Næste udsendelse: 21:50 Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)

TV i dag

 • 21:20Livet på landet - 49.000 skrabehøner49.000 høner! Så mange skrabehøner bor i staldene på Møllebækgaard i Glumsø. Livet på Landet besøger hønerne og deres ejer Hans Henrik Larsen på en dag, hvor fjerkræskonsulenten kommer på besøg og hvor en af fodersiloerne skal flyttes. Produceret i år 2015.
 • 21:50Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)Michael Stolze viser os vejen ad dramatiske skrænter ved Bobbe Å, hvor den sjældne bregne, Rundfinnet radeløv, gror. I åen finder han også vandmyrelarve.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:15Fantastiske fællesskaber (G)Hvem skal vinde titlen som bornholms mest fantastiske fællesskab? Udover æren er der intet mindre end 100.000 kroner på højkant, når vi kårer en vinder i årets Fantastiske Fællesskaber live fra Domen i Allinge.
 • 22:55Mellem os (G)Den bornholmske forfatterinde Pernille T. Boldemann er aktuel med sin børnebog Stjerneglaneren. I Mellem Os fortæller hun mere om bogen. Mellem Os får også besøg af Flemming Torsten Sørensen fra DGI Bornholm, der skal forklare lidt mere om succesen bag Royal Run, som kommer til Bornholm igen i 2020.
 • 23:25Helt ærligt - hvilket brokvarter er mest hipt? (8) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Fantastiske fællesskaber (G)Hvem skal vinde titlen som bornholms mest fantastiske fællesskab? Udover æren er der intet mindre end 100.000 kroner på højkant, når vi kårer en vinder i årets Fantastiske Fællesskaber live fra Domen i Allinge.
 • 00:55Mellem os (G)Den bornholmske forfatterinde Pernille T. Boldemann er aktuel med sin børnebog Stjerneglaneren. I Mellem Os fortæller hun mere om bogen. Mellem Os får også besøg af Flemming Torsten Sørensen fra DGI Bornholm, der skal forklare lidt mere om succesen bag Royal Run, som kommer til Bornholm igen i 2020.
 • 01:25Livet på landet - 49.000 skrabehøner (G)49.000 høner! Så mange skrabehøner bor i staldene på Møllebækgaard i Glumsø. Livet på Landet besøger hønerne og deres ejer Hans Henrik Larsen på en dag, hvor fjerkræskonsulenten kommer på besøg og hvor en af fodersiloerne skal flyttes. Produceret i år 2015.
 • 01:50Midtvejsvalg (G)
 • 03:05Helt i fisk - På prøve med flue (G)Et ønske fra Helt i Fisk-drengene var at prøve at fiske med flue. Den elegante og noble fiskeform er dog noget af en udfordring for især én af drengene. Tag med til Stenbrudssøen i Nexø og se, hvordan det går.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vaskebjørn (G)I dag skal vaskebjørnene i Aqua fodres. De skal ha en regnbueørred som ved en fejl er endt i et af parkens bassiner. Vi skal se om odderungen Olivia har lært at fange levende fisk - og prøve om vi kan lokke hende på vægten.
 • 04:30Nationalpark Thy (17:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Lars Goldschmidt (G)Lars Goldschmidt er nok mest kendt fra forretningsverdenen, men hans baggrund er ude på venstrefløjen i dansk politik. Arbejde har altid fyldt rigtigt meget i hans liv, men nu er der også blevet tid og lyst til at hugge skulpturer i granit og renovere have og hus. Lars Goldschmidt er tilflytter, og han er overbevist om, at Bornholms fremtid ser lys ud - og at det er vigtigt at fokusere på alt det gode Bornholm har at byde på.

Snorrebakkesagen: Nøglepersoner aldrig inddraget

Styregruppen for Snorrebakke-projektet gik ikke kun uden om politikerne, da den foretog en ulovlig udvidelse af anlægsbudgettet. Den undlod også at rådføre sig med de kommunale medarbejdere, der bl.a. er ansat til at håndtere netop denne type sager.
Hvordan kan det være, at der aldrig var nogen i kommunens administration, der opdagede, at styregruppen for Snorrebakke-projektet på ulovlig vis udvidede det utilstrækkelige anlægsbudget?

Det var noget, der tirsdag undrede professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh:

- Hvis man ikke er klar over, at det er ulovligt, så er det et underligt gab i ens viden om basale regler.(...) Det er ret usædvanligt, fordi det indlysende er ulovligt, og fordi det er meget simpelt at forstå. Skulle man komme til at gøre det ved et uheld, fordi man ikke er opmærksom på det, så vil det blive stoppet, om ikke andet så af den, der flytter bevillingen, fordi man godt ved, hvad der kan disponeres og til hvad, lød det forleden fra professoren.

Men i dag viser det sig, at det måske ikke var så mærkeligt, at fejlen ikke blev fanget.

For de af administrationens medarbejdere, der burde have været involveret i beslutningen om at rykke rundt på de kommunale midler, blev nemlig aldrig inddraget i processen.

Det bekræfter blandt andre koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen i dag overfor TV 2/Bornholm.

- Den normale procedure havde naturligvis været, at kommunens økonomiafdeling havde været involveret fra start. I denne konkrete sag kan jeg blot konstatere, at den aldrig blev konfereret, siger han.

Økonomikonsulenter holdt udenfor
Problemet i denne del af forløbet bunder i, at kommunaldirektør Johannes Nilsson og resten af projektets styregruppe gik udenom kommunalbestyrelsen og hentede mere end 1,5 mio. kr. i Ejendomsservice og IT-afdelingens driftskonti for at øge det bevilligede anlægsbudget tilbage i januar.

Dermed udvidede man altså det anlægsbudget, politikerne allerede havde godkendt til projektet fra godt 7,7 mio. kr. til mere end 9 mio. kr. - uden at vende det med politikerne, sådan som loven ellers foreskriver, at man skal.

Ifølge økonomichef ved Bornholms Regionskommune, Stine Hansen, så er det dog kommunens procedurer altid at inddrage økonomiafdelingens ansatte, hvis man som i denne sag ønsker at rykke rundt på de kommunale bevillinger.

Men i sagen om Snorrebakken gik styregruppen altså udenom både politikerne og økonomiafdelingens konsulenter.

Fejlen kunne være opdaget
Ifølge økonomichefen var denne del af sagen efter alt at dømme aldrig kommet så vidt, hvis de medarbejdere, der ifølge kommunens egne procedurer burde have været inddraget, rent faktisk også var blevet det.

- Der er ingen tvivl om, at vi havde gjort opmærksom på, at det ikke var korrekt at afholde anlægsudgifter på driftsbudgettet i forbindelse med Snorrebakke-sagen, hvis vi var blevet rådført, siger Stine Hansen.

Kommunaldirektøren tager det, at de relevante medarbejdere aldrig blev involveret til efterretning.

- Jeg kan godt forstå, at der sidder nogle medarbejdere ude i organisationen, som siger: Hvis de bare havde spurgt os, så var det ikke gået sådan her. Så forløbet viser jo helt tydeligt, at hvis vi havde organiseret det anderledes og havde gjort tingene anderledes, så var de her ting aldrig sket, siger Johannes Nilsson.

Du kan se mere til sagen om Snorrebakken i vores nyhedsudsendelse kl. 19.30.

Aktuelle programmer på Play