Næste udsendelse: 21:35 Arkitektur'en - om at bygge på havnen

TV i dag

 • 21:05Silles Hus - julehygge og lun æbledrik (G)I Silles Hus laver kokken i dag en lun æbledrik over bålet til at varme sig på. Fuglene får et foderbrædt, så de også kan mærke det snart er jul og det er en fryd for øjet når blomsterbinderen slår sig løs og laver pynt til julebordet.
 • 21:35Arkitektur'en - om at bygge på havnenProgrammet ser denne gang på et fænomen, der spreder sig rundt til regionens havnebyer.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15 Sobczyk og Sofie spiser æg (G)En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 22:50Nyhedskavalkade (G)
 • 00:2019.30Nyheder (G)
 • 00:35Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 02:00Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
 • 03:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Vild Med Dyr - sortbjørn (G)Hvordan man lokker en sortbjørn op i en Land Rover, det kan man se i dag når Anna Louise skal ind i bjørneanlægget i Ree Park for at komme helt tæt på ungerne, der kom ud af hiet i foråret.
 • 04:30Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.

FV19 SF: Vi kan ikke puffe de andre lande foran os

De politiske partier er enige om, at der skal gøres noget ved klimaproblemerne. Men hvem skal føre an?
- Det er de unge, der lige nu driver værket og ikke de gamle som os.

Sådan lød det fra Mathilde Lissau, efter at 63 procent af de unge fremmødte tilkendegav, at de i høj grad er bekymrede over verdens klimasituation.

- Vi vil reducere CO2-udledningen med 60 procent inden 2030, lave et giftfrit landbrug, have mere diversitet i vores natur og arbejde for en grønnere transport, lød det fra Det Radikale Venstres kandidat.

Liberal Alliance er enig i, at der skal sættes fokus på klimaet, men det skal ske med hjernen og knap så meget med hjertet, "som jeg ellers fornemmer i debatten", lød det fra Kenny Olsen.

Men selvom der er enighed om, at der skal gøres noget ved klimaproblemerne, så er partierne ikke enige om, hvem der skal føre an i kampen.

- Danmark står for 0,1 procent af den samlede CO2-udledning i verden. Derfor er det ikke noget, vi kan løfte alene. Vi skal have de store klimasyndere med. Vi skal både gøre det smart, gøre det ved hjælp af ny teknologi, og så skal vi selvfølgelig også skubbe de andre foran, for med 0,1 procent så er det desværre ikke Danmark, der kommer til at redde klimaet. Det gør vi i fællesskab, internationalt, siger Venstres Peter Juel-Jensen.

Men hos SF vil man ikke skubbe de andre lande foran sig.

- De der undskyldninger med, at vi kigger ud i fremtiden, og vi puffer andre foran os - nej, vi skal trække andre efter os, lød det fra Leif Olsen.

Aktuelle programmer på Play