Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Nej tak til etagebyggeri på havnen i Rønne

Hverken Venstre eller Rønne Havns socialdemokratiske formand vil have boligbyggeri på Nørrekås i Rønne.
Det er ikke alle, der finder en 10 etagers boligblok på Nørrekås attraktiv.

- Vi er lidt betænkelige ved det. Havnen er vores erhvervshavn, og der skal vi kunne drive vores erhverv uforstyrret. Hvis der kommer boligbyggeri, kan det være med til at stoppe udviklingen på havnen, siger Venstres gruppeformand Søren Schow.

Idéen om etagebyggeri på Nørrekås blev i går fremført af både Bo42's direktør Ebbe Frank og direktør Kim Christiansen fra Nordbornholms Byggeforretning.

Men der er ikke den store opbakning til idéen. Heller ikke fra Rønne Havns formand, socialdemokraten Thomas Thors:

- Som formand for havnen, kan jeg ikke acceptere, at der bliver lagt boliger på havnens område. Det er simpelthen sådan, at boliger vil forhindre normal havnevirksomhed, siger Thomas Thors.

Det han hentyder til, er miljøbeskyttelsesloven. Den betyder nemlig, at beboere i eventuelt nye boliger på Nørrekås kan klage over støjgener fra aktivitet på havnen. Får klageren medhold, skal havnen eller virksomheder på havnen rette ind og sørge for at støjen bliver reduceret.