Næste udsendelse: 00:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 06:10Sol over Gudhjem (G)
  • 08:40Detektiven fra Bornholm (G)Efter 40 år i politiet gik Peter Jørgensen på pension 1. maj. I sin tid som efterforsker har han været involveret i adskillige store kriminalsager. Blandt andet branden på Helsevej i Rønne, der resulterede i, at en børnelæge fik en livstidsdom. I aftenens udsendelse fortæller han om sin ungdom på Bornholm og sin tid hos politiet.
  • 09:05Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
  • 09:35Ulven tæt på - og helt ude i skoven (G)Debatprogram om ulven fra området, hvor den lever. TV MIDTVEST rykker ud i Stråsø Plantage og sætter fokus på, hvordan det er at bo med ulven.
  • 10:3519.30Nyheder og Sport (G)
  • 10:40Sol over Gudhjem (G)
  • 13:10Sådanmark ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 15:05Vejret i aften
  • 16:00Stafetten - Egon Jensen (G)Egon Jensen voksede op i Rønne og har kun for alvor været væk fra øen, da han læste til tandlæge. Han har i mange haft egen klinik i Rønne og været formand for Bornholms Brand. Nu er han gået af og har solgt sin klinik. Det betyder blandt andet mere tid til Egon Jensens store interesse: Travheste.
  • 16:30Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:3017Nyheder (G)
  • 17:34Vejret i morgen (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Folkemødet - De bedste øjeblikke (G)
  • 18:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding
  • 19:20Urtejagt på Bornholm - Sopha Nerst (G)Efteråret er over os, men selv om det er blevet koldt og mørkt udenfor, har naturens spisekammer forsat masser at tilbyde. Nu kan du komme med naturvejleder Thomas Guldbæk og den thailandsk fødte kok, Sopha Nerst fra restaurant Æblehaven i Snogbæk, ud i naturen og se, hvad man kan få ud af planten Kvan, som vokser flere steder her på Bornholm.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Næste uges tv
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Sol over Gudhjem - De bedste øjeblikke
  • 20:20Mellem os - ugens udvalgte
  • 20:45Student – hva’ så?
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding
  • 21:30Mændenes Maddyst 8:9Det er nu, det skal afgøres, hvem der skal videre til den store finale. Og i dag bliver det lummert, når ungkarlene bliver kastet ud i en romantisk udfordring, der forhåbentlig kan få nogle pigehjerter rundt om i regionen til at smelte.
  • 21:50Urtejagt på Bornholm - Søren Heide Jensen (G)Naturvejleder Thomas Guldbæk kender de fleste spiselige urter og planter her på Bornholm. I dag besøger han Røgeriet i Hasle, hvor han sammen med indehaveren skal ud i naturen og finde inspiration til nye måder at røge fisk på.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:15Næste uges tv (G)
  • 22:19Vejret i morgen (G)
  • 22:20Sol over Gudhjem - De bedste øjeblikke (G)
  • 22:50Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding
  • 00:15Næste uges tv (G)
  • 00:20Sol over Gudhjem - De bedste øjeblikke (G)
  • 00:45Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 01:15Mens du sover (5:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 01:45Nat-tv: Nordvestjysk Galvanisering (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Nordvestjysk Galvanisering.
  • 02:45Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 03:25Sol over Gudhjem - De bedste øjeblikke (G)
  • 04:00Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 04:30Stafetten - Thomas Jensen (G)Thomas Jensen var sodat i mange år. Han har hele livet haft en fantastisk viljestyrke og kondition og den brugte han blandt andet til at træne andre soldater. Han er også uddannet lærer, og det er det, han arbejder som nu.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding

Nationalret: Her er de bornholmske opskrifter

Den 12. september skød fødevareminister Dan Jørgensen gang i en konkurrence, som skal kåre Danmarks nationalret. Her er de bornholmske retter.
Fra den 16. oktober til den 26. oktober kan borgerne i regionerne stemme på den af de tre retter, som de vil sende videre i den landsdækkende konkurrence. Den endelige vinder kåres den 20. november.


Her er de bornholmske opskrifter:


1. Gule ærter med Svinekæber og salat med mormordressing

Til 4 personer

Tilberedningstid: 90 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge

Gule ærter

1 dl vindruekerne olie
8 stk svinekæber
300 g Bacon – skåret i tern
2 løg – pillet og skåret i tern
1 fed hvidløg – pillet og hakket
¼ knoldselleri – skrællet og skåret i tern
500 g flækærter
1 glas hvidvin
1 liter vand
1 bouillonterning, hønse
100 g smør
3 spsk eddike
½ bdt timian – kommes i kaffefilter og bindes tæt
Grov sennep
1 tsk grov salt
Peber


Salat med mormordressing

2 stk hjertesalat – skyllet og i grove stykker
1 dl fløde
1 citron – saften presses
100 g bacon i tern
1 bdt purløg - skæres fint
¼ tsk groft salt
Lidt sukker

Sådan gør du:

Gule ærter

Bacon i tern og svinekæber brunes godt i olien i en tykbundet gryde. Løg, hvidløg, knoldselleri kommes i og ristes med i ca. 1 min. Tilsæt flækærter og timianposen og vend godt rundt.

