Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Budgetmøde: Det hele er uoverskueligt

I dag mødtes kommunalbestyrelsen til budgetmøde, hvor den drøftede spareforslag for 50 millioner kroner. En uoverskuelig opgave, hvis man er nyvalgt.
Kommunens kommende administrationscenter på Snorrebakken var i dag rammen om det sidste budgetmøde før kommunalbestyrelsen i slutningen af måneden, skal lave en budgetaftale for 2019. Der skal findes mindst 31 millioner kroner, hvis næste års kommunale budget skal hænge sammen, og der er er udarbejdet spareforslag for 50 millioner kroner. Derudover skal der findes penge til eventuelle nye tiltag. Og det er som altid en stor udfordring for politikerne, især for de nyvalgte.

- Jeg håber, at man kan spare så lidt som muligt på de varme hænder, men der er bare mange forslag, siger det nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlem fra Socialdemokratiet Ole Rødvig.

Præcis 132 spareforslag stod på dagsordenen til dagens møde.

- Lige nu er mit hoved helt fyldt op, og jeg synes det hele virker meget uoverskueligt, men jeg regner med, at jeg efter vores gruppemøde på torsdag får et bedre overblik, siger det nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlem Sabine Nicoline Lyngberg fra Dansk Folkeparti.

Det er dog ikke kun for de nyvalgte, at det med budget kan være en udfordring. Selv for garvede politikere, som borgmester Winni Grosbøll, byder budgetlægningen hvert år på udfordringer:

- Et af de dilemmaer vi har diskuteret i dag er, hvordan man laver besparelser samtidig med, at man bevarer trivsel og arbejdsglæde, og hvordan man laver besparelser samtidig med, at man gerne vil blive ved med at være et sted, der emmer af begejstring og engagement og kan tiltrække nye folk.

Og hvordan man gør det, snakker kommunalbestyrelsen videre om den 30. og 31. august, når den mødes for at blive enige om næste års budget.