Næste udsendelse: 22:40 Nationalpark Thy (35:52) (G)

TV i dag

 • 22:20Sportsaften (G)Sportsaften er med på Amager, når RIK kæmper for at komme på førstepladsen i Københavnsserien i fodbold. Det sker, hvis de røde fra Rønne besejrer Fremad Amager - og topholdet Husum samtidig ikke vinder over B1903 i Gentofte. Desuden reportage fra NB Bornholm-Hvidovre i Nexø - og så følger vi Tejn IFs udmarvende adventure-konkurrence DIRT i klipperne ved Vang.
 • 22:40Nationalpark Thy (35:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:10Årstidens Spisekammer - salater med bær (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)Sportsaften er med på Amager, når RIK kæmper for at komme på førstepladsen i Københavnsserien i fodbold. Det sker, hvis de røde fra Rønne besejrer Fremad Amager - og topholdet Husum samtidig ikke vinder over B1903 i Gentofte. Desuden reportage fra NB Bornholm-Hvidovre i Nexø - og så følger vi Tejn IFs udmarvende adventure-konkurrence DIRT i klipperne ved Vang.
 • 00:45Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 01:25Nationalpark Thy (35:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:00Bornholm knokler - Bedemand (G)De fleste møder en bedemand mindst én gang i livet, men mødet til en begravelse er bare en brøkdel af bedemandens arbejde. I Bornholm Knokler er vi med bedemanden Anne Langskov Jartoft på arbejde og der bliver brudt grænser i et job, der kræver meget etik når man hjælper folk afsted på den sidste rejse.
 • 02:30Månedens foredrag - Bjørn Ørding Thomsen (G)Bjørn Ørding Thomsen fortæller om Den sorte død og dens efterfølgende virkninger
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Egeskov, Aabenraa, Skagen, Lemvig, Nykøbing Falster og Rønne.
 • 04:00Vild Med Dyr - Piratfisk (G)I Vild Med Dyr skal Anna Louise Tranæs Didriksen i Randers Regnskov for at fodre piratfiskene. De kan flænse sit bytte på få sekunder.
 • 04:30Nationalpark Thy (4:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Lulu Faber (G)Lulu Faber er født og opvokset på Bornholm. Hun har boet mange år i udlandet, hvor hun arbejdede som skuespiller. Lulu Faber startede i 2017 et kultursted op i Allinge.

Snorrebakkesagen: Nøglepersoner aldrig inddraget

Styregruppen for Snorrebakke-projektet gik ikke kun uden om politikerne, da den foretog en ulovlig udvidelse af anlægsbudgettet. Den undlod også at rådføre sig med de kommunale medarbejdere, der bl.a. er ansat til at håndtere netop denne type sager.
Hvordan kan det være, at der aldrig var nogen i kommunens administration, der opdagede, at styregruppen for Snorrebakke-projektet på ulovlig vis udvidede det utilstrækkelige anlægsbudget?

Det var noget, der tirsdag undrede professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh:

- Hvis man ikke er klar over, at det er ulovligt, så er det et underligt gab i ens viden om basale regler.(...) Det er ret usædvanligt, fordi det indlysende er ulovligt, og fordi det er meget simpelt at forstå. Skulle man komme til at gøre det ved et uheld, fordi man ikke er opmærksom på det, så vil det blive stoppet, om ikke andet så af den, der flytter bevillingen, fordi man godt ved, hvad der kan disponeres og til hvad, lød det forleden fra professoren.

Men i dag viser det sig, at det måske ikke var så mærkeligt, at fejlen ikke blev fanget.

For de af administrationens medarbejdere, der burde have været involveret i beslutningen om at rykke rundt på de kommunale midler, blev nemlig aldrig inddraget i processen.

Det bekræfter blandt andre koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen i dag overfor TV 2/Bornholm.

- Den normale procedure havde naturligvis været, at kommunens økonomiafdeling havde været involveret fra start. I denne konkrete sag kan jeg blot konstatere, at den aldrig blev konfereret, siger han.

Økonomikonsulenter holdt udenfor
Problemet i denne del af forløbet bunder i, at kommunaldirektør Johannes Nilsson og resten af projektets styregruppe gik udenom kommunalbestyrelsen og hentede mere end 1,5 mio. kr. i Ejendomsservice og IT-afdelingens driftskonti for at øge det bevilligede anlægsbudget tilbage i januar.

Dermed udvidede man altså det anlægsbudget, politikerne allerede havde godkendt til projektet fra godt 7,7 mio. kr. til mere end 9 mio. kr. - uden at vende det med politikerne, sådan som loven ellers foreskriver, at man skal.

Ifølge økonomichef ved Bornholms Regionskommune, Stine Hansen, så er det dog kommunens procedurer altid at inddrage økonomiafdelingens ansatte, hvis man som i denne sag ønsker at rykke rundt på de kommunale bevillinger.

Men i sagen om Snorrebakken gik styregruppen altså udenom både politikerne og økonomiafdelingens konsulenter.

Fejlen kunne være opdaget
Ifølge økonomichefen var denne del af sagen efter alt at dømme aldrig kommet så vidt, hvis de medarbejdere, der ifølge kommunens egne procedurer burde have været inddraget, rent faktisk også var blevet det.

- Der er ingen tvivl om, at vi havde gjort opmærksom på, at det ikke var korrekt at afholde anlægsudgifter på driftsbudgettet i forbindelse med Snorrebakke-sagen, hvis vi var blevet rådført, siger Stine Hansen.

Kommunaldirektøren tager det, at de relevante medarbejdere aldrig blev involveret til efterretning.

- Jeg kan godt forstå, at der sidder nogle medarbejdere ude i organisationen, som siger: Hvis de bare havde spurgt os, så var det ikke gået sådan her. Så forløbet viser jo helt tydeligt, at hvis vi havde organiseret det anderledes og havde gjort tingene anderledes, så var de her ting aldrig sket, siger Johannes Nilsson.

Du kan se mere til sagen om Snorrebakken i vores nyhedsudsendelse kl. 19.30.

Aktuelle programmer på Play