Næste udsendelse: 06:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:20Wonderfestiwall - fredag (G)
  • 07:00Hjemme i Østerlars (G)Vi har alle hjemme et sted. Vi vil i en ny programserie tage ud i de bornholmske byer. Fortælle om byerne gennem mennesker og i dette program er vi taget til Østerlars.
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:20Wonderfestiwall - fredag (G)
  • 09:00Billeddetektiverne (G) Anette Eriksen fortsætter med at vise billeder hun gerne vil have hjælp til at finde historierne bag. Og Andre Jensen viser nogen af de skibe han har malet.
  • 09:25Stafetten - Jannie Pedersen (G)Jannie Pedersen er uddannet sygeplejerske. Hun flyttede for år tilbage tilbage til Bornholm, hvor hun nu bor lige udenfor Nexø med sin mand og tre børn. Jannie Pedersen og hendes familie kommer i Nexø Frikirke og hendes liv er forankret i en tro på Gud.
  • 09:55100 år på dåse (G)Bornholms A/S har lavet fiskekonserves siden 1915. Og her godt 100 år efter er virksomheden stadig en af de helt store spillere på især det nordiske marked. Vi skal se, hvordan man laver fiskekonserves. Og høre om hvordan man følger med tidens krav til bæredygtighed og produktudvikling.
  • 10:20ÆGTE | ØFØDT (G)
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:50Wonderfestiwall - fredag (G)
  • 11:30Billeddetektiverne (G) Anette Eriksen fortsætter med at vise billeder hun gerne vil have hjælp til at finde historierne bag. Og Andre Jensen viser nogen af de skibe han har malet.
  • 12:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Nikolaj Stokholm
  • 12:30Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 13:10Vores Wonder 1:2 (G)I 2017 er det 10. gang Wonderfestiwall finder sted her på øen. Fra at være populært sagt en forvokset havefest er det nu en rigtig musikfestival med tusinder af gæster. TV 2/Bornholm har bedt gruppen bag Wonderfestiwall selv fortælle historien om mod- og medgang, om succes og fiasko, om venskab og indimellem også uvenskab igennem årene. Det er blevet til to dokumentarfilm, som vi har kaldt "Vores Wonder".
  • 13:40Vores Wonder 2:2 (G)I 2017 er det 10. gang Wonderfestiwall finder sted her på øen. Fra at være populært sagt en forvokset havefest er det nu en rigtig musikfestival med tusinder af gæster. TV 2/Bornholm har bedt gruppen bag Wonderfestiwall selv fortælle historien om mod- og medgang, om succes og fiasko, om venskab og indimellem også uvenskab igennem årene. Det er blevet til to dokumentarfilm, som vi har kaldt "Vores Wonder".
  • 14:09Vejret i aften
  • 14:10Hjemme i Østerlars (G)Vi har alle hjemme et sted. Vi vil i en ny programserie tage ud i de bornholmske byer. Fortælle om byerne gennem mennesker og i dette program er vi taget til Østerlars.
  • 14:55Smil på Dødens Avenue 1:2 (G)Bevæbnet med ballondyr og et gammelt folkevognsrugbrød tager to østjyder på opdagelsesrejse til Honduras - et af verdens farligste lande med rekordmange mord - en vanvittig rejse i håb om at kunne sprede smil på Dødens Avenue.
  • 15:30Stafetten - Jannie Pedersen (G)Jannie Pedersen er uddannet sygeplejerske. Hun flyttede for år tilbage tilbage til Bornholm, hvor hun nu bor lige udenfor Nexø med sin mand og tre børn. Jannie Pedersen og hendes familie kommer i Nexø Frikirke og hendes liv er forankret i en tro på Gud.
  • 16:00Billeddetektiverne (G) Anette Eriksen fortsætter med at vise billeder hun gerne vil have hjælp til at finde historierne bag. Og Andre Jensen viser nogen af de skibe han har malet.
  • 16:25Kulturreportagen - Urkraft (G)I månedsvis har Niels Erik Rasmussen kæmpet for at få luft under vingerne på en festival med folkemusik og historiefortælling. Urkraft Festivalen åbnede dørene i Kyllingemoderen 24. juni, og kulturreportagen var med på dagen, hvor drømme og dybtfølt indsats skulle stå prøve.
