Næste udsendelse: 23:00 Silles Hus - julehygge og lun æbledrik (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:00Silles Hus - julehygge og lun æbledrik (G)I Silles Hus laver kokken i dag en lun æbledrik over bålet til at varme sig på. Fuglene får et foderbrædt, så de også kan mærke det snart er jul og det er en fryd for øjet når blomsterbinderen slår sig løs og laver pynt til julebordet.
 • 23:30Fangstgaranti 4: Natholdet (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. Vi skal ud at fiske med Natholdets Anders Breinholt.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:00Bornholm knokler - Keramiker (G)Bornholm Knokler er i dag på besøg på Hjorths Fabrik for at prøve at arbejde som keramiker. Hjorths Fabrik er en del af Bornholms Museum, men der arbejdes stadig, som man gjorde for 100 år siden i drejestuen.
 • 01:30Hygge og hestekræfter (G)Der er masser af hygge og hestekræfter når Englænderklubben på Bornholm holder motorcykeltræf. Vi er med på campingpladsen og møder en masse af de små 200 deltagere fra hele Norden, der kommer for at fejre 25 års jubilæumstræf.
 • 02:00Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:00Bornholm knokler - Graver (G)Hvad får man hvis man kombinerer en journalist i praktik som graver med en havetraktor, og placerer dem på en smuk kirkegård i den bornholmske sensommer? Det kan du finde ud af, hvis du kigger med i denne udgave af Bornholm Knokler, hvor der også bliver tid til en snak om døden, døbefont og ukrudt. bornholmere på arbejde.
 • 03:30Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
 • 04:00Vild Med Dyr - Ål (G)Selvom der er forsket meget i ålen, er den stadig et stort mysterium. På Aqua fortæller de gerne historien om ålens vandring. I denne Vild Med Dyr skal de dog kun vandre fra et akvarium til et andet, men ålen er som bekendt glat og ikke sådan at fange
 • 04:30Nationalpark Thy (35:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Karen-Margrethe Hansen Bager (G)Karen-Margrethe Hansen Bager er nok mest kendt på Bornholm som direktør for DGI. Det er ikke et tilfælde. Hun har blandt andet det meste af livet været aktiv som gymnastikinstruktør på Bornholm, hvor hun også er født. Det store mål er at få flere og flere til at dyrke motion.

Lodsejere er sidste etape for Fuglesangsprojekt

Fuglesangsprojektet, der blandt andet skal genetablere Kæmpeåen ved Rutsker, mangler nu kun købsaftaler med de private lodsejere på området.
Næsten 18 år - fra januar 1999 - så længe har Fuglesangsprojektet været undervejs, og arbejdet forud for projektstart er i sin sidste fase.

- Det er fantastisk, at vi endelig kan komme i gang, siger Benny Thiesen fra projektgruppen oven på en bevilling på 1,5 millioner fra Den Danske Naturfond, som blev offentliggjort i går.

I dag er Benny Thiesen optimistisk, for projektet har nu den økonomiske styrke til at gå i gang. Sidste opgave før et startskud er at få købsaftaler på plads med de forskellige lodsejere, der ejer jorden omkring Kæmpeåen.

- Vi er i dialog med alle lodsejerne. En god og konstruktiv dialog, så vi er forhåbningsfulde og tror på, at det lykkes, siger Benny Thiesen.

Fuglesangsprojektet går ud på at fritlægge Kæmpeåen ved Rutsker på en strækning på 1,3 kilometer, hvor åen i øjeblikket løber i rør under jorden. Området omkring åen vil blive indhegnet og afgræsset, og der vil blive etableret en parkeringsplads og blive opstillet informationsskilte. Via et stisystem vil man kunne gå gennem området. Et udsigtstårn bliver desuden placeret på et højere liggende areal. Hele projektområdet er på ca. 13ha.

Også Sparekassen Bornholms Fond og Bornholms Brandforsikring har støttet projektet.

Aktuelle programmer på Play