Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

KB: Skolerne skal indkøbe iPads til 0.-3. klasser

Fremover skal øens folkeskolerne indkøbe en iPad til alle elever i 0.-3. klasse. Det forslag vakte debat, men et flertal i kommunalbestyrelsen stemte for.
På forsøgsbasis har man i øens folkeskolerne indkøbt en iPad ti alle børn i indskolingen, dvs. 0.-3. klasse. Skolerne er begejstret, selvom der også har være nogle elever, som spillede for meget på de udlånte iPads.

Forsøget er udløbet, men vi vil gerne gøre det permanent, lød det fra Morten Riis(Ø), udvalgsformand i Børne og Skoleudvalget.

- Det kan lyde mærkeligt, at en gammel socialist står her og taler for frit valg, men jeg forstå ikke, at skolerne SKAL indkøbe iPads - i stedet for, at de får mulighed for det, lød det fra Leif Olsen(F).

Netop det, at kommunalbestyrelsen nu pålægger øens skoleledere indkøb af iPads, vakte hovedrysten i nogle partier.

- Det er sjældent at Leif og jeg er enige, men det er vi her. Vi fratager skolerne muligheden for selv at disponere deres økonomi, supplerede Linda Kofod Persson(O).

- Jeg er enig i, at alle skoler skal have samme kvalitet, men hvordan de når målet pædagogisk, vil jeg ikke blande mig i. Men - nu har vi spurgt dem (øens folkeskoler) og de vil have en iPad til alle, så jeg stemmer for, Anne Thomas fra Alternativet.

- iPads er blevet implementeret og det fungeret rigtig godt derude på øens skoler, Maike Fiil(V). Hun tilføjede:

- Det er blevet diskuteret, om nogle elever har spillet for meget på deres iPads og man kan godt diskutere, om eleverne skal have deres iPad med hjem for at lade den op. Men - for ikke at skabe konflikt mellem skolerne - hvem har iPads, hvem har ikke - så stemmer jeg for, lød det for Maike Fiil(V), medlem af Børne- og Skoleudvalget.

Forslaget om iPads til alle 0.-3. klasses elever blev vedtaget med stemmerne 17 for og 6 i mod.