Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Valg til skolebestyrelser skydes i gang

Gennem maj er der valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelserne på de bornholmske folkeskoler.
Torsdag aften kl. 18 starter det første valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelserne på de otte Bornholms folkeskoler. Det er Paradisbakkeskolen, der lægger ud.

Kennet Larsen er skolebestyrelsesformand på Paradisbakkeskolen. For ham er det en vigtig post, hvor han kan være med til at have indflydelse på, hvordan hans børns skole fungerer:

- De folk, der sidder derinde, er engageret i og med, at de har børn, der går på skolen. Og du vil altid gøre det bedste for dine børn. Vil man det, så er skolebestyrelsen der, hvor man har størst indflydelse, siger Kennet Larsen.

Det er kun halvdelen af forældrerepræsentanterne, der er på valg denne gang. De valgte sidder i bestyrelsen i fire år, og man holder derfor valg hvert andet år, hvor halvdelen stiller op til valg. Kennet Larsen er ikke selv på valg denne gang.

Forældrene har et flertal af pladserne i skolebestyrelserne, hvor også personale og elever er repræsenteret. Men selvom man kan få indflydelse på skolens budget og fremtid, så er det ikke altid nemt at finde forældre, som har lyst til at være en del af skolebestyrelserne.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der var nogle flere, der stillede op. Og derfor har vi i år også forsøgt at gøre noget ud af at fortælle om, hvad der sker i en skolebestyrelse, siger Steen Ebdrup, der er skolechef i Bornholms Regionskommune.

Skolechefen håber, at deres indsats betyder, at flere stille op til valgene i maj.

Planen for skolebestyrelsesvalgene ser sådan ud:

Paradisbakkeskolen torsdag 3. maj kl. 18.00

Kildebakken mandag 7. maj kl. 18.00

Svartingedal Skole mandag 14. maj kl. 18.00

Aavangsskolen tirsdag 15. maj kl. 19.00

Heldagsskolen onsdag 16. maj kl. 19.00

Hans Rømer Skolen torsdag 17. maj kl. 19.00

Kongeskærskolen tirsdag 22. maj kl. 18.30

Søndermarksskolen tirsdag 29. maj kl. 17.00