Næste udsendelse: 20:44 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:46Månedens foredrag - Michael ThorsenArkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 20:44Vejret i morgen (G)
 • 20:45EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 21:20Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
 • 21:50Kulturreportagen - Fotograf Anders Beier (G)
 • 22:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:16Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 23:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 00:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:50Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 01:50Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
 • 02:10Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 03:00Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:30Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne skal vi blandt andet høre, hvordan en bornholmer ved et tilfælde støder på en spændende tegning fra Bornholm i den anden ende af landet.
 • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Kunst er farlig

Sikkerheden ved det nye kunstværk i rundkørslen på Snorrebakken i Rønne er så dårlig, at det kan ende fatalt, mener en borger. Kommunen afviser problemet.
Poul Jørgen Videslet er som løbsleder ved mange rallyløb ikke imponeret over trafiksikkerheden ved et af Bornholms nyeste kunstværker - skulpturen i rundkørslen ved Snorrebakken i Rønne.

- Hvis en bilist ikke får bremset rettidigt, så ryger man direkte op i skulpturens jernbjælker, siger Poul-Jørgen Videslet.

Problemet er højden på jernbjælkerne:

- De sidder i 1,30 meters højde og det er lige i hovedhøjde på en bilist. Derfor får det fatale konsekvenser, hvis man rammer skulpturen, når man kommer kørende fra Hasle-siden, siger Poul-Jørgen Videslet.

Der er mindst to kendte tilfælde i Jylland, med dødelig udgang, efter påkørsel af kunst i en rundkørsel.

Men ifølge Bornholms Regionskommunes teknik- og økonomidirektør Claus Stensgaard Jensen vil det ikke ske på Bornholm:

- Bornholms Regionskommune har i samarbejde med Bornholms Politi vurderet trafiksikkerheden omkring skulpturen i rundkørslen inden opsætningen. Vurderingen for påkørsel vil være minimal, idet udformningen af indkørselsforholdene i rundkørslen vil tvinge bilister til højre uden om midterøen. Skulle midterøen mod forventning påkøres, vil den planlagte ekstra jordpåfyldning forhindre en påkørsel af skulpturen.

Men det giver Poul-Jørgen Videslet ikke meget for:

- De har måske godkendt det ud fra nogle tegninger, uden at have set skulpturen, for når den først er kommet op at stå, så kan man jo se, at jernbjælkerne ligger lige i hovedhøjde på en bilist, siger Poul-Jørgen Videslet.

Han mener, at enten skal der sættes et autoværn op eller også skal skulpturen flyttes.

Aktuelle programmer på Play