Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Udflytning koster på rejsekontoen

Flytningen fra København til Rønne har været dyr for Rådet for Socialt Udsattes rejsekonto, der er firedoblet.
Det koster Rådet for Socialt Udsatte 190.000 kroner, at de fem medarbejdere jævnligt må tage til møder i København.

Det fortæller sekretariatschef Ole Kjærgaard til TV2.

Før rådet blev flyttet fra København til Rønne var de samlede rejseudgifter på mellem 25 og 50.000 kroner. Altså koster det omkring fire gange så meget, at medarbejderne jævnligt må flyve over til møder i hovedstaden.

I forbindelse med den anden runde af de statslige udflytninger, har de berørte arbejdspladser skulle aflevere beregninger for, hvad de forventer, det kommer til at koste, og her matcher billedet meget godt erfaringen fra Rådet for Socialt Udsatte; der er udsigt til større rejseudgifter, fordi politikere og andre centrale aktører stadig befinder sig i København.

Venstrekvinden Sophie Løhde, der som minister for offentlig innovation har ansvaret for udflytningerne, afviser dog overfor TV2, at det skulle være nødvendigt for rådene at opholde sig så meget i hovedstaden.

- De er sat i verden for alle danskere, og dermed bør de også være repræsenteret og placeret i hele landet, siger Sophie Løhde til TV2. Og hun understreger, at det er en politisk prioritet for regeringen og ikke en såkaldt spareøvelse.

De forskellige råd har investeret i udstyr til at afholde videokonferencer. Noget som for eksempel også Udenrigsministeriet benytter til kontakten til ambassader over hele verden.

- Så kan vi nok også godt gennemføre videokonferencer fra København til Rønne og omvendt, siger Sophie Løhde.

Hos Rådet for Socialt Udsatte siger sekretariatschef Ole Kjærsgaard, at man kigger på de ting, rådet bliver inviteret til, og overvejer, om man bør være der eller ej.