Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Færgeudfordringer i kø

Der er rigeligt med udfordringer for transportministeren at tage fat på, når han senere på ugen mødes med Winni Grosbøll for at drøfte løsninger.
Udfordringerne, siden Bornholmslinjen har overtaget færgesejladsen, har nærmest stået i kø. Borgmester og formand for trafikkontaktrådet, Winni Grosbøll, har samlet nogle af dem, som hun senere på ugen præsenterer for transportminister Ole Birk Olesen:

- Han skal sørge for, der er god regularitet. Han skal sørge for at kigge på de gebyrstrukturer, som ministeriet selv har indført og som vi har advaret imod hele tiden. Vi skal have det sidste med godset på plads, så godssiden fungerer ordentligt og så må der ikke være tilfælde, hvor vi ikke kan komme af sted med en erstatningsfærge til Ystad, fordi statens aftale ikke er dækkende, siger Winni Grosbøll.

Det er første gang, siden Bornholmslinjen overtog sejladsen til og fra Bornholm, at Winni Grosbøll mødes med ministeren, og hun har store forventninger til mødet:

- Mine forventninger er, at vi får en snak om de første måneders sejlads, og hvordan ministeriet har tænkt sig at følge op, siger Winni Grosbøll.

Hun forventer at få svar på, med hvilke intervaller en opfølgning sker, og hvilke sanktionsmuligheder ministeriet har, hvis kontrakten ikke overholdes. Det har for eksempel været tilfældet med regulariteten.

Og med hensyn til netop den manglende regularitet, vil borgmesteren gerne høre ministerens personlige syn på sagen. Derudover vil hun høre ministeren om, hvilken rolle trafikkontaktrådet har i opfølgning på kontrakten.

Mødet med transportminister Ole Birk Olesen er torsdag den 22. november.