Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Bornholms Hospital får 7 millioner mere om året

Af de 72 millioner som Region Hovedstaden deler ekstra ud til hospitalerne, får Bornholms Hospital 7 millioner kroner til lægelønninger.
Udgifter til lægelønninger har længe været en uforholdsmæssig stor udgiftspost for Bornholms Hospital. Det har nemlig været svært at få fastansatte læger, og derfor har der været et stort forbrug af vikarer i flere år.

Budgettet til lægelønninger på Bornholms Hospital tilføres derfor 7 millioner kroner i en varig udvidelse af budgettet. Det skriver de bornholmske medlemmer af Regionsrådet Carsten Scheibye og Leila i en fælles pressemeddelelse.

- Vi har begge to været voldsomt optagede af at få løst det budgetproblem, der eksisterer på Bornholms Hospital, fordi hospitalet er tvunget til at bruge dyre vikarer på speciallægeområdet. Dette giver år efter år underskud på lægebudgettet, som resten af hospitalets personalegrupper har skullet bøde for, og det duer simpelthen ikke. Derfor har vi arbejdet benhårdt på at få noget gjort ved det, siger Leila Lindén.

Begge regionsrådsmedlemmer har således også præsenteret ønsket i forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger.

Budgetforhandlingerne er endnu ikke afsluttet, men der er i forbindelse med behandling af den seneste økonomirapport opnået enighed på tværs af partierne om at få løst problemet. Dermed synes udfordringen løst hurtigere, end de bornholmske regionsrådsmedlemmer havde turdet håbe på.

- Det er vi selvfølgelig begge to meget glade for, også at der er så stor opbakning til dette blandt regionsrådets medlemmer. Det er en udfordring at tiltrække speciallæger her på Bornholm. Det er et problem, som jo ikke går væk af sig selv. Vi er derfor også meget glade for, at midlerne tilføres permanent, siger Carsten Scheibye.

Bornholms Hospital har i regnskabet for 2017 haft et merforbrug på budgettet til lægelønninger, og på denne baggrund er der set på forskellige løsninger på lægestrukturen, som dækker hospitalets behov og samtidig holder udgifterne nede.

Bornholms Hospital har i de seneste år haft vanskeligt ved at tiltrække nye speciallæger til deres vakante stillinger. Det gælder både indenfor medicin samt kirurgi og anæstesi.