  • 16:30100 år på dåse (G)Bornholms A/S har lavet fiskekonserves siden 1915. Og her godt 100 år efter er virksomheden stadig en af de helt store spillere på især det nordiske marked. Vi skal se, hvordan man laver fiskekonserves. Og høre om hvordan man følger med tidens krav til bæredygtighed og produktudvikling.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Mit politiske handicap - Bjarne Hartung Kirkegaard (G)Beslutningen om at kommunalbestyrelsen går fra 27 til 23 medlemmer, er skidt for Bornholm og for demokratiet, siger Bjarne Hartung Kirkegaard. Se hans forklaring på hvorfor og oplev samtidig hans talent for golf i denne episode af Mit politiske handicap. Værten for programserien, Søren Bank, er ikke journalist, så der kommer spørgsmål som politikerne aldrig har fået før. Der er altså ikke tale om et helt almindeligt samtaleprogram. I denne muntre serie kan man virkelig få fornemmelsen af personen bag politikeren.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Billeddetektiverne (G) Anette Eriksen fortsætter med at vise billeder hun gerne vil have hjælp til at finde historierne bag. Og Andre Jensen viser nogen af de skibe han har malet.
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Nikolaj Stokholm
  • 19:00I godt selskab: Kongsbjerghjemmet (G)Hvordan er det, at være ældre på et ældrecenter, og hvordan er det at være ansat?
  • 19:3019.30Nyheder og Sport
  • 19:34Vejret i morgen (G)
  • 19:35Wonderfestiwall - lørdag
  • 20:15Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 20:55ÆGTE | ØFØDT (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Rikke Øxner
  • 21:29Vejret i morgen (G)
  • 21:30Mit kæreste eje Kjeldbjerg (1:3) (G)Hvad er det værd? Seerne viser et arvestykke eller et loppefund frem krydret med en god historie. Auktionsleder Hans Jørgen Eriksen supplerer oplysningerne og giver en pris. Denne gang fra Kjeldbjerg ved Skive.
  • 22:0019.30Nyheder og Sport (G)
  • 22:04Vejret i morgen (G)
  • 22:05Wonderfestiwall - lørdag (G)
  • 22:45Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Rikke Øxner
  • 00:00Wonderfestiwall - lørdag (G)
  • 00:4019.30Nyheder og Sport (G)
  • 00:45Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 01:30Månedens foredrag - Klaus Thorsen (G)Amatørarkæolog Klaus Thorsen fortæller om de nyeste fund på Bornholm.
  • 02:20BogForum med Dorthe Nors (G)Jesper Mortensen fra TV Midtvest interviewer forfatter Dorthe Nors. Dorthe Nors er på forunderlig vis slået igennem i Danmark via succes i USA. Her er Dorthe Nors slået igennem med noveller, hvor af en har været trykt i det prestigefylde magasin: ”The New Yorker.”
  • 02:45Månedens foredrag: Henning Bender, Svensk indvandring til Bornholm (G)Svensk indvandring til Bornholm.
  • 03:35Stafetten - Vickie Lindholm (G)Vickie Lindholm har boet på Bornholm i omkring 25 år, og hun føler sig i den grad hjemme på øen. Og ikke mindst i Snogebæk. Vickie føler, at Bornholm giver hende ro og tryghed. Hun giver selv en masse godt tilbage til sine klienter i hendes arbejde som hovedsageligt parterapeut.
  • 04:05Bornholm knokler - Keramiker (G)Bornholm Knokler er i dag på besøg på Hjorths Fabrik for at prøve at arbejde som keramiker. Hjorths Fabrik er en del af Bornholms Museum, men der arbejdes stadig, som man gjorde for 100 år siden i drejestuen.
  • 04:35Bornholmske Kirker - Christiansø Kirke (G)Kirken på Christiansø er indrettet i en gammel våbensmedie. Og det er ubestridt Danamrks mest østlige Kirke. Besøget på Christiansø runder samtidigt serien om de bornholmske kirker af.
  • 05:00Kryb og kravl: Sommerfugle på farten (G)Admiralen kender alle, men orange høsommerfugl ses ikke hvert år. Morten får fingre i et par kæmpe aftensværmere, der kommer langvejs fra. En med en meget lang snabel og en med dødningehoved-tegning.

