Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Alt for mange er utilfredse med folkeskolen

Ifølge formanden for Børne- og Skoleudvalget i Bornholms Regionskommune er antallet af forældre, der er utilfredse med de bornholmske folkeskoler, alt for højt.
At hver fjerde forældre med et barn i en af de bornholmske folkeskoler er utilfredse med skolen, er ikke godt nok, hvis man spørger formanden for Børne- og Skoleudvalget, Morten Riis.

- Det er jo alt for højt. Selvfølgelig er det det. Der er jo en meget stor andel af forældre, der har valgt folkeskolen fra også, siger Morten Riis.

34,8 procent af de bornholmske skolebørn gik på en fri- eller privatskole i 2017. Til sammenligning var tallet i 2013 24,9 procent. Og netop fravalget af folkeskolen har været med til, at kommunen har valgt at lave en skoleundersøgelse.

- Det har vi valgt, fordi vi over nogle år har oplevet, at der er flere og flere forældre, der fravælger folkeskolen, og det er jo ikke tilfredsstillende eller holdbart, at man som politisk udvalg bare sidder og følger den udvikling, siger Morten Riis.

Tue Pelle Christiansen er formand for skolebestyrelsen på Kongeskærskolen, og han var med til fremlæggelsen af undersøgelsen torsdag morgen:

- Det må man jo tage til efterretning, og så er det jo noget, man skal arbejde videre med både på skolerne og i kommunen, siger Tue Pelle Christiansen.

Til fremlæggelsen blev der fremhævet flere fokuspunkter, som man kan arbejde på for at gøre den bornholmske folkeskole bedre. Heriblandt ville man opbygge et bedre tillidsforhold mellem skole og forældre og sikre en bedre trivsel for eleverne. Fokuspunkterne kommer ikke bag på Tue Pelle Christiansen.

- Det er noget, vi skal have drøftet i vores skolebestyrelser. Men jeg tror ikke, at det er noget, der kommer som en overraskelse for os forældre, der sidder i bestyrelserne, siger Tue Pelle Christiansen.

Men ifølge Tue Pelle Christiansen, så er det ikke meget, der skal til for at forbedre forholdene i folkeskolerne:

- Man skal have rammerne i orden, og så skal eleverne være glade for at være der. Hvis så lærerne også er glade for at være der, og forældrene er tilfredse, så tror jeg, at vi er ved at være i hus, siger Tue Pelle Christiansen.

Bornholms Regionskommune skal nu finde ud af, hvordan de kan bruge undersøgelsen til at skabe bedre forhold på de bornholmske folkeskoler.

- Nu har vi det her materiale, hvor vi konkret kan sige, at det er det her, som folk er utilfredse med, og nu synes jeg, at det vil være en rigtig god idé, at vi har en snak med vores skolebestyrelser og vores ansatte om, hvordan vi mener, at vi kan løfte i forhold til de ting, der bliver påpeget i undersøgelsen, siger Morten Riis.