Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Næstformand trækker sig fra udvalg

Brian Kofoed var indtil i går næstformand i job-, udviklings- og fritidsudvalget, men han har valgt at trække sig.
Brian Kofoed (V) har siden midten af august fungeret som formand for kommunens job-, udviklings- og fritidsudvalg, fordi den oprindelige formand Maria Fromseier Kjærgaard (S) måtte tage orlov på grund af en depression.

Derfor trådte Brian Kofoed til, fordi han var udvalgets næstformand. Men i går blev der igen skiftet ud på posten, da Socialdemokratiets Erik Lund Hansen i stedet overtog formandsposten i Maria Fromseiers fravær.

Nu har Brian Kofoed så valgt at trække sig fra posten som næstformand i udvalget.

- Jeg synes, at processen i sig selv har været en kende kedelig, fordi jeg føler mig lidt sat fra posten over natten. Det er jeg lidt ked af, fordi jeg har lagt meget energi i at fylde den funktion ud, som hører næstformanden til, når formanden ikke er der, siger Brian Kofoed.

Han udviser forståelse for, at Socialdemokratiet har ønsket at besætte posten indenfor egne rækker, men han synes ikke, at processen omkring formandsposten har været ok. Brian Kofoed ville gerne have vidst i bedre tid, at han ikke længere skulle bestride posten.

- Jeg angriber ikke, at Socialdemokraterne har valgt at tage posten selv. Jeg synes, at det er fantastisk, at Erik Lund Hansen som tidligere formand for fritids- og kulturudvalget i den gamle konstituering skal have posten. Og han gør det højst sandsynligt ganske udmærket, og jeg vil arbejde med samme ihærdighed og omhu, som jeg har gjort tidligere. Det eneste, jeg er ked af, er processen omkring det, siger Brian Kofoed.

Erik Lund Hansen er fungerende formand indtil, at Maria Fromseier Kjærgaard vender tilbage fra sygeorlov.