Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Fællesskab er fællesnævner d. 1. maj

1. maj er for flere lig med fællesskab. Sådan var det også for flere af dem, der var mødt op til morgenmad og taler i Aakirkeby.
Flere har brugt morgenen på at fejre 1. maj. Socialdemokratiet har haft flere forskellige arrangementer i de bornholmske byer. Et af stederne var i Aakirkeby, hvor omkring 20 mennesker var mødt op for at spise morgenmad sammen og høre taler. En af dem, der var på talerstolen, var Leila Lindén, der er regionsrådsmedlem for Socialdemokratiet, og for hende er fagbevægelsen vigtig:

- Den er fuldstændig lige så relevant, som den altid har været. Uden parti og fagbevægelse havde vi ikke været, hvor vi er i dag, siger Leila Lindén.

I Aakirkeby var der ikke mødt mange unge mennesker op, men regionsrådsmedlemmet tror på, at de unge forstår betydningen af fagbevægelsen.

- Som helt ung - og det kan jeg også huske fra mig selv, der meldte jeg mig ind i Dansk Sygeplejeråd, fordi det gjorde vi bare. Men i dag er det nok ikke noget, man bare gør. Og dog tror jeg, at de unge er klar over, at vi skal stå sammen for at have de goder vi har og få goder, der er endnu bedre. Vi har jo lige set det nu her, med "Alle for en", siger Leila Lindén.

Netop fællesskab lyder til at være fællesnævneren for 1. maj for flere af dem, der var mødt op til arrangementet i Aakirkeby tirsdag morgen.

- Det står for fællesskab. Den er den dag, hvor vi viser, at vi er solidariske fra top til bund. Det er bare den dag, hvor vi viser, at vi står sammen, siger Lykke Jensen, der er medlem af Socialdemokratiet i Aakirkeby.