Næste udsendelse: 21:30 Sportsaften - NB Bornholms sæsonafslutning

TV i dag

 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Torben Munksgaard
 • 21:30Sportsaften - NB Bornholms sæsonafslutning
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
 • 22:40Mellem os (G)Anders Lindholm er netop hjemkommet fra Bangladesh, hvor han har været teamleder på et projekt, der havde til formål at bygge et logistisk center til distribution af fødevarer til verdens største flygtningelejr. Du kan møde ham i onsdagens udgave af Mellem Os og høre om hans bedrifter. Jette Hvidtfeldt er også i studiet. Hun har skrevet bogen "Det gik udmærket" om Niels Anker Kofoed, og hun fortæller om sit arbejde med bogen.
 • 23:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
 • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Torben Munksgaard
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Møde i Region Hovedstaden d. 19. juni (G)
 • 03:55Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
 • 04:30Mellem os (G)Anders Lindholm er netop hjemkommet fra Bangladesh, hvor han har været teamleder på et projekt, der havde til formål at bygge et logistisk center til distribution af fødevarer til verdens største flygtningelejr. Du kan møde ham i onsdagens udgave af Mellem Os og høre om hans bedrifter. Jette Hvidtfeldt er også i studiet. Hun har skrevet bogen "Det gik udmærket" om Niels Anker Kofoed, og hun fortæller om sit arbejde med bogen.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Torben Munksgaard

Trusselsvurdering afgørende for prisen

Folkemødet blev afholdt i skyggen af et terrorramt Europa. Bornholms Politi slår fast, at trusselsbilledet er afgørende for prisen på politiindsatsen.
Igen i år var politiet massivt tilstede i Allinge under Folkemødet. Det er en bekostelig affære at beskytte den politiske festival, men politiet har i år brugt en million kroner mindre på opgaven end i 2015.

Bornholms Politis politidirektør mener, det er vanskeligt at vurdere, om der kan findes yderligere besparelser næste år.

- Et af de allervigtigste parametre er den generelle trusselsvurdering, der er imod Danmark, men også trusselsvurderingen i relation til Folkemødet. Derfor er det et hypotetisk spørgsmål at tale om, hvordan politiindsatsen til Folkemødet kommer til at se ud næste år, siger Peter Møller Nielsen, politidirektør ved Bornholms Politi.

Politiet vil ikke oplyse, hvor mange betjente der været tilstede under Folkemødet, men den samlede regning for indsatsen løber i år op på 23,9 millioner kroner.

Sidste år kostede politiindsatsen 24,9 millioner kroner. Politiet har altså i år brugt en million kroner mindre på opgaven.

- Det er ikke meningen, at vi bare skal spare penge for at spare penge. Det er ikke det, det går ud på. Det går ud på at sige: kan vi optimere, den indsats vi gør, og kan vi gøre den for lidt færre penge, siger Peter Møller Nielsen.

Selvom der er brugt lidt færre penge i år, så er der dog langt ned til de 850.000 kroner politiindsatsen kostede i 2014.