Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Venstre om strukturfondsmilder: Det er en form sag

Venstres erhvervsordfører er overbevist om, at anbefalinger om en forenkling af erhvervsfremme-systemet ikke vil påvirke strukturfondsmidler.
Danmark risikerer at miste 350 millioner kroner i vækststøtte, hvis man nedlægger de regionale vækstfora.

Det fremgik af et svar, som EU-Kommissionen har sendt til Danmark, skrev Ugebrevet Mandag Morgen tidligere i dag.

Men Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, er langt fra enig i den udmelding.

- Der er i det brev fra EU-kommissionen intet, der siger, at strukturfondspengene på nogen måde er i fare, understreger Torsten Schack Pedersen. Han påpeger, at det ikke er et problem at omlægge udmøntningen af strukturfondsmidlerne til en national styrelse.

Selvom flere har udtrykt sine bekymringer om de anbefalinger, forenklingsudvalget for erhvervsfremme har fremsat, så er der ifølge Torsten Schack Pedersen intet at være nervøs for.

- Der vil rundt omkring komme, et ikke helt præcist antal, erhvervshuse, der vil kigge på lokale forhold. Så jeg vil absolut ikke være bekymret, hvis jeg var bornholmer. Tværtimod vil jeg glæde mig over, at vi får et mere strømlinet erhvervsfremmesystem, som har mere fokus på virksomhederne end det, der er tilfældet i dag, fortæller Torsten Schack til TV 2/Bornholm.