Tilsæt hvidvin, 1 l vand, bouillonterning og timian i og læg låg på. Kog ved svag varme ca. 1 time – rør ca. hver 10. minut og tilsæt evt. ekstra vand lidt af gangen.

Når retten har kogt ca. 1 time og kødet er mørt - tilsæt smør, eddike og smag til med salt og peber, smag gerne flere gange.

Tag timianposen op før servering

Salat med mormordressing:

Rist baconen og vend med det hakkede purløg.

Pisk fløde, sukker og citron til det er luftigt. Smag til med salt. Vend dressingen med hjertesalaten.

Server grov sennep til.

Tips:

Retten kan laves med andre kødudskæringer/typer eller bruges som tilbehør til andre retter, hvis retten laves uden kød. Salaten kan erstattes af evt råkost eller anden god salat.

God ret at lave dagen før eller i store portioner og fryse ned.

Vegetarversion:

Tilbered retten uden kød og server brød til. Tilsæt evt. flere grønsager 10 min. inden retten er færdig. Kom en spsk rygeost i til sidst. I salaten kan baceon erstattes med ristet rugbrød.



2. Stegt Kylling med skilt sovs og grønkålssalat

Til 4 personer

Tilberedningstid: 60 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

800 g kartoffel – skyl og skær i grove tern
1 stor kylling – gnedet ind i olie og salt
1 tsk. olie
½ tsk groft salt
1 bdt persille – skyls og kom i kyllingen
1 bdt timian – skyl og kom i kyllingen
1 citron – skær i kvarte og kom i kyllingen
1 bouillon terning
2 dl piskefløde
2 dl vand
8 stk. gulerødder – vask
2 spsk olie
½ tsk groft salt
200 g grønkål i grove stykker
2 stk gulerødder – skær i tynde strimler

Sådan gør du:

Kom kartoflerne i et ildfast fad og vend dem med salt og olie.

Fyld kyllingen med persille, timian og citron og læg den ovenpå kartoflerne. Sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 45 min. Efter ca. 30 min tilsæt fløde, 2 dl vand og en bouillonterning i fadet.

Kom de 8 vaskede gulerødder i et ildfast fad og vend dem med olie og salt. Sæt dem i ovnen i 45 min ved 220 grader – de må gerne blive lidt sorte.

Lad kyllingen trække ca. 10 minutter og skær den i grove stykker inden servering.

Grønkålssalat:

Gulerødder dryppes af. Vend grønkålen med koldpresset olie og drys med lidt salt og tynde skiver gulerod.

Tips:

Ribs gele og asier eller agurkesalt ville passe godt hertil.



3. Stegt sild med kartoffelkompot

Til 4 personer

Tilberedningstid: 30 min., heraf arbejdstid 30 min.

Det skal du bruge:

Kartoffelkompot

1 dl vindruekerne olie
600 g kartofler – vaskede med skræl
100 g smør
50 g creme fraiche 18%
½ dl eddike

Stegte sild

12 stk. sildefileter – dryp af på viskestykke
Ca. 1 dl olie, skal dække bunden af panden
¼ tsk groft salt

Tilbehør

4 skiver rugbrød – hak fint og læg i koldt vand
½ dl olie
¼ tsk salt
1 bdt radisser – vask og skær dem tyndt evt. på mandolin
1 bdt purløg – skær fint
4 æggeblommer
4 æg – kog i 7 min og køl af, hak groft
200 g asier – i mindre, mundrette skiver

Sådan gør du:

Kartoffelkompot

Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft med et piskeris. Tilsæt smør og cremefraiche – vend godt rund og smag til med salt og eddike.

Stegte sild

Steg sildene på skindsiden på en varm pande med olie indtil de slipper, og steg kort på modsatte side. Drys med salt.

Tilbehør

Rist rugbrødet i ovnen på en bageplade med ½ dl olie og salt ved 160 grader i ca. 15 min.

Anret sildene på kartoffelkompotten. Drys først med hakket æg og aiser. Læg æggeblommen forsigtig på og drys med rugbrød, radiser og purløg. Æggeblomme kan undlades.

Tips

Denne ret kan laves med alle slags fisk.

Aktuelle programmer på Play