Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Strammere udlejningsregler for faldefærdige huse

Der er nye regler på vej, der skal beskytte udsatte familier mod boligspekulanter. Kommuner får mulighed for at godkende lejemål, før spekulanter lejer dem ud.
I mange landdistrikter står der masser af faldefærdige og nedrivningsmodne huse.

Men nu vil et enigt Folketing lovgive, så kommunerne nemmere kan stoppe spekulanter i at udleje nedrivningsmodne huse. Det skal ske ved, at kommunerne får mulighed for godkende professionelle udlejeres lejemål, før de bliver lejet ud.

Og det bliver en fordel for Bornholm, mener borgmester Winni Grosbøll:

- Først og fremmest er det her et redskab til at undgå, at der er børn og familier, der vokser op under nogle kummerlige forhold, og at der er spekulanter, der tjener penge på det. Og jo flere redskaber vi får, jo bedre er det, siger Winni Grosbøll.

Det varer dog lidt før lovgivningen er på plads. I første omgang har et enigt Folketing, gennem et såkaldt beslutningsforslag, pålagt regeringen at indkalde Folketingets partier til forhandlinger. De forhandlinger skal munde ud i en lov, der kan stoppe boligspekulanters udlejning af faldefærdige huse til udsatte borgere og familier.

Lea Wermelin har været med til at fremsætte forslaget, og hun mener, der er brug for det:

- Vi kan se, at der for mange steder i landet, herunder Bornholm, er faldefærdige boliger, som ikke er egnet som bolig, der desværre bliver udnyttet af spekulanter til at leje ud til børnefamilier. Det vil gerne sætte en stopper for, ved at give kommunerne et ekstra værktøj, siger Lea Wermlin, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne.

Ifølge tal fra VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, så er der mellem 10.000 og 22.000 nedrivningsparate boliger i Danmark.