Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Underskrifter mod 3F-formand er afleveret

Lørdag blev de underskrifter, som kan betyde et farvel til formanden for 3F Bornholm, afleveret.
Repræsentanter for 3F Bornholm var i dag forbi kontoret i Rønne for at aflevere de underskrifter, som har til formål at vælte Jens Skovgaard af formandsposten.

- Jeg skal da ikke lægge skjul på, at det har været irriterende, men jeg synes, at det er fint, at der nu er en afklaring. Nu er underskrifterne afleveret, siger Jens Skovgaard.

I slutningen af oktober kom det ud, at nogle af medlemmerne vil have en ny formand og var i gang med at indsamle underskrifter. For at få en ekstraordinær generalforsamling skal 10 procent af medlemmerne skrive under på indsamlingen. Det svarer til 233 medlemmer, og det er nu lykkes at få så mange underskrifter.

- Vi er meget tilfredse - bestemt. Et eller andet sted har det jo vist, at man kan mobiliserer nogle folk, hvis de synes, at de er blevet uretfærdigt behandlet, siger Henning Pedersen, der er bestyrelsesmedlem for byggegruppen i 3F Bornholm.

Da underskrifterne blev afleveret, gik man i gang med at tjekke, at alle, der har skrevet under, er medlem af 3F Bornholm og derfor er stemmeberettiget, når der skal stemmes om, hvem der skal være formand.

I morgen er der bestyrelsesmøde, og så skal der indkaldes til den ekstraordinære generalforsamling indenfor fire uger. Her skal 90 procent møde op, hvis der skal vælges en ny formand.