Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Bopælspligt håndhæves: 150 boligejere er kontaktet

Kommunen har nu skrevet brev til 150 husejere, hvor der er tvivl om, hvorvidt de overholder bopælspligten eller ej. Byforeningsformand er "utrolig glad".
Det kunne være dejligt med et sommerhus i Allinge, Gudhjem eller Svaneke, men den går ikke - for her er der bopælspligt, ganske som i byerne Rønne, Aakirkeby, Nexø, Hasle og Klemensker.

- Vi har nu sat et par jurister i gang med at skrive breve ud til de husejere, hvor vi er i tvivl om, hvorvidt de overholder bopælspligten eller ej, fortæller Steen Birkedal, chef for kommunens Center for Erhverv, Byg og Sekretariat.

Foreløbig er der sendt 150 breve ud til husejere i henholdsvis Allinge, Gudhjem, Svaneke og Melsted, hvilket glæder byforeningsformanden i Svaneke:

- Det er vi utrolig glade for. Vi har været ret spændte på, hvor alvorligt kommunen ville gøre noget ved det, for indtil nu er det gået ret langsomt med at realisere deres egne mål, siger Henrik Søby.

At de 150 breve lige netop er sendt ud til husejere i byerne Allinge, Gudhjem, Svaneke og Melsted er der en årsag til.

- Det er klart fra de byer, at vi fået flest henvendelser, siger Steen Birkedal og tilføjer:

- Og så har vores tilgang været - lad os dykke ned i problemet der, hvor det tilsyneladende er størst.

Hør et par af de forklaringer, som de pågældende 150 husejere har. Se nyhederne kl. 19:30.