Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:50Nyhedskavalkade (G)
  • 00:2019.30Nyheder (G)
  • 00:35Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 02:00Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
  • 03:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
  • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:00Vild Med Dyr - sortbjørn (G)Hvordan man lokker en sortbjørn op i en Land Rover, det kan man se i dag når Anna Louise skal ind i bjørneanlægget i Ree Park for at komme helt tæt på ungerne, der kom ud af hiet i foråret.
  • 04:30Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.

Lokale vejrstationer hjælper landmænd under høsten

I år har de bornholmske landmænd for første gang de nye lokale vejrstationer til rådighed under høstarbejdet.
I år får planteavler Lars Tolstrup for første gang hjælp til at planlægge høstarbejdet af øens tolv nye vejrstationer.

- Jeg har brugt dem stort set hver dag, siden de blev sat op, siger Lars Tolstrup.

Lars Tolstrup driver 320 hektar marker. De store arealer som nutidens landmænd skal overskue giver ifølge planterådgiver Torben Videbæk et øget behov for overblik.

- For 50 år siden var ejendommene mindre, og jorden lå lige rundt om ejendommen. Så der kunne du gå ud af køkkendøren og se, hvordan vejret var, siger Torben Videbæk, planterådgiver hos Bornholms Landbrug.

De nye vejrstationer gør altså livet nemmere for landmændene, og så hjælper de også miljøet.

- Der er noget planlægningsarbejde jeg kan gøre hjemme fra skrivebordet i stedet for at starte bilen, siger Lars Tolstrup.

I følge planterådgiver Torben Videbæk vil vejrstationerne i fremtiden også kunne varsle svampeangreb. Dermed kan landmændene bruge mindre sprøjtegift ved tage problemerne i opløbet, inden svampen rigtig får bredt sig.

Aktuelle programmer på Play