspor som modstandsmand.
  • 17:35360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæster: Christine Delmar og Mikkel Ibsen
  • 19:00Mød Din Mad - Får (G)Lars Elgaard har forelsket sig i fåreracen Suffolk. De græsser i engene på hans landbrug ved Kolind på Djursland, og når de skal slagtes bliver de kørt ud til Slagter Kruse på Mols, der laver lækkerier af Lars' dyr. (Sendt første gang 17.10.2012)
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:54Vejret i morgen (G)
  • 19:55E65 I denne udsendelse er E65-patruljen i Ypnasted, hvor vi kigger på resterne af en gammel strand. Vi kigger også på et kæmpeområde på Stammershalle med gravpladser. Og vi runder besøget på Randkløve af.
  • 20:25Mellem os I denne udgave af Mellem Os får vi besøg af Ejvind Nielsen og Flemming Hansen fra Englænderklubben. De har ventet med spænding på foråret og sommeren, så de kan komme på vejene med deres motorcykler. Vi får også besøg af fotograf Niels Plum og nyudlærte Nikolaj Beyer Lind, som er den første fotograf udlært på Bornholm i flere årtier.
  • 20:50Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Johansen
  • 21:30Turist for en dag på MønKatja Kafling har sat sig for at undersøge nogle af de mange ting, der foregår i byerne i vores region. Hun drager ud som turist i 22 byer og finder de bedste spisesteder, de bedste is, museer og underholdning for både børn og voksne.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10E65 (G)I denne udsendelse er E65-patruljen i Ypnasted, hvor vi kigger på resterne af en gammel strand. Vi kigger også på et kæmpeområde på Stammershalle med gravpladser. Og vi runder besøget på Randkløve af.
  • 22:40Mellem os (G)I denne udgave af Mellem Os får vi besøg af Ejvind Nielsen og Flemming Hansen fra Englænderklubben. De har ventet med spænding på foråret og sommeren, så de kan komme på vejene med deres motorcykler. Vi får også besøg af fotograf Niels Plum og nyudlærte Nikolaj Beyer Lind, som er den første fotograf udlært på Bornholm i flere årtier.
  • 23:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 23:20Blink (G)I denne udgave af Blink er vi med 19 årige Jonas Andreas Folkmann på arbejde. I januar 2017 blev han uddannet landmand. Nu arbejder han hos Borndal. I programmet følger vi hans arbejde i stalden og hører om hans forhold til landbrug og hans drømme.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Johansen
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:09Vejret i morgen (G)
  • 00:10E65 (G)I denne udsendelse er E65-patruljen i Ypnasted, hvor vi kigger på resterne af en gammel strand. Vi kigger også på et kæmpeområde på Stammershalle med gravpladser. Og vi runder besøget på Randkløve af.
  • 00:40Mellem os (G)I denne udgave af Mellem Os får vi besøg af Ejvind Nielsen og Flemming Hansen fra Englænderklubben. De har ventet med spænding på foråret og sommeren, så de kan komme på vejene med deres motorcykler. Vi får også besøg af fotograf Niels Plum og nyudlærte Nikolaj Beyer Lind, som er den første fotograf udlært på Bornholm i flere årtier.
  • 01:05I Østersøens dyb: Skifervraget (G)Skifervraget ligger øst for Nexø, og det ahr fået sit navn af de lokale fiskere, fordi det ligger på den hårde havbund. I den her udsendelse ser vi på, hvad Skifervraget indeholder af hemmeligheder.
  • 01:35Billeddetektiverne - Jens Ole Fassel (G)Jens Ole Fassel er af mange kendt som rundviser på Hammershus. Hans rundvisninger foregår ofte stemningsfuldt ved nattetide i turistsæsonen. Hans ses dog også i andre sammenhænge i sin egenskab af naturvejleder. I dagens udsendelse fortæller han om sin interesse for de gamle billeder, men også andre billedinteresserede medvirker i udsendelse
  • 02:00Nattv: Danish Botlling Company (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Danish Botllings Company.
  • 03:00Stafetten Pernille Kofod Lydolph (G)Pernille Kofod Lydolph er direktør på Destination Bornholm. Hun føler sig som bornholmer, selvom hun først kom til øen som 7 årig. Pernille tror på, at mere samarbejde på Bornholm kan være med til at løfte øen på flere planer. Og hun ser generelt ret lyst på fremtiden - både for øen og hende selv.
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Sorø, Hasle, Viborg, Kolding og Fjerritslev.
  • 03:55Mellem os (G)Vi får besøg af Casper Behrendtzen, som er vurderingsekspert for Auktionshuset Bruun-Rasmussen. Han kommer bl.a. for at vurdere nogle genstande i studiet. Senere får vi besøg af Niels "Niller" Erik Rasmussen og Anne Marie Krarup, som er bestyrelsesmedlemmer i Urkraft Festival, som vil lave en festival af samme navn. De vil forklare os hvad Urkraft er.
  • 04:25Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
  • 05:00Vild Med Dyr (G)Der er bjørne baby boom i Skandinavisk Dyrepark. Først kom isbjørnehunnen Ilka ud af sin hule med to unger som hun for første gang selv har opfostret - og kort tid efter stak hele fire brunbjørneunger snuden ud i det fri.

Nationalret: Her er de bornholmske opskrifter

Den 12. september skød fødevareminister Dan Jørgensen gang i en konkurrence, som skal kåre Danmarks nationalret. Her er de bornholmske retter.
Fra den 16. oktober til den 26. oktober kan borgerne i regionerne stemme på den af de tre retter, som de vil sende videre i den landsdækkende konkurrence. Den endelige vinder kåres den 20. november.


Her er de bornholmske opskrifter:


1. Gule ærter med Svinekæber og salat med mormordressing

Til 4 personer

Tilberedningstid: 90 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge

Gule ærter

1 dl vindruekerne olie
8 stk svinekæber
300 g Bacon – skåret i tern
2 løg – pillet og skåret i tern
1 fed hvidløg – pillet og hakket
¼ knoldselleri – skrællet og skåret i tern
500 g flækærter
1 glas hvidvin
1 liter vand
1 bouillonterning, hønse
100 g smør
3 spsk eddike
½ bdt timian – kommes i kaffefilter og bindes tæt
Grov sennep
1 tsk grov salt
Peber


Salat med mormordressing

2 stk hjertesalat – skyllet og i grove stykker
1 dl fløde
1 citron – saften presses
100 g bacon i tern
1 bdt purløg - skæres fint
¼ tsk groft salt
Lidt sukker

Sådan gør du:

Gule ærter

Bacon i tern og svinekæber brunes godt i olien i en tykbundet gryde. Løg, hvidløg, knoldselleri kommes i og ristes med i ca. 1 min. Tilsæt flækærter og timianposen og vend godt rundt.

Tilsæt hvidvin, 1 l vand, bouillonterning og timian i og læg låg på. Kog ved svag varme ca. 1 time – rør ca. hver 10. minut og tilsæt evt. ekstra vand lidt af gangen.

Når retten har kogt ca. 1 time og kødet er mørt - tilsæt smør, eddike og smag til med salt og peber, smag gerne flere gange.

Tag timianposen op før servering

Salat med mormordressing:

Rist baconen og vend med det hakkede purløg.

Pisk fløde, sukker og citron til det er luftigt. Smag til med salt. Vend dressingen med hjertesalaten.

Server grov sennep til.

Tips:

Retten kan laves med andre kødudskæringer/typer eller bruges som tilbehør til andre retter, hvis retten laves uden kød. Salaten kan erstattes af evt råkost eller anden god salat.

God ret at lave dagen før eller i store portioner og fryse ned.

Vegetarversion:

Tilbered retten uden kød og server brød til. Tilsæt evt. flere grønsager 10 min. inden retten er færdig. Kom en spsk rygeost i til sidst. I salaten kan baceon erstattes med ristet rugbrød.



2. Stegt Kylling med skilt sovs og grønkålssalat

Til 4 personer

Tilberedningstid: 60 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

800 g kartoffel – skyl og skær i grove tern
1 stor kylling – gnedet ind i olie og salt
1 tsk. olie
½ tsk groft salt
1 bdt persille – skyls og kom i kyllingen
1 bdt timian – skyl og kom i kyllingen
1 citron – skær i kvarte og kom i kyllingen
1 bouillon terning
2 dl piskefløde
2 dl vand
8 stk. gulerødder – vask
2 spsk olie
½ tsk groft salt
200 g grønkål i grove stykker
2 stk gulerødder – skær i tynde strimler

Sådan gør du:

Kom kartoflerne i et ildfast fad og vend dem med salt og olie.

Fyld kyllingen med persille, timian og citron og læg den ovenpå kartoflerne. Sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 45 min. Efter ca. 30 min tilsæt fløde, 2 dl vand og en bouillonterning i fadet.

Kom de 8 vaskede gulerødder i et ildfast fad og vend dem med olie og salt. Sæt dem i ovnen i 45 min ved 220 grader – de må gerne blive lidt sorte.

Lad kyllingen trække ca. 10 minutter og skær den i grove stykker inden servering.

Grønkålssalat:

Gulerødder dryppes af. Vend grønkålen med koldpresset olie og drys med lidt salt og tynde skiver gulerod.

Tips:

Ribs gele og asier eller agurkesalt ville passe godt hertil.



3. Stegt sild med kartoffelkompot

Til 4 personer

Tilberedningstid: 30 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

Kartoffelkompot

1 dl vindruekerne olie
600 g kartofler – vaskede med skræl
100 g smør
50 g creme fraiche 18%
½ dl eddike

Stegte sild

12 stk. sildefileter – dryp af på viskestykke
Ca. 1 dl olie, skal dække bunden af panden
¼ tsk groft salt

Tilbehør

4 skiver rugbrød – hak fint og læg i koldt vand
½ dl olie
¼ tsk salt
1 bdt radisser – vask og skær dem tyndt evt. på mandolin
1 bdt purløg – skær fint
4 æggeblommer
4 æg – kog i 7 min og køl af, hak groft
200 g asier – i mindre, mundrette skiver

Sådan gør du:

Kartoffelkompot

Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft med et piskeris. Tilsæt smør og cremefraiche – vend godt rund og smag til med salt og eddike.

Stegte sild

Steg sildene på skindsiden på en varm pande med olie indtil de slipper, og steg kort på modsatte side. Drys med salt.

Tilbehør

Rist rugbrødet i ovnen på en bageplade med ½ dl olie og salt ved 160 grader i ca. 15 min.

Anret sildene på kartoffelkompotten. Drys først med hakket æg og aiser. Læg æggeblommen forsigtig på og drys med rugbrød, radiser og purløg. Æggeblomme kan undlades.

Tips

Denne ret kan laves med alle slags fisk.

Aktuelle programmer på Play