Næste udsendelse: 00:10 Hammershus nye besøgscenter (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:15Kulturreportagen - Jazzcamp (G)Kulturreportagen besøger denne gang seks modige piger på Svanekegaarden, som har kastet sig ud i at prøve kræfter med jazzens univers til en jazzcamp.
  • 06:20Kokken og kogekonen (G)Kogekone Grethe Viborg og kok Mikkel Marschall laver hver deres version af den bornholmske ret stegt flæsk med stønn-kager og æblekompot.
  • 06:50Mellem os (G)Kjeld Nielsen og Christian Dahl fra Bornholms Teknisk Samling kommer i Mellem Os for at snakke om deres passion for gamle tekniske ting. Derudover kommer Christina Hobel fra Loppeteket, der har ét års fødselsdag.
  • 07:20Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 07:25I godt selskab: Skolesport (G)Hvert 5. barn, der starter i skole, har dårlig motorik. På Hedensted Skole får de mest motorisk svage elever fra 0.-2. klasse hjælp.
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:15Kulturreportagen - Jazzcamp (G)Kulturreportagen besøger denne gang seks modige piger på Svanekegaarden, som har kastet sig ud i at prøve kræfter med jazzens univers til en jazzcamp.
  • 08:20Kokken og kogekonen (G)Kogekone Grethe Viborg og kok Mikkel Marschall laver hver deres version af den bornholmske ret stegt flæsk med stønn-kager og æblekompot.
  • 08:50Mellem os (G)Kjeld Nielsen og Christian Dahl fra Bornholms Teknisk Samling kommer i Mellem Os for at snakke om deres passion for gamle tekniske ting. Derudover kommer Christina Hobel fra Loppeteket, der har ét års fødselsdag.
  • 09:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 09:25I godt selskab: Skolesport (G)Hvert 5. barn, der starter i skole, har dårlig motorik. På Hedensted Skole får de mest motorisk svage elever fra 0.-2. klasse hjælp.
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:45Kulturreportagen - Jazzcamp (G)Kulturreportagen besøger denne gang seks modige piger på Svanekegaarden, som har kastet sig ud i at prøve kræfter med jazzens univers til en jazzcamp.
  • 10:50Kokken og kogekonen (G)Kogekone Grethe Viborg og kok Mikkel Marschall laver hver deres version af den bornholmske ret stegt flæsk med stønn-kager og æblekompot.
  • 11:20Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 11:25ÆGTE | ØFØDT - Puttefest (G)Puttefest Putterne bliver fejret af de ældre elever - ved at blive tegnet i hovedet og badet i is.
  • 11:30Mellem os (G)Kjeld Nielsen og Christian Dahl fra Bornholms Teknisk Samling kommer i Mellem Os for at snakke om deres passion for gamle tekniske ting. Derudover kommer Christina Hobel fra Loppeteket, der har ét års fødselsdag.
  • 12:0012Nyheder
  • 12:04Vejret i aften
  • 12:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson
  • 12:3012Nyheder (G)
  • 12:34Vejret i aften (G)
  • 12:35EKKO (G)EKKO i februar ser i anledning af havneudvidelsen i Rønne nærmere på øens sandkyster, der også naturligt gennemgår en dynamisk forandring. Vi bevæger os langs kysten hele vejen rundt om øen og møder strandbrugere, der kan fortælle om forsvundne strande og får eksperternes forklaringer. Vi finder også vandstær og hvidsisken, og med lidt held bliver det også til en puppe af natsværmeren sandugle.
  • 13:3012Nyheder (G)
  • 13:34Vejret i aften (G)
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Mellem os (G)Kjeld Nielsen og Christian Dahl fra Bornholms Teknisk Samling kommer i Mellem Os for at snakke om deres passion for gamle tekniske ting. Derudover kommer Christina Hobel fra Loppeteket, der har ét års fødselsdag.
  • 14:35Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 15:3014Nyheder (G)
  • 15:38Vejret i aften (G)
  • 16:0014Nyheder (G)
  • 16:08Vejret i aften (G)
  • 16:3014Nyheder (G)
  • 16:39Vejret i aften (G)
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Perspektiv (G)En lang række oplevelsescentre landet over er truet på deres eksistens. Lån, der aldrig skulle betales tilbage, forfalder nu. Det har landspolitikerne bestemt, efter at de i årevis har lænset fonden med lønmodtagernes feriepenge.
  • 17:3017Nyheder (G)
  • 17:34Vejret i morgen (G)
  • 17:40Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 17:45Kulturreportagen - Jazzcamp (G)Kulturreportagen besøger denne gang seks modige piger på Svanekegaarden, som har kastet sig ud i at prøve kræfter med jazzens univers til en jazzcamp.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)Kjeld Nielsen og Christian Dahl fra Bornholms Teknisk Samling kommer i Mellem Os for at snakke om deres passion for gamle tekniske ting. Derudover kommer Christina Hobel fra Loppeteket, der har ét års fødselsdag.
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson
  • 19:00I godt selskab: Skolesport (G)Hvert 5. barn, der starter i skole, har dårlig motorik. På Hedensted Skole får de mest motorisk svage elever fra 0.-2. klasse hjælp.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Hammershus nye besøgscenterDet dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
  • 20:20Mellem osPeter Haase gæster Mellem Os, for at fortælle om en helt særlig oplevelse - Han var tidligere på ugen med til en mindehøjtidlighed for Prins Henrik. Siine Kathrine Bergman kommer også på besøg, hun har startet Wedding on the Rocks, som hjælper forlovede par med at blive gift på Bornholm.
  • 20:50Kulturreportagen - Jazzcamp (G)Kulturreportagen besøger denne gang seks modige piger på Svanekegaarden, som har kastet sig ud i at prøve kræfter med jazzens univers til en jazzcamp.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson
  • 21:30I godt selskab: Fighter Wing SkrydstrupFighter Wing Skrydstrup er meget mere end jægersoldater og F-16 fly. Som den eneste flyvestation i NATO har de åbnet for rundvisninger for turister.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
  • 22:40Mellem os (G)Peter Haase gæster Mellem Os, for at fortælle om en helt særlig oplevelse - Han var tidligere på ugen med til en mindehøjtidlighed for Prins Henrik. Siine Kathrine Bergman kommer også på besøg, hun har startet Wedding on the Rocks, som hjælper forlovede par med at blive gift på Bornholm.
  • 23:10Kulturreportagen - Jazzcamp (G)Kulturreportagen besøger denne gang seks modige piger på Svanekegaarden, som har kastet sig ud i at prøve kræfter med jazzens univers til en jazzcamp.
  • 23:20Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
  • 00:40Mellem os (G)Peter Haase gæster Mellem Os, for at fortælle om en helt særlig oplevelse - Han var tidligere på ugen med til en mindehøjtidlighed for Prins Henrik. Siine Kathrine Bergman kommer også på besøg, hun har startet Wedding on the Rocks, som hjælper forlovede par med at blive gift på Bornholm.
  • 01:10Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson
  • 01:40Bogforum - Jussi Adler-Olsen
  • 02:00Månedens foredrag - Klaus Thorsen (G)Amatørarkæolog Klaus Thorsen fortæller om de nyeste fund på Bornholm.
  • 03:05Bornholmske smalfilm - Saxebro Mølle og Bageri (G)
  • 03:35Krimimessen: Christian Mørk (G)Christian Mørk, søn af skuespillerne Susse Wold og Erik Mørk, er journalist og filmproducer. Hans nyeste bog "Drengen ingen kunne finde" er hans 10. roman. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Helene Gottschalk Dahl fra TV Nord.
  • 04:00Mellem os (G)Peter Haase gæster Mellem Os, for at fortælle om en helt særlig oplevelse - Han var tidligere på ugen med til en mindehøjtidlighed for Prins Henrik. Siine Kathrine Bergman kommer også på besøg, hun har startet Wedding on the Rocks, som hjælper forlovede par med at blive gift på Bornholm.
  • 04:30Stafetten - Rie Uldahl (G)Rie Uldahl er fra Allinge og efter 20 år ovre er hun nu tilbage på øen og i byen, hvor hun bor få 100 meter fra barndomshjemmet. Hun lever nu af at lave bornholmske snapse af enhver slags. Målet er at få flere og flere i hele verden til at opleve øen gennem snapsene.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson

Nationalret: Her er de bornholmske opskrifter

Den 12. september skød fødevareminister Dan Jørgensen gang i en konkurrence, som skal kåre Danmarks nationalret. Her er de bornholmske retter.
Fra den 16. oktober til den 26. oktober kan borgerne i regionerne stemme på den af de tre retter, som de vil sende videre i den landsdækkende konkurrence. Den endelige vinder kåres den 20. november.


Her er de bornholmske opskrifter:


1. Gule ærter med Svinekæber og salat med mormordressing

Til 4 personer

Tilberedningstid: 90 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge

Gule ærter

1 dl vindruekerne olie
8 stk svinekæber
300 g Bacon – skåret i tern
2 løg – pillet og skåret i tern
1 fed hvidløg – pillet og hakket
¼ knoldselleri – skrællet og skåret i tern
500 g flækærter
1 glas hvidvin
1 liter vand
1 bouillonterning, hønse
100 g smør
3 spsk eddike
½ bdt timian – kommes i kaffefilter og bindes tæt
Grov sennep
1 tsk grov salt
Peber


Salat med mormordressing

2 stk hjertesalat – skyllet og i grove stykker
1 dl fløde
1 citron – saften presses
100 g bacon i tern
1 bdt purløg - skæres fint
¼ tsk groft salt
Lidt sukker

Sådan gør du:

Gule ærter

Bacon i tern og svinekæber brunes godt i olien i en tykbundet gryde. Løg, hvidløg, knoldselleri kommes i og ristes med i ca. 1 min. Tilsæt flækærter og timianposen og vend godt rundt.

Tilsæt hvidvin, 1 l vand, bouillonterning og timian i og læg låg på. Kog ved svag varme ca. 1 time – rør ca. hver 10. minut og tilsæt evt. ekstra vand lidt af gangen.

Når retten har kogt ca. 1 time og kødet er mørt - tilsæt smør, eddike og smag til med salt og peber, smag gerne flere gange.

Tag timianposen op før servering

Salat med mormordressing:

Rist baconen og vend med det hakkede purløg.

Pisk fløde, sukker og citron til det er luftigt. Smag til med salt. Vend dressingen med hjertesalaten.

Server grov sennep til.

Tips:

Retten kan laves med andre kødudskæringer/typer eller bruges som tilbehør til andre retter, hvis retten laves uden kød. Salaten kan erstattes af evt råkost eller anden god salat.

God ret at lave dagen før eller i store portioner og fryse ned.

Vegetarversion:

Tilbered retten uden kød og server brød til. Tilsæt evt. flere grønsager 10 min. inden retten er færdig. Kom en spsk rygeost i til sidst. I salaten kan baceon erstattes med ristet rugbrød.



2. Stegt Kylling med skilt sovs og grønkålssalat

Til 4 personer

Tilberedningstid: 60 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

800 g kartoffel – skyl og skær i grove tern
1 stor kylling – gnedet ind i olie og salt
1 tsk. olie
½ tsk groft salt
1 bdt persille – skyls og kom i kyllingen
1 bdt timian – skyl og kom i kyllingen
1 citron – skær i kvarte og kom i kyllingen
1 bouillon terning
2 dl piskefløde
2 dl vand
8 stk. gulerødder – vask
2 spsk olie
½ tsk groft salt
200 g grønkål i grove stykker
2 stk gulerødder – skær i tynde strimler

Sådan gør du:

Kom kartoflerne i et ildfast fad og vend dem med salt og olie.

Fyld kyllingen med persille, timian og citron og læg den ovenpå kartoflerne. Sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 45 min. Efter ca. 30 min tilsæt fløde, 2 dl vand og en bouillonterning i fadet.

Kom de 8 vaskede gulerødder i et ildfast fad og vend dem med olie og salt. Sæt dem i ovnen i 45 min ved 220 grader – de må gerne blive lidt sorte.

Lad kyllingen trække ca. 10 minutter og skær den i grove stykker inden servering.

Grønkålssalat:

Gulerødder dryppes af. Vend grønkålen med koldpresset olie og drys med lidt salt og tynde skiver gulerod.

Tips:

Ribs gele og asier eller agurkesalt ville passe godt hertil.



3. Stegt sild med kartoffelkompot

Til 4 personer

Tilberedningstid: 30 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

Kartoffelkompot

1 dl vindruekerne olie
600 g kartofler – vaskede med skræl
100 g smør
50 g creme fraiche 18%
½ dl eddike

Stegte sild

12 stk. sildefileter – dryp af på viskestykke
Ca. 1 dl olie, skal dække bunden af panden
¼ tsk groft salt

Tilbehør

4 skiver rugbrød – hak fint og læg i koldt vand
½ dl olie
¼ tsk salt
1 bdt radisser – vask og skær dem tyndt evt. på mandolin
1 bdt purløg – skær fint
4 æggeblommer
4 æg – kog i 7 min og køl af, hak groft
200 g asier – i mindre, mundrette skiver

Sådan gør du:

Kartoffelkompot

Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft med et piskeris. Tilsæt smør og cremefraiche – vend godt rund og smag til med salt og eddike.

Stegte sild

Steg sildene på skindsiden på en varm pande med olie indtil de slipper, og steg kort på modsatte side. Drys med salt.

Tilbehør

Rist rugbrødet i ovnen på en bageplade med ½ dl olie og salt ved 160 grader i ca. 15 min.

Anret sildene på kartoffelkompotten. Drys først med hakket æg og aiser. Læg æggeblommen forsigtig på og drys med rugbrød, radiser og purløg. Æggeblomme kan undlades.

Tips

Denne ret kan laves med alle slags fisk.

Aktuelle programmer på Play