Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Smøger skal helt ud af skoletiden

Et totalt forbud mod rygning hele skoledagen, kan være en løsning til at få antallet af rygere til at falde i folkeskolen. Det mener Dansk Folkeparti.
I dag er der rygning forbudt på alle kommunens ejendomme. Men forlader skoleelever skolens grund i en pause er der intet til hinder for, at de pulser løs. Det bliver der måske lavet om på:

- Vi bliver nok nødt til at indføre et forbud, og så må vi appellere til at forældrene også tager et ansvar, siger Linda Kofoed Persson, medlem af børne- og skoleudvalget.

Formanden for børne- og skoleudvalget, Morten Riis, er ikke enig i den del, der handler om et totalt forbud:

- Det kan jeg ikke lige se fidusen i, og så er det også et kraftigt indgreb i den personlige frihed, siger Morten Riis.

Morten Riis har også svært ved at se, hvordan eleverne skal sanktioneres, hvis de overtræder reglerne.

Egentlig bryder Linda Kofoed Persson sig slet ikke om et forbud, men hun mener, det er eneste løsning, der virker. Hun medgiver dog, at det med sanktioner mod elever, der overtræder et forbud, er problematisk:

- Vi har jo en undervisningspligt, og vi kan ikke bare bortvise elever, der ryger på matriklen. Og det synes jeg er problemet i det her, siger Linda Kofoed Persson.

Indtil videre har 10 kommuner landet over indført totalt rygeforbud i hele skoletiden.