Kommunalvalg 2013

 • Ugebrevet A4: Lea Wermelin alternativ som minister

  • Skulle Socialdemokratiet vælge at lave en mindretalsregering, så har ugebrevet A4 et bud på en ministerlister, hvor bornholmske Lea Wermelin er i spil.
  • En ny rød regering formodes at nedlægge flere udskældte ministerier og samle andre. Et nyt grønt superministerium er på tegnebrættet, skriver Ugebrevet A4 og her er bornholmske Lea Wermelin i spil.

   På baggrund af samtaler med flere topkilder i Socialdemokratiet har Ugebrevet A4 givet deres bud på en ministerliste, hvis Mette Frederiksen skulle vælge at lave en socialdemokratisk mindretalsregering.

   I spil som klima- og energiminister er Dan Jørgensen, men Ugebrevet A4 peger også på et bornholmsk bud.

   - Alternativt kan Lea Wermelin eller Jens Joel, der begge sidder i Folketingets klima- og energivalg, sætte sig i ministerstolen, skriver Ugebrevet A4.

   Det grønne superministerium skal sætte gang i en grøn omstilling og brande regeringen overfor de unge, mener Ugebrevet A4.

   Blandt de ministerposter, som forventes nedlagt er Sophie Løhdes (V) post som minister for offentlig innovation, Thyra Franks ministerium for ældre og en minister for fiskeri-, ligestiling og nordisk samarbejde. Disse områder forventes lagt over i andre ministerier.