Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 00:1019.30Nyheder (G)
 • 00:20Sommerservice (G)
 • 00:30Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:55Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
 • 01:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 02:10Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:40Månedens foredrag - Anders Pihl (G)"Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra?" Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Flere sider af Jens Henrik Jensen (G)Forfatter Jens Henrik Jensen fortæller om sin krimiroman "De frosne flammer".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
 • 05:00Stafetten - Morten Holten (G)Morten Holten flyttede 1. januar 2015 med sin familie til Bornholm. Han arbejder nu som direktør i Bornholms Brand. Morten Holten er optaget af øens udvikling og ser fortrøstningsfuldt på Bornholms fremtid.

KB: Rådhuse i Tejn og Nexø overlever

7.6 mio kr. er nu givet til klargøring af Snorrebakken, så bygningen kan rumme erhvervsafdeling og borgermesterkontor. Rådhusene i Tejn og Nexø består.
- Medarbejderne i kommunen vil gerne arbejde under samme tag. Det er dét de ønsker, så derfor kan vi ikke stemme for at beholde Tejn og Nexø Rådhus. Sådan lød det nærmest samstemmende fra Bornholmerlisten og Dansk Folkeparti.

Resten af kommunalbetsyrelsen var derimod positivt stemt for fortsat at have kommunale arbejdspladser på de to rådhuse i Tejn og Nexø.

Årsagen til denne debat - igen igen - skyldes en vedtagelse om, at kommunaldirektøren skal præsentere en 10-års plan for den kommunale adminstration i eksisterende rammer.

I aftes kunne der stemmes om to modeller:

Model 1: Alle administrative medarbejdere på tre hovedadresser i Rønne: Ullasvej mv., Landemærket og Snorrebakken. Det betyder at rådhusene i Tejn og Nexø forlades.

Model 2: Bibeholder de nuværende bygninger i Tejn og Nexø.
Fra Ullasvej overflyttes Center Erhverv, Byg og Sekretariat inklusiv de 23 medarbejdere overflyttet fra Tejn, samt et mindre antal medarbejdere i Business Center Bornholm og Vækstforumsekretariatet. Samt borgmesterkontoret og direktionen. De flyttes til Snorrebakken. Muligvis skal nogle flyttes til Tejn.

Et flertal i kommunalbestyrelsen stemte for model 2.