Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

SIRI besøgte Bormholm

Når det kommer til integration, så kigges der på Bornholm. Derfor var Styrelsen for International Rekruttering og Integration i dag på besøg på øen.
Når det gælder vellykket integration af flygtninge, har man i København bl.a. rettet kikkerten mod Bornholm. Landsdelen lå i en af de nyeste målinger på en 10.-plads blandt alle landets 98 kommuner.

I dag var to specialkonsulenter fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) på Bornholm for at lære om kommunens praksis og drage nytte af de bornholmske erfaringer.

- De var rundt i alle afkroge af den bornholmske integration. I den virksomhedsrettede del og den civile, fortæller Rikke Holm, konstitueret leder af Integration hos Regionskommunen.

Formand for BRK’s nye Job-, Udvikling- og Fritidsudvalg Maria Fromseier Kjærgaard fra Socialdemokratiet finder det positivt, at vi på Bornholm nu får besøg fra styrelsen under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

– Det er super spændende, at vores praksis og positive erfaringer i integrationsindsatsen på Bornholm kan blive bredt ud til styrelsen og kommuner og andre i det øvrige Danmark, forklarer hun.

– Vi er lykkedes med rigtig gode ting, og bl.a. er vi rigtig dygtige til at få de mandlige flygtninge i arbejde. Til gengæld har vi ikke været nær så gode at få løftet kvinderne ind på arbejdsmarkedet, så vi kommer formentlig til at lægge en stor indsats her også i den kommende tid, forklarer Maria Fromseier Kjærgaard