Næste udsendelse: 23:25 Nationalpark Thy (43:52) (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 23:25Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Flyverkai 2 - Hvis du drejer, slår du dig ihjel! (G)Kai Schou Christensen, pensioneret kaptajn og teknisk chef fra Bornholmstrafikken, styrtede i 2005 med sit hjemmebyggede fly i Alperne. Kai lavede en usædvanlig, men gennemtænkt manøvre, og han overlevede. Til stor forundring for den lokale havarikommision. Kai Schou Christensen fortæller den dramatiske historie om styrtet - og om sit hjemmebyggede mesterværk Opus 3.
 • 00:55Mellem os (G)15-årige Mathilde Byder fra Aakirkeby deltager i årets X-factor. I onsdagens udgave af Mellem os kan du høre mere om den oplevelse og om hendes musikdrømme. Det skal også handle om herretøj, for Nexø Herremagasin skifter ejer. Både den gamle ejer Søren Gram og den nye ejer Magnus Dyrmose Andersen er med i studiet til en snak om forretningen gennem tiden, og ikke mindst hvordan fremtidens Herremagasin ser ud.
 • 01:25Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 02:20Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Vild Med Dyr (G)Hvor langt vil en isbjørn strække sig for en skefuld flødeis? Det finder Anna Louise Tranæs Didriksen ud af nu, hvor Vild Med Dyr går tæt på de hvide kæmper i Skandinavisk Dyrepark.
 • 03:20Storebælt - Inde i Østbroen (G)Denne gang skal vi ind i hængebroen, hvor et lille tog venter. Midt inde i broen er man i gang med at lave en platform, og vi skal også se, hvad der gemmer sig under en ganske lille lem i gulvet. Men det hele starter hos smedefirmaet HRS i Korsør.
 • 03:50Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 04:15Bornholm knokler - op til jul, i Aakirkeby-Hallerne (G)Aakirkeby Hallen leverer mad til stort set hele Bornholm, og her ved juletid er der ekstra gang i gryder, ovne og pander. Der produceres julemad i rå mængder, og i denne sidste julespecial bliver der knoklet med blandt andet brød, risengrød og saltstegte sild.
 • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Politikere drøfter udvidelse af Vibegårdscentret

En ny stor butik på op til 3000m2 er på tale til Vibegårdscentret. Butikken kræver en ny lokalplan, som Økonomi- og Erhvervsudvalget skal drøfte i eftermiddag.
Den 5. oktober 2018 modtog Bornholms Regionskommune en anmodning fra TK Development A/S om at igangsætte kommune- og lokalplanlægning, så der kan etableres en ny stor udvalgsvarebutik på op til 3000m2 i forbindelse med en udvidelse af Vibegårdscentret i Rønne.

TK Development A/S er et Aalborg-firma, som arbejder med ejendomme og byudvikling, herunder boliger, erhverv og detailhandel. De har formentlig fået en henvendelse fra et firma om, at de gerne vil til Bornholm og den idé arbejder TK Development så videre med på det pågældende firmas vegne. Hvem det er i dette tilfælde er uvist for pressen, men det oplyses, butikken har et koncept, der ikke kan indpasses i en bymidte.

Når politikerne i Økonomi- Erhvervs- og Planudvalget i aften sætter sig til bordet er det med to scenarier foran sig, opstillet af kommunaldirektøren.

1) at der i en fire ugers periode indkaldes ideer og forslag fra offentligheden med henblik på udvidelse af plangrundlaget for Vibegårdscentret, så der kan etableres en udvalgsvarebutik med et koncept, der ikke kan indpasses i Rønnes bymidte.

2) at der ikke igangsættes proces for en udvidelse af butiksarealet for dagligvarer i Vibegårdscentret.

I overvejelserne skal politikerne også medtage et ønske fra Salling Group A/S, som ejer Netto-kæden, at man gerne ser plangrundlaget for den eksisterende Netto i Vibegårdscentret ændret, så arealet kan øges fra de nuværende 1000 m2 til 1500 m2.

Mødet afholdes kl. 15:30

FOTO:
Vibegårdscentret er omfattet af lokalplan nr. 56, som dækker det areal, der er vist med sort afgrænsning. Den ønskede udvidelse af planområdet er vist med gul markering. Der er tale om et ubebygget landzoneareal, som i kommuneplanen er udlagt til boligformål.