Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Bevarende lokalplaner bliver ikke ophævet uden mål

De bevarende lokalplaner for Nyker, Hasle og Klemensker skal ophæves, mener politikerne. Men resten af de bornholmske byer behøver ikke frygte det samme.
I Hasle, Klemensker og Nyker er de glade for, at Økonomi- og planudvalget vil ophæve de bevarende lokalplaner for byerne. Men i Rønne Byforening har de ingen ønsker om at gå samme vej.

- Det er vigtigt, at man holder fast i det arbejde, man har haft i mange år og ikke bare kaster det væk, siger Niels-Holger Larsen, formand for Rønne Byforening.

Grunden til, at politikerne vil ophæve de bevarende lokalplaner i Nyker, Hasle og Klemensker, er, at lokalplanerne bremser byernes udvikling, da byggesagsbehandlingen er lang for borgerne.

Men andre byer på Bornholm, hvor man ikke ønsker, at de bevarende lokalplaner skal ophæves, behøver ikke frygte, at politikerne vil gøre det samme her.

Linda Kofoed Persson fra Dansk Folkeparti er medlem af Økonomi-, erhvervs- og planudvalget i Bornholms Regionskommune, og hun mener, at man vil kigge på ophævelsen af de bevarende lokalplaner, hvis byerne selv ønsker det, og derfor behøver byerne ikke at frygte, at det sker imod deres vilje.

- Altså jeg kan slet ikke forestille mig at ophæve lokalplaner i en by som Svaneke, Gudhjem eller den gamle bydel i Rønne for den sags skyld, som er så unikke i den måde, de er bygget op på, siger Linda Kofoed Persson.

Lige nu er man i gang med at lave nye bevarende lokalplaner for Svaneke og Allinge-Sandvig. Rønne fik sidst laver en bevarende lokalplan i 2011, og Niels-Holger Larsen mener ikke, at de bevarende lokalplaner i Rønne er med til at stoppe byens udvikling, som de er i Nyker, Hasle og Klemensker:

- Der er ingen grænser for udviklingen, kan man sige, men man skal passe på de gamle huse, siger Niels-Holger Larsen.