Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

KB: Solcellepark ved Kannikegårdsvej

Arbejdet med en 23 ha. stor solcellepark ved Kannikegårdsvej på Balka fortsætter. Trods flere negative høringsvar, skal en lokalplan skal nu udarbejdes.
Kommunalbestyrelsen besluttede 21. december 2017 at sende planer om en 23 ha. stor solcellepark ved Kannikegårdsvej på Balka i offentlig høring.

Kommunen har nu modtaget en række indsigelser og i Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget har man ikke kunne opnå et flertal for en indstilling. Søren Schow, Thomas Thors og Winni Grosbøll går ind for en solcellepark, mens Leif Olsen, Kirstine van Sabben og Linda Kofoed Persson ikke kunne tilslutte sig indstillingen. De tre sidste ønsker, at man afventer en strategisk planlægning for solceller på Bornholm, samt at der tages hensyn til høringssvarene.

- Vi skal ikke forhaste os og derfor siger jeg nej til det her forslag, lød det fra Leif Olsen(F)

- Vi kan godt tilslutte os, blot man imødekommer naboernes ønske om beplantning - og at det skal være en høj beplantning fra start, lød det fra Nicklas Fick(Ø).

- Altså, hvis man skal sætte støre træer, så tror jeg, at bliver lidt dyrt, lød det fra Søren Schow(V), hvilket Leif Olsen(F) - noget modvilligt - var enig i. Han kunne dog ikke stemme for, at der arbejdes videre med de nuværende planer.

Ø, A, V, K, Å stemte for.