Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Læger vil ikke tvinges til Bornholm

Onsdag foreslog formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, at læger i regionen skal tage vagter på øen. Men det forslag siger Yngre Læger nej til.
I næste års budget skal Bornholms Hospital finde besparelser på 12 millioner kroner for at få budgettet til at gå op. De 8 millioner kroner skyldes, at der mangler læger på Bornholm, og at man derfor må hente lægevikarer udenfor øen til hospitalet.

Onsdag sagde formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt, til TV 2/Bornholm:

- Jeg synes sådan set, at det er meget mere relevant, at vi går ind og lægger et politisk pres - og det er også et pres på fagforeningerne om, at når man er ansat i Region Hovedstaden, så synes jeg også, at man skal tage en håndfuld vagter om måneden på Bornholm. Det må være ret og rimeligt, at vi også kræver det af vores medarbejdere.

Han tror ikke på, at den eneste løsning er, at give flere penge til Bornholms Hospital for at få budgettet til at gå op. I stedet synes han, at man skal finde en løsning på lægemanglen på Bornholm.

Men hans forslag om at kræve, at læger fra resten af regionen skal have et antal vagter på Bornholm i løbet af en måned, bliver ikke mødt positivt af organisationen Yngre Læger, der blandt andet arbejder på at forbedre lægernes arbejdsmiljø.

- Jeg synes, at det er et dårligt forslag, og at det er en kortsigtet løsning. Bornholms patienter skal selvfølgelig passes af læger, men det skal være læger, der er rekrutteret til at arbejde på Bornholm. Læger der arbejder på Sjælland har ikke lyst til at komme til Bornholm, medmindre det er på frivillig basis, siger Camilla Rathcke, der er formand for Yngre Læger.

Hun mener ikke, at det vil gavne hverken patienter eller læger, hvis man tvinger lægerne til at tage vagter på Bornholm.

- Hvis man skal løfte kvaliteten, skal man have læger på sigt, og det gør man ikke med løsrevne vikarer, som ind imellem tvinges til Bornholm, og som ikke kender forholdene, sygeplejerskerne og det team, som de skal arbejde i, siger Camilla Rathcke.