Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Grosbøll møder Dansk Erhverv

I morgen bliver bedre betjening af de bornholmske virksomheder sat på dagsordenen, når Winni Grosbøll møder Dansk Erhverv.
Bornholms Regionskommune har i morgen inviteret Dansk Erhverv til øen for at diskutere, hvordan man bedre kan betjene virksomhederne. Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

- Bornholms Regionskommune er i gang med at lave en del ændringer på erhvervsområdet. Regionskommunens overordnede mål er at blive bedre til at betjene virksomhederne og levere en hurtigere og bedre sagsbehandling. Det er et meget prisværdigt mål, som vi naturligvis gerne vil hjælpe til med at realisere, siger Niels Milling, underdirektør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

På forhånd er der ros til Bornholms borgmester for at søge dialogen med erhvervslivet.

- Erhvervslivet har altid brug for en hurtig og smidig sagsbehandling, så det offentlige ikke kommer til at virke som en flaskehals, hvor nye tiltag bliver forsinket. Jeg kan også forstå, at Bornholms Regionskommune vil etablere et brugerråd på erhvervsområdet, der skal være med til at sætter rammer for, hvad god sagsbehandling er og følge med i, hvordan den kommunale service opleves. Det er meget klogt at inddrage erhvervslivet, for det er jo dem, der her ved, hvor skoen så at sige trykker, skriver Niels Milling.