Nationalret: Her er de bornholmske opskrifter

Den 12. september skød fødevareminister Dan Jørgensen gang i en konkurrence, som skal kåre Danmarks nationalret. Her er de bornholmske retter.
Fra den 16. oktober til den 26. oktober kan borgerne i regionerne stemme på den af de tre retter, som de vil sende videre i den landsdækkende konkurrence. Den endelige vinder kåres den 20. november.


Her er de bornholmske opskrifter:


1. Gule ærter med Svinekæber og salat med mormordressing

Til 4 personer

Tilberedningstid: 90 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge

Gule ærter

1 dl vindruekerne olie
8 stk svinekæber
300 g Bacon – skåret i tern
2 løg – pillet og skåret i tern
1 fed hvidløg – pillet og hakket
¼ knoldselleri – skrællet og skåret i tern
500 g flækærter
1 glas hvidvin
1 liter vand
1 bouillonterning, hønse
100 g smør
3 spsk eddike
½ bdt timian – kommes i kaffefilter og bindes tæt
Grov sennep
1 tsk grov salt
Peber


Salat med mormordressing

2 stk hjertesalat – skyllet og i grove stykker
1 dl fløde
1 citron – saften presses
100 g bacon i tern
1 bdt purløg - skæres fint
¼ tsk groft salt
Lidt sukker

Sådan gør du:

Gule ærter

Bacon i tern og svinekæber brunes godt i olien i en tykbundet gryde. Løg, hvidløg, knoldselleri kommes i og ristes med i ca. 1 min. Tilsæt flækærter og timianposen og vend godt rundt.

Tilsæt hvidvin, 1 l vand, bouillonterning og timian i og læg låg på. Kog ved svag varme ca. 1 time – rør ca. hver 10. minut og tilsæt evt. ekstra vand lidt af gangen.

Når retten har kogt ca. 1 time og kødet er mørt - tilsæt smør, eddike og smag til med salt og peber, smag gerne flere gange.

Tag timianposen op før servering

Salat med mormordressing:

Rist baconen og vend med det hakkede purløg.

Pisk fløde, sukker og citron til det er luftigt. Smag til med salt. Vend dressingen med hjertesalaten.

Server grov sennep til.

Tips:

Retten kan laves med andre kødudskæringer/typer eller bruges som tilbehør til andre retter, hvis retten laves uden kød. Salaten kan erstattes af evt råkost eller anden god salat.

God ret at lave dagen før eller i store portioner og fryse ned.

Vegetarversion:

Tilbered retten uden kød og server brød til. Tilsæt evt. flere grønsager 10 min. inden retten er færdig. Kom en spsk rygeost i til sidst. I salaten kan baceon erstattes med ristet rugbrød.



2. Stegt Kylling med skilt sovs og grønkålssalat

Til 4 personer

Tilberedningstid: 60 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

800 g kartoffel – skyl og skær i grove tern
1 stor kylling – gnedet ind i olie og salt
1 tsk. olie
½ tsk groft salt
1 bdt persille – skyls og kom i kyllingen
1 bdt timian – skyl og kom i kyllingen
1 citron – skær i kvarte og kom i kyllingen
1 bouillon terning
2 dl piskefløde
2 dl vand
8 stk. gulerødder – vask
2 spsk olie
½ tsk groft salt
200 g grønkål i grove stykker
2 stk gulerødder – skær i tynde strimler

Sådan gør du:

Kom kartoflerne i et ildfast fad og vend dem med salt og olie.

Fyld kyllingen med persille, timian og citron og læg den ovenpå kartoflerne. Sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 45 min. Efter ca. 30 min tilsæt fløde, 2 dl vand og en bouillonterning i fadet.

Kom de 8 vaskede gulerødder i et ildfast fad og vend dem med olie og salt. Sæt dem i ovnen i 45 min ved 220 grader – de må gerne blive lidt sorte.

Lad kyllingen trække ca. 10 minutter og skær den i grove stykker inden servering.

Grønkålssalat:

Gulerødder dryppes af. Vend grønkålen med koldpresset olie og drys med lidt salt og tynde skiver gulerod.

Tips:

Ribs gele og asier eller agurkesalt ville passe godt hertil.



3. Stegt sild med kartoffelkompot

Til 4 personer

Tilberedningstid: 30 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

Kartoffelkompot

1 dl vindruekerne olie
600 g kartofler – vaskede med skræl
100 g smør
50 g creme fraiche 18%
½ dl eddike

Stegte sild

12 stk. sildefileter – dryp af på viskestykke
Ca. 1 dl olie, skal dække bunden af panden
¼ tsk groft salt

Tilbehør

4 skiver rugbrød – hak fint og læg i koldt vand
½ dl olie
¼ tsk salt
1 bdt radisser – vask og skær dem tyndt evt. på mandolin
1 bdt purløg – skær fint
4 æggeblommer
4 æg – kog i 7 min og køl af, hak groft
200 g asier – i mindre, mundrette skiver

Sådan gør du:

Kartoffelkompot

Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft med et piskeris. Tilsæt smør og cremefraiche – vend godt rund og smag til med salt og eddike.

Stegte sild

Steg sildene på skindsiden på en varm pande med olie indtil de slipper, og steg kort på modsatte side. Drys med salt.

Tilbehør

Rist rugbrødet i ovnen på en bageplade med ½ dl olie og salt ved 160 grader i ca. 15 min.

Anret sildene på kartoffelkompotten. Drys først med hakket æg og aiser. Læg æggeblommen forsigtig på og drys med rugbrød, radiser og purløg. Æggeblomme kan undlades.

Tips

Denne ret kan laves med alle slags fisk.

Aktuelle programmer på Play