Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Bred aftale om forbud mod proformaægteskaber

En række partier har i dag indgået en aftale, der skal forhindre, at dansk ægteskabslovgivning misbruges til at opnå ophold i EU.
Det skal være slut med proformaægteskaber. Regeringen og Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har i dag indgået en aftale, der forbyder proformaægteskaber i Danmark, hvor målet er at skaffe sig ophold i EU.

- Jeg er rigtigt glad for, at vi har lavet en bred aftale i Folketinget, som sætter en effektiv stopper for proformaægteskaber. Den betyder, at Danmark fremover ikke kan misbruges til, at udlændinge snyder sig til ophold i EU gennem proformaægteskaber, forklarer børne- og socialminister Mai Mercado fra Det Konservative Folkeparti, og fortsætter:

- Vi sikrer dermed også, at kriminelle netværk ikke kan tjene penge på desperate menneskers håb om en bedre fremtid i Europa gennem et dansk proformaægteskab.

Samtidig bliver der oprettet en specialiseret enhed, der skal kontrollere de udenlandske par, hvor begge parter ikke er danske statsborgere og ikke har ret til tidsubegrænset ophold i Danmark.

Sagsbehandlingstiden skal være kort. Hensigten er, at enheden inden 1 uge efter modtagelsen af en ansøgning skal have afgjort sagen, hvis der ikke er nogen mistanke om proformaægteskab eller falske dokumenter.

- Den brede aftale om forbud mod proformaægteskaber smækker bagdøren til EU i for udlændinge, som gifter sig alene for at få ret til ophold. Men vi har samtidig sørget for, at aftalen ikke kommer til at gå ud over den gode bryllupsturisme. Så udenlandske par kan stadig komme direkte til Ærø, Tønder eller andre steder i Danmark og blive gift i smukke rammer, fortæller Mai Mercado.

Enheden skal i de sager, hvor der er en mistanke, gennemføre en dybdegående undersøgelse, så der er sikkerhed for, at indgåelsen af proformaægteskaber i Danmark stoppes.

En opgørelse fra Bornholms Regionskommune fra 2016 viste, at 108 par med ikke dansk statsborgerskab blev viet på Bornholm i 2016. Oplysningerne fra BRK er opgjort på baggrund af statsborgerskab og ikke bopæl. Parrene kan derfor have været bosat i Danmark.

Forbuddet mod at indgå sådanne proformaægteskaber skal træde i kraft den 1. januar 2019.