Kommunalvalg 2013

 • FV19: Kandidater ser frem til 'boble' brister

  • Valgkampen har nu kørt i 27 dage, og kandidaterne ser frem til at få vælgernes dom på onsdag.
  • Denne valgkamp til folketingsvalget har været den længste siden 1975.

   Her til eftermiddag og aften skulle folketingskandidaterne endnu en gang debattere, og når valgkampen kører på sin 27. dag, så begynder trætheden at melde sig hos kandidaterne.

   - Det har været den længste valgkamp, jeg har haft, og det kan man selvfølgelig også mærke i kroppen. Men vi kæmper til det sidste, siger Joachim Hjorting, Det Konservative Folkeparti.

   Og Peter Juel-Jensen fra Venstre giver ham ret.

   - Det har været den længste jobsamtale, jeg nogensinde været til, konstaterer han.

   Mandag eftermiddag var Danske Bank i Rønne rammen om endnu en debat. Her kom de tilhørende med spørgsmål, og folketingskandidaterne argumenterede og debatterede om alt fra sundhed til halal.

   Efter endnu en debat og to dage til folketingsvalget skal stå, så ser politikerne - trods politisk ståsted - frem til, at det bliver grundlovsdag, borgerne skal til stemmeurnerne og valgkamps 'boblen' brister.

   - Jeg tror slet ikke, jeg kan sove, når det er overstået. Man er i sådan en boble, så jeg ved faktisk ikke, hvordan det bliver at komme ud af den boble, siger Mathilde Lissau, spidskandidat, Radikale Venstre.

   - Jeg glæder mig rigtig meget til på onsdag, fortæller Jess Christian Persson, spidskandidat, Dansk Folkeparti.

   - Jeg glæder mig til at få mit helt almindelige hverdagsliv tilbage igen. Selvom det er super spændende og fedt at lave politik, så er det også virkelig, virkelig hårdt, mener Maria Hach, Alternativet.

   - Jeg glæder mig ekstremt meget. Det kan jeg ikke sætte ord på. Det kan næsten ikke gå hurtigt nok, siger Niels Chresten Andersen, Kristendemokraterne.

   - Jeg glæder mig mere til på torsdag, afslutter Morten Riis fra Enhedslisten og griner.

   Du kan se meget mere til folketingskandidaterne i vores nyhedsudsendelse klokken 22:00. Og hvis du vil vide mere om partierne, så kan du se eller gense en lang række programmer og debatter på play.tv2bornholm.dk.