Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Viceborgmester: Både godt og skidt

Anne Thomas fra Alternativet glæder sig over udsigten til nye statslige arbejdspladser og tilflyttere. Men baggrunden for et større dansk forsvar er trist.
- Jeg synes, det er en spændende aldersgruppe at få hertil, siger Alternativets viceborgmester, Anne Thomas til nyheden om flere soldater på Almegårds Kaserne som følge af det nye forsvarsforlig:

- Vi ved, at der er mange unge i København, der gerne vil flytte hertil, men der skal ofte findes job til to, siger Anne Thomas, der nu mener, at der åbner sig flere muligheder for folk, der gerne vil flytte til Bornholm.

Almegårds Kaserne får tilført 100 nye fastansatte stillinger. Erfaringen fra i dag viser, at ca. en tredjedel af de ansatte på kasernen slår sig ned på øen. Og det betyder, at det er mindst 33, måske endnu flere, samt eventuelle partnere, som kommunen skal tænke over at gøre klar til: Er der lejeboliger nok, dagsinstitutioner og andre tilbud. Og den større mængde gør den politiske opgave nemmere, fortæller Anne Thomas.

Men når det så er sagt, så er baggrunden for at flere soldater nu kommer til øen ikke positiv, mener Anne Thomas:

- Det er sørgeligt, at situationen nu er sådan, at vi må opruste. Det tror jeg ikke, at der er nogen, der synes er